کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خشم ظریف

اروپایی‌ها در موقعیتی نیستند که از ایران انتقاد کنند

20 خرداد 1398 ساعت 0:12


وزیر خارجه کشورمان با انتقاد از رویکرد اروپایی‌ها با صراحت به آنان اعلام کرده در موقعیتی نیستید که بخواهید از ایران انتقاد کنید؛ چرا که این روزها مقامات اروپایی بویژه فرانسوی‌ها پا را از آنچه در حد و اندازه خودشان است فراتر گذاشتند و دقیقا در زمین آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی بازی می‌کنند و به آنها پیشنهاد می‌شود ضمن شناخت حد و اندازه خود در قبال ایران به تعهدات برجام و آنچه توافق فی مابین بوده است متعهد باشند.
اخیرا امائول ماکرون رئیس جمهور فرانسه در کنفرانس مشترک خبري با دونالد ترامپ همتای آمریکایی اظهار كرده: "فکر مي‌کنم ما قطعاً اهداف يکساني در قبال ايران داريم. چه کار‌هايي مدنظرمان است که انجام دهيم؟ اول، می‌خواهيم مطمئن شويم آن‌ها به سلاح هسته‌ای دست پيدا نمي‌کنند، منظورم اين است تا سال ۲۰۲۵ ابزاري در اختيار داريم، می‌خواهيم از آن فراتر برويم و به اطمينان کامل در درازمدت دست پيدا کنيم.دوم، ما می‌خواهيم فعاليت آن‌ها در زمينه موشک‌های باليستيک را کاهش دهيم. سوم، می‌خواهيم فعاليت منطقه‌ای آن‌ها را مهار کنيم. هدف چهارم ما نيز برقراری صلح در منطقه است.
پیشتر نیز شاهد بازی پلیس خوب و بد فرانسه حتی در زمان مذاکرات هسته‌ای بودیم و یکسال پیش از این توافق این پاریس بود که مانع از انجام توافقی بین المللی شد؛ حالا کاخ الیزه دست به کار شده تا مانع از اجرای مکانیسم ویژه مالی اروپا با ایران شود، ایران را پای میز مذاکره برای بحث موشکی و توان دفاعی و نیز موضوعات منطقه‌ای بکشاند و به بیان دیگر اقتدار منطقه‌ای تهران را مهار کند و بر کشتار مردم بی گناه یمن توسط سعودی‌ها سرپوش بگذارد.
یک منبع در کاخ ریاست‌جمهوری فرانسه به پایگاه نشنال گفت امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا علی‌رغم داشتن اختلافات آشکار، با یکدیگر درباره مسائل مربوط به ایران همکاری خواهند کرد.
این منبع گفت علی‌رغم اختلافات آشکار و علنی دو طرف درباره مسائل غرب آسیا، تنش‌ها بر سر ایران و برگزیت دو طرف گفت‌وگوهای مثبت و سازنده‌ای با یکدیگر برگزار کرده‌اند. وی درباره دیدار اخیر ترامپ و ماکرون در پاریس گفت: جلسه بسیار مهمی بود که ما را قادر به درک این موضوع کرد که می‌توانیم علی‌رغم اختلافات با یکدیگر در خصوص مسائل بسیار پیچیده همکاری کنیم.
این منبع اضافه کرد: رئیس‌جمهور ترامپ برای رسیدن به توافقی بهتر در حال اعمال فشار حداکثری است، اما در اثنای فشار حداکثری و توافق بهتر، بایستی کاری انجام شود.
البته در این میان انگلیس و آلمان نیز سهم خود را برای کاهش اقتدار منطقه‌ای جور دیگری ایفا می‌کنند و در کل همه در زمین واشنگتن و تل آویو ایفای نقش دارند و سفر وزیرخارجه آلمان به تهران نیز در همین راستا خواهد بود. حالا وزیر امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه اروپایی‌ها باید پاسخ دهند که چقدر عادی سازی روابط اقتصادی ایران را صورت داده‌اند، تصریح کرد که آنها در موقعیتی نیستند که از ایران انتقاد کنند.
محمدجواد ظریف در حاشیه بازدیدش از مدرسه علامه حلی در جمع خبرنگاران درباره سفر هایکو ماس وزیر خارجه آلمان به تهران در شرایطی که شاهد انتقادهایی از اروپایی‌ها در قبال ایران هستیم، گفت:‌ اروپایی‌ها در موقعیتی نیستند که از ایران انتقاد کنند حتی در حوزه‌هایی که ارتباط با برجام ندارد، سیاست‌های اروپا و غرب در منطقه ما جز خسارت برای منطقه نتیجه‌ای نداشته است.
وی عنوان کرد: برخی کشورها مثل آلمان فروش تسلیحات به عربستان برای بمباران مردم منطقه را متوقف کرده‌اند، ولی برخی کشورها چنین نکرده‌اند و مجموعا غرب به رژیم‌های خودکامه در منطقه اجازه داده که جنایت صورت دهند و ضروری است این بحث‌ها مطرح شود.
ظریف خاطرنشان کرد: وظیفه اروپایی‌ها به عنوان اعضای برجام و براساس قطعنامه ۲۲۳۱ این است که شرایط روابط اقتصادی ایران عادی سازی شود، اینها باید پاسخ دهند که چقدر این عادی سازی را صورت داد‌ه‌اند. وزیر خارجه با بیان اینکه در برجام، اقدام مهم نیست، نتیجه مهم است، اظهار داشت: باید بگویند چه نتایجی را گرفتند اینکه بگویند تلاش کردیم نشد از این به بعد ما هم می‌توانیم تلاش کنیم
و نشود.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره سفر وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن در هفته جاری و اهداف این سفرها عنوان کرد: در شرایطی که دولت آمریکا از یک طرف فشارها را افزایش می‌دهد و از طرف دیگر به دروغ ادعا می‌کند تمایل به مذاکره دارد، ایران باید نگرش خود و واقعیات را برای دنیا بیان کند که نیاز است دنیا در برابر سیاست‌های یکجانبه گرایانه آمریکا و فشارهایی که امروز بر همه دنیا وارد می‌کند،‌ بایستد.
ظریف ادامه داد: شاهد رفتار آمریکا با مکزیک بودید و حتی توافقی که ترامپ بعد از نفتا امضا کرده بود ملاحظه کردید چگونه برای یک موضوع جدید از همان توافق باج خواهی کرد و دولت مکزیک را مجبور کرد سیاستش را عوض کند و یا در حوزه‌های دیگر، این سیاست را ادامه می‌دهد.
وی با اشاره به روشی که آمریکا در قبال چین (جنگ اقتصادی) اتخاذ کرده نیز بیان کرد: لازم است جمهوری اسلامی ایران در صحنه سیاسی فعال باشد. ما با کشورهای دوست گفت‌وگو می‌کنیم و مسئولیت‌های آنها را در قبال توافق هسته‌ای و هم آینده نظام بین‌الملل به آنها توضیح می‌دهیم، اگر بتوانند اقدامی انجام دهند در زمینه متوقف کردن جنگ اقتصادی، چرا که آنچه الان دارد اتفاق می‌افتد جنگ اقتصادی است و آقای ترامپ صریحا گفته که ما وارد جنگ اقتصادی شدیم.
ظریف توضیح داد: معنای جنگ اقتصادی کاملا مشخص است. در جنگ نظامی می‌توانید با نظامیان درگیر باشید، ولی جنگ اقتصادی جنگ شما علیه مردم عادی است و ترامپ این را اعلام کرده که با مردم ایران سر جنگ دارد و باید راهی پیدا کنیم که این واقعیت به دنیا منتقل شود.
وزیر خارجه بیان کرد: سفر هایکو هاس و آبه در دو روز آینده و بعد سفر آقای روحانی به بیشکک و دوشنبه که فرصت دیدار با رهبران کشورهای مهم را پیدا خواهد کرد، هم فرصتی برای ایران به منظور تبیین سیاست‌هایش و روشن کردن آینده پیش رو و هم پیدا کردن راه‌حل برای مقابله با سیاست‌هایی است که تمام دنیا را هدف گرفته است.
وزیر امور خارجه درباره ضرب الاجل ایران به اروپا عنوان کرد: ما برنامه خود را اعلام کردیم، گفتیم در ۶۰ روز اول این اقدام را و در ۶۰ روز بعد این اقدام را انجام می‌دهیم و بعد برای اقدامات بعدی تصمیم می‌گیریم.


کد مطلب: 109295

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/109295/خشم-ظریف

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir