کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

موافقانی که مخالف شده‌اند

28 شهريور 1396 ساعت 22:32


عراقی‌ها در حالی باید این روزها جشن پایان حضور تروریسم در کشورشان را برگزار کنند که برخی تحولات حاشیه‌ای و رفتارهای غیرمنطقی برخی جریان‌ها این شیرینی را به تلخی مبدل کرده است. از مهمترین این اقدامات، ادعاهای بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق است که مغایر با خواست و منافع کردهای عراق طرح همه‌پرسی چندپاره‌سازی این کشور را مطرح کرده است. طرحی که براساس آن عملا وحدت عراق شکسته و به کشوری فروپاشیده مبدل خواهد شد. در کنار مخالفت‌های داخلی و منطقه‌ای با این همه‌پرسی یک نکته مهم وجود دارد و آن مخالفت کشورهای اروپایی و آمریکایی با این اقدام است. آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا رسما مخالفت خود را با این همه‌پرسی اعلام کرده‌اند. حال این سوال مطرح می‌شود چرا کشورهایی که همواره به دنبال تجزیه منطقه بوده و حتی تروریسم را با همین هدف راهی منطقه‌ کرده‌اند رای مخالف به این اقدام تجزیه طلبانه داده‌اند در حالی که این مخالفت نوعی مخالفت با خواست رژیم صهیونیستی شریک کلیدی آنها در منطقه است؟
برخی ناظران سیاسی با بر شمردن شرایط جاری در اروپا و آمریکا بر این عقیده‌اند که غرب از تسری و گسترش پیامدهای این جدایی‌طلبی در کشورهای خود نگران هستند. این روزها در اسپانیا کاتالانیا و در انگلیس اسکاتلندی‌ها سودای همه‌پرسی جدایی سر داده‌اند در همین حال در آمریکا نیز به دلیل بحران‌های سیاسی و اجتماعی برخی ایالت‌ها مانند تگزاس و کالیفرنیا بر جدایی از ایالات متحده تاکید دارند. اکنون برای غرب این تهدید وجود دارد که همه‌پرسی در عراق به مولفه‌ای مشابه در این مناطق مبدل شود که می‌تواند نتیجه آن تجزیه این کشورها باشد.
هر چند که این مسائل می‌تواند از مولفه‌ها و دلایل مخالفت غرب با همه‌پرسی در عراق باشد اما یک اصل اساسی را باید در نظر داشت و آن وضعیت درونی عراق و منطقه است. در عراق بسیاری از جریان‌های سیاسی و مردم مخالف این همه‌پرسی بوده و وحدتی قابل توجه در برابر عاملان این رفتار وحدت شکنانه وجود دارد. در همین حال کشورهای منطقه از ترکیه، ایران و سوریه نیز وحدتی سراسری در مخالفت با این رفتار غیرمنطقی سران کردستان عراق دارند. مجموعه مولفه‌های داخلی و بیرونی عراق یک پیام را برای غرب به همراه دارد که طرح تجزیه عراق حامی ندارد و غرب در صورت ورود به این عرصه باید هزینه‌های سنگینی را بپردازد که عملا توان آن را ندارد. بر همین اساس است که کشورهای غربی به رغم آنکه تجزیه منطقه از آرزوهایشان است در برابر این همه‌پرسی موضعی مخالف گرفته و خواستار لغو آن شده‌اند هر چند که عدم قاطعیت آنها در مخالفت با این طرح می‌‌تواند زمینه ساز بحران‌های جدید در عراق و منطقه باشد. بحرانی که تنها منفعت برنده از آن رژیم صهیونیستی و آنانی است که با اعزام تروریست‌ها به منطقه به دنبال نابودسازی ثبات و امنیت منطقه بوده و هستند و اکنون از جاه طلبی افرادی مانند بارزانی زمینه‌ساز طراحی توطئه‌های جدید آنان برای منطقه شده است

نویسنده: علی تتماج


کد مطلب: 101022

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/101022/موافقانی-مخالف-شده-اند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir