کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قطع کمک به آنروا فاز جدید معامله قرن

11 شهريور 1397 ساعت 8:52


در اقدامی که فاز جدید اقدامات آمریکا در چارچوب معامله قرن یا همان نابودی فلسطین است، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد این کشور تمامی کمک‌های مالی به یک نهاد سازمان ملل متحد که مسئولیت حمایت از آوارگان فلسطینی را برعهده دارد، قطع کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دولت، به دقت این موضوع را بررسی کرده و تصمیم گرفته که ایالات متحده دیگر به "آنروا" کمک نخواهد کرد.» «آنروا»، سرواژه‌ای متشکل از حروف اول عبارت «آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» در زبان انگلیسی است.
این سازمان که پس از جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی در ۱۹۴۸ تشکیل شد، مسئولیت تأمین تسهیلات و ارائه کمک‌های انسانی به میلیون‌ها آواره فلسطینی را برعهده دارد. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود نوشته است: «ما هنگام ارائه کمک ۶۰ میلیون دلاری خود در ماه ژانویه به صراحت گفتیم که ایالات متحده بیش از این تمایل ندارد چنانکه در سال‌های گذشته مرسوم بوده، بخش نامتناسبی از بار هزینه‌های آنروا را به عهده بگیرد.»
واشنگتن علی‌رغم نام بردن از کشورهای مصر، اردن، سوئد، قطر و امارات، به عنوان کشورهایی که از آنروا حمایت مالی می‌کنند مدعی شده که حمایت‌های بین‌المللی در این زمینه کافی نبوده است. پیش از این روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود «جارد کوشنر»، داماد رئیس‌جمهور آمریکا و مشاور او در مسائل غرب آسیا بیشترین تلاش را برای قطع حمایت مالی آمریکا به آنروا انجام می‌دهد.
به نوشته این روزنامه، هدف کوشنر از این طرح، مجاب کردن سیاستمداران فلسطینی به دست کشیدن از مطالباتشان در زمینه بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین‌هایشان است. بیانیه دولت آمریکا اشاره‌ای به مسئله وضعیت آوارگان فلسطینی که از مسائل مورد مناقشه در مذاکرات سازش است، نمی‌کند.
رسانه‌های صهیونیستی هفته گذشته گزارش داده بودند دولت «دونالد ترامپ» قصد دارد مسئله بازگشت آوارگان فلسطینی را از روی میز مذاکرات سازش بردارد. گفته شده بود این تصمیم قرار است در چارچوب طرح ترامپ برای پایان دادن به بیش از چهار دهه مذاکرات سازش انجام شود؛ رسانه‌های صهیونیستی نام «معامله قرن» را برای این طرح انتخاب کرده‌اند. این در حالی است که مسئله آوارگان فلسطینی، از جمله موضوعات کلیدی در مذاکرات سازش در بیش از چهار دهه گذشته بوده است.
ده‌ها نفر از ساکنان سرزمین فلسطین در دو حادثه عمده مجبور به ترک وطن خودشان شده‌اند؛ در کوچ اول که سال ۱۹۴۸ پس از اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد، نزدیک به ۷۵۰ هزار فلسطینی سرزمین‌هایشان را ترک کردند. در سال ۱۹۶۷ هم حداقل ۳۵۰ هزار فلسطینی خانه‌هایشان را ترک کردند. «باراک راوید»، خبرنگار کانال ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقش «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد هم در تصمیم به قطع حمایت‌های مالی دولت آمریکا از آنروا اشاره کرده است.
سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین، تصمیم آمریکا در قطع کمک‌های مالی به یک نهاد حامی آوارگان فلسطینی را «حمله‌ای وقیحانه» به مردم این کشور توصیف کرد. سخنگوی رسمی آژانس کمک و کاریابی ویژه آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، از قطع کمک‌های مالی آمریکا به این نهاد کمک‌رسانی ابراز تأسف و ناامیدی کرد.
خبر دیگر از فلسطین آنکه در ادامه راهپیمایی‌های بازگشت در مرز غزه بیش از ۲۰۰ فلسطینی دیگر زخمی شدند و گزارش‌ها حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی طی ماه گذشته میلادی ۱۹ نفر را به شهادت رسانده است.
در این تظاهرات ۲۴۰ فلسطینی زخمی شدند که ۸۰ نفر آنها برای دریافت کمک‌های درمانی به بیمارستان منتقل شدند، حال یک امدادگر زن و یک کودک ۱۰ ساله وخیم گزارش شده است. تظاهرات بازگشت از ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) در راستای تأکید بر حق بازگشت و محاصره غزه آغاز شد. تاکنون شهادت حدود ۱۷۰ فلسطینی در این راهپیمایی‌ها اعلام شده است.


کد مطلب: 105857

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/105857/قطع-کمک-آنروا-فاز-جدید-معامله-قرن

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir