کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دپوی بیش از ۲ هزار کانکس در یکی از شهرک‌های اطراف سر پل ذهاب

سیلی سرما و سوء مدیریت بر صورت کرمانشاه

18 آذر 1396 ساعت 0:10


بارش شدید باران از شب‌های گذشته در شهرهای مختلف مناطق زلزله‌زده آغاز شده است و دمای هوا در این مناطق به شدت کاهش یافته است.
علی‌رغم امدادرسانی دستگاه‌های حمایتی از زلزله‌زدگان، هنوز تعداد بسیاری از خانواده‌ها، در چادرهایی زندگی می‌کنند که هیچگونه عایقی در برابر نفوذ باران ندارد. برخی از خانواده‌ها با وجود فرزند معلول و یا زن باردار و دیگر شرایط اضطراری، هنوز کانکس دریافت نکرده‌اند و با سرمای سخت این روزها، دست و پنجه نرم می‌کنند.
در مناطق مختلف زلزله‌زده استان کرمانشاه از جمله شهر سرپل ذهاب، کانکس‌های اهدایی از سوی گروه‌های مردمی و ورزشکاران موجود است و مسئولان با دلایل مختلف از واگذاری آن به مردم بی‌پناه زلزله‌زده خودداری می‌کنند.
یکی از افرادی که هم‌اکنون با خانواده خود، درون یک کانکس زندگی می‌کند و امانتدار حدود ۲۰ کانکس از سوی گروه‌هایی چون ورزشکاران، است، می‌گوید: به ما گفته‌اند که این کانکس‌ها باید به فلان منطقه فرستاده شود و تا موعد آن باید در این مجموعه باقی بماند.
او که می‌خواهد حرف‌هایش بدون قید نام منتشر شود، اینطور ادامه می‌دهد: گروهی که کانکس‌های فوق را به زلزله‌زدگان اهدا کرده است، در هیچ کجا قید نکرده است که باید کانکس‌ها را به آدم‌های فلان منطقه تحویل دهد.
در حال حاضر بسیاری از مردم زلزله‌زده زیر باران مانده‌اند و هیچ سرپناهی ندارند اما کانکس‌های اینجا بلا استفاده باقی مانده است و بهتر است بگوییم که احتکار شده است. زندگی در سرمای سخت این روزها در کرمانشاه، زیر چادری که هیچگونه عایقی ندارد، درد و رنج از دست دادن عزیزان و آوار شدن خانه‌های زلزله‌زدگان را صد چندان کرده است و مسئولان باید چاره اساسی بیندیشند.

۲ هزار کانکس در یکی از شهرک‌های اطراف سرپل ذهاب دپو شده است
نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر بالغ بر ۲ هزار کانکس در یکی از شهرک‌های اطراف سرپل ذهاب دپو شده است در حالی که بسیاری از زلزله‌زدگان نیازمند اسکان موقت هستند.
فرهاد تجری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: متاسفانه روند اسکان موقت زلزله‌زدگان برخلاف وعده مسئولان در روزهای نخست وقوع زلزله به کندی و با تأخیر انجام می‌شود و این امر ابراز نارضایتی زلزله‌زدگان را به دنبال داشته است.
تجری افزود: با وجود اینکه تعداد زیادی کانکس برای اسکان موقت زلزله‌زدگان از سوی مردم و گروه‌های مردمی اهدا شده است مسئولان مربوطه این کانکس‌ها را در یکی از شهرک‌های اطراف شهر سرپل ذهاب دپو کرده‌اند و مشخص نیست که کار واگذاری آنها به چه شکل و از چه زمانی آغاز می‌شود.
تجری خاطرنشان کرد: قصور و کوتاهی بنیاد مسکن بعد از گذشت بیش از ۲۰ روز از زلزله اخیر موجب شده است که هنوز در برخی از روستاهای زلزله‌زده «ناوافره» کار آوار برداری و از زیر آوار در آوردن اسباب و اثاثیه زلزله‌زدگان انجام نشده است و بارندگی‌های فعلی سبب از بین رفتن وسایل مردم و وارد آمدن خسارت بیشتری به زلزله‌زدگان شده است. وی ادامه داد: اولویت‌ بندی که مسئولان اسکان موقت از آن صحبت می‌کنند بعد از گذشت این مدت طولانی معنایی ندارد و حتی وقتی که بخش خصوصی می‌خواهد به بحث اسکان موقت زلزله‌زدگان ورود کند از آن جلوگیری می‌شود.
نایب رئیس کمیسیون اصل نود تاکید کرد: ‌در حال حاضر کمک‌های مردمی که شامل کانکس و دیگر اقلام مورد نیاز زلزله‌زدگان می‌شود در مبادی ورودی مناطق زلزله‌زده توسط مسئولان ذیربط ضبط می‌شود و اجازه نمی‌دهند که مردم مثل روزهای نخست زلزله که به امدادرسانی زلزله‌زدگان شتافتند کار اسکان موقت را نیز مدیریت و دنبال کنند.
تجری یادآور شد: مسئولان نتوانستند اسکان موقت زلزله‌زدگان را آنگونه که باید مدیریت کنند و با عناوینی چون اولویت‌بندی، فقط زمان را می‌خرند و نمی‌توانند خدمات درستی ارائه دهند پس بهتر است اجازه بدهند که مردم فکری به حال زلزله‌زدگان کنند. وی تاکید کرد: دستگاه‌های فعلی نمی‌توانند پاسخگوی نیاز مردم زلزله‌زده باشند و یک بروکراسی کاذب و بیهوده را به راه انداخته و همین امر باعث شده است که زلزله‌زدگان در سرما و برف و باران شدید تحت فشار مضاعف باشند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۲ هزار کانکس در یکی از شهرک‌های اطراف سرپل ذهاب دپو شده است در حالی که این تعداد کانکس می‌تواند نیاز بیشتر خانواده‌های زلزله‌زده را در اسکان موقت برطرف کند و آنها را از زندگی سخت در چادر و در سرمای شدید نجات دهد.
تجری تصریح کرد: مسئولان به بهانه اینکه ما کمک‌های مردمی را به دست زلزله‌زدگان می‌رسانیم اجازه نمی‌دهند که مردم دخالت چندانی در بحث اسکان موقت داشته باشند، این در حالی است که مدیریت آنها غلط است و از وعده‌های روزهای نخست مسئولان خبری نیست.
نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اسکان موقت روستاییان تا حدودی پیش رفته است و بیشترین معضل آنها در مسئله آوار برداری است که متاسفانه هنوز برآورد خسارت از سوی کارشناسان انجام نشده است که بتوان اجازه آواربرداری را صادر کرد و به صراحت می‌توان گفت:‌ که مسئولان تنها بر روی کاغذ مسئولیت را پذیرفته‌اند و در میدان عمل در مبحث اسکان موقت زلزله‌زدگان توفیق چندانی نداشته‌اند.
وی یادآور شد: برخورد بد کارشناسان و پرسنل بنیاد مسکن با مردم زلزله‌زده که تا دیروز به هر نحوی آبرو مندانه و با عزت در خانه‌های خود زندگی می‌کردند و با تقدیر الهی به این روز افتادند یکی دیگر از اتفاقات تلخی است که این روزها در مناطق زلزله‌زده به ویژه در مناطق روستایی با آن مواجه هستیم.
تجری تاکید کرد: نوبت‌دهی، صدور مجوز و اقدامی از این دست که جزء بروکراسی‌های بنیاد مسکن است، زلزله‌زدگان مناطق مختلف استان کرمانشاه را زمین‌گیر کرده است.
نایب رئیس کمیسیون اصل نود گفت: مسئولان در نظر دارند کانکس‌های اهدایی مردم را با احتساب پول به زلزله‌زدگان کرمانشاه واگذار کنند و همین امر موجب شده است که کار اسکان موقت زلزله‌زدگان با کندی پیش برود که سختی زندگی زلزله‌زدگان را در شرایط فعلی مضاعف کرده است.

تا ۵، ۶ هفته آینده کانکس‌ها را توزیع می‌کنیم!
برای جویا شدن علت واگذار نشدن کانکس‌ها با معاون استاندار کرمانشاه تماس گرفتیم، مجتبی نیک‌کردار معاون عمرانی استاندار کرمانشاه اظهار کرد: در حال حاضر یک گردش کاری با مدیریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تشکیل شده است که اولویت تحویل کانکس به زلزله‌زدگان استان کرمانشاه را مشخص کرده است.
وی ادامه داد: براساس این گزارش، روستاییان، زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های دارای فرزند معلول و پس از آن، خانواده‌هایی که منزل مسکونی‌شان در زلزله اخیر تخریب شده است در اولویت دریافت کانکس قرار دارند.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه تصریح کرد: هم‌اکنون توزیع کانکس میان اولویت‌های تعیین شده، آغاز شده است اما، به دلایلی با کندی پیش می‌رود و در نهایت اسکان موقت زلزله‌زدگان در کانکس، ظرف ۵ تا ۶ هفته آینده به اتمام می‌رسد.
نیک‌کردار خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی که در مناطق زلزله‌زده در روستاهای استان کرمانشاه حاکم است و همچنین واقع شدن آن‌ها در نقاط کوهستانی، روستاییان جزء اولویت‌های دریافت کانکس هستند. وی یادآور شد: کار تفکیک و شناسایی خانواده‌هایی که منزل آنها در زلزله تخریب شده است، آغاز شده و این روند تا پایان شناسایی با دقت ادامه دارد.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه تاکید کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از خانواده‌هایی که واحدهای مسکونی آنها به کلی تخریب شده است نداریم، اما پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۳ هزار خانواده با این شرایط باشند که به تدریج کانکس مورد نیاز به آنها واگذار می‌شود.
نیک‌کردار اظهار کرد: متأسفم که همشهریانم در شرایط فعلی و با وجود بارندگی باید در چادر زندگی کنند اما ببخشید که نمی‌توانم به زلزله بگویم که چرا روز بیست و یکم آبان‌ماه را که هوا سرد است را برای آمدن انتخاب کرد و در فصل تابستان که باران نمی‌بارد نیامده است.
وی تصریح کرد: براساس کارشناسی صورت گرفته توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تخریب واحد‌های مسکونی نیازمند تعمیر که در جریان وقوع زلزله آسیب دیده‌اند به میزانی بوده است که با انجام یک تعمیر سطحی برای سکونت مجدد خانواده‌ها مشکلی وجود نخواهد داشت.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: هزینه تعمیر واحد‌های مسکونی زلزله‌زدگان، توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به آنها پرداخت خواهد شد و خانواده‌ها به تدریج منازل فوق را تعمیر و در آن مستقر می‌شوند.
جالب است بدانید به دلیل کمبود فضا برای اسکان و برپایی چادر برای استقرار برخی از خانواده‌ها از فضای بین دو بلوار استفاده شده است و علاوه بر خطرات احتمالی زندگی بین دو خیابان، هم‌اکنون وضعیت این خانواده‌ها نیز بسیار دردناک و تأسف بار است.
نیک‌کردار در تشریح این مطلب که بسیاری از خانواده‌های زلزله‌زده در میان بلوارهای شهر سرپل ذهاب چادر زده‌اند، تاکید کرد: چه کار کنم! باران سرپل ذهاب نسبت به روستاهای زلزله‌زده گرمسیر بیشتر است و تا شناسایی خانواده‌ها با اولویت‌های تعیین شده و تحویل کانکس به آن‌ها به اتمام نرسد، نمی‌توان به خانواده‌های فوق کانکس واگذار کرد.
وی ادامه داد: همه امکاناتی را که در اختیار داریم بسیج کرده ایم تا مردم زلزله‌زده استان کرمانشاه را از شرایط فوق نجات دهیم و کانکس‌ها به تدریج به اولویت‌های مشخص شده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تحویل خانواده‌ها می‌شود.
نیک‌کردار تصریح کرد: واگذاری کانکس‌ها به ترتیب اولویتی که تعیین شده است، با معرفی جامعه هدف از سوی نهادهای ذیربط همچون کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، فرمانداری و سایر دستگاه‌های مسئول صورت می‌گیرد.


کد مطلب: 102139

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/102139/سیلی-سرما-سوء-مدیریت-صورت-کرمانشاه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir