?>?> سیاست روز - ورورد به جنگ فضایی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ورورد به جنگ فضایی

8 آبان 1396 ساعت 23:59


شبه‌جزیره کره همچنان یکی از اصلی‌ترین کانون‌های تحولات جهانی است بگونه‌ای که حتی برخی از احتمال گزینه نظامی در قبال این منطقه با محوریت اقدام نظامی کره شمالی و آمریکا علیه یکدیگر سخن می‌گویند.
نکته قابل توجه در این عرصه آنکه منابع رسمی کره شمالی اعلام کردند این کشور برنامه پرتاب ماهواره‌های بیشتری را به فضا در دستور کار دارد و به عنوان یک کشور مستقل حق خود می‌داند تا برنامه فضایی پیونگ یانگ را توسعه دهد. نخستین ماهواره فضایی کره شمالی اوت ۱۹۹۸ به فضا پرتاب شد. در فوریه ۲۰۱۶ نیز جدیدترین نسل ماهواره‌های
کره شمالی با موفقیت در مدار قرار گرفت. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا کره شمالی که تا پیش از این از تقویت توان هسته‌ای می‌گفت اکنون وارد فاز فضایی شده و توسعه توان ماهواره‌ای را مطرح می‌سازد؟
پاسخ به این پرسش را در چند محور می‌توان جست‌وجو کرد. از یک‌سو برآیند تحولات نشان می‌دهد که آمریکا همچنان سیاست تشدید فشارها را درپیش گرفته چنانکه پرواز جنگنده‌های آمریکایی بر فراز مرزها و مناطق نزدیک به کره شمالی افزایش یافته است. در همین حال مقامات ارشد آمریکایی از جمله متیس وزیر دفاع در شرق آسیا به دنبال یارگیری علیه کره شمالی است و با ادعای نظامی شدن منطقه می‌خواهد که فشارها بر پیونگ یانگ را شدت بخشد.
در ادامه همین رویه نیز هنری کیسینجر وزیر خارجه پیشین آمریکا می‌گوید با وجود هسته‌ای شدن کره شمالی، امکان ندارد که کره جنوبی و ژاپن آرام نشسته و به دنبال رسیدن به کره شمالی نباشند. کیسینجر در این گفت‌وگو تصریح کرد که یک کره شمالی مسلح به سلاح هسته‌ای می‌تواند آغازگر مسابقه‌ای شود که در آن «تسلیحات هسته‌ای در بقیه آسیا گسترش» خواهد یافت. سخنان کیسینجر هر چند نوعی هشدار دادن به آینده نظامی منطقه است اما در درون خود تحریک کردن افکار عمومی جهان علیه کره شمالی به بهانه عامل رقابت تسلیحاتی بودن در منطقه را دارد.
این رفتارهای تحریک‌آمیز از سوی آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که کره شمالی براساس تحولات جهانی یک اصل را دریافته و آن اینکه آمریکا طرف قابل اعتمادی نیست و نمی‌توان به وعده‌های مذاکراتی آن دل بست چنانکه نمود عینی آن را در اقدامات مخرب آمریکا در قبال برجام یا همان توافق میان ایران و گروه ۱+۵ می‌توان مشاهده کرد.
کره شمالی دریافته است که آمریکا در حالی توان اقدام نظامی ندارد که هر نوع عقب‌گرد در برابر زیاده‌خواهی آن برابر با پیشروی بیشتر آمریکا خواهد بود.
بر این اساس کره شمالی یک راهبرد درپیش گرفته و آن تقویت توان درونی و بیرونی برای مقابله با آمریکاست که اقدامات این کشور در رویکرد به گسترش توان فضایی را در این چارچوب می‌توان ارزیابی کرد. به عبارتی دیگر اقدامات کره شمالی بیش از آنکه جنبه تهاجمی داشته باشد بیشتر در قالب دفاعی بوده و واکنشی به تهدیدات آمریکاست و لذا اگر قرار است جامعه جهانی اقدامی برای پایان بحران شبه‌جزیره کره انجام دهد آن راهکار مقابله با آمریکاست که ریشه تمام بحران‌های این منطقه است. 

نویسنده : علی تتماج


کد مطلب: 101635

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/101635/ورورد-جنگ-فضایی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir