کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چهره‌های سیاسی در گفت‌و‌گو با سیاست روز مطرح کردند؛

تکلیف‌مداری مردم قانون‌مداری کاندیداها

26 ارديبهشت 1396 ساعت 21:44


نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه رای مردم استوار بوده و از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مردم به عنوان رکن اصلی دموکراسی اسلامی نقش پر رنگی در سرنوشت کشور داشتند، از رای به قانون اساسی تا انتخاب نظام جمهوری اسلامی و بعد از آن در انتخابات‌های گسترده برای انتخاب رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس و... همین مشارکت است که اکنون باعث دور کردن بسیاری از آسیب‌ها خطرات از جامعه شده و به فرموده مقام معظم رهبری سایه جنگ را از کشور دور کرده است. بر همین اساس و با چهره‌های مشهور سیاسی درباره اهمیت مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین اهمیت صیانت از آرا بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات توسط رئیس‌جمهوری هم کلام شدیم.

صندوق‌های رای آیینه‌هایی برای منعکس کردن حضور و مشارکت و انسجام ملی
حجت‌الاسلام محسن غرویان مدرس حوزه در جامعه‌المصطفی درباره اهمیت مشارکت مردم در انتخابات به سیاست روز می‌گوید: خداوند در قرآن می‌فرماید که "به شما امر می‌کنم امانت‌ها را به دست اهلش بسپارید" برای همین کلام گوهربار و اینکه امانتی بزرگتر از سرنوشت جامعه وجود ندارد، و توجه به اینکه خداوند امر کرده، پس از لحاظ فقهی شرکت در انتخابات از اوجب واجبات است اما از نظر عقلی وعقلایی نیز با توجه به اهمیت رای در تعیین سرنوشت خودمان این امر واجب عقلی هم می‌شود.
وی در ادامه این را هم گفت که با توجه به کلام گهربار خداوند در قرآن که خداوند سرنوشت جامعه را تغییر نمی‌دهد مگر خودشان بخواهند، گفت: در نتیجه باید گفت که هم از لحاظ عقلی و هم شرعی درانتخابات ریاست جمهوری باید شرکت کنیم. غرویان ادامه داد: با توجه به وضعیت جهان و منطقه ملت ایران باید انسجام و مشارکت و همدلی خود را در صحنه‌های بین‌المللی نشان دهیم در واقع صندوق‌های رای آیینه‌هایی هستند که حضور و مشارکت و انسجام ملی مردم ایران را به جهان نشان می‌دهند.
او درباره وظیفه فردی که در انتخابات از سوی مردم بیشترین رای را کسب کرده و پیروز شده برای نا امید نکردن مشارکت کنندگان گفت: فرد پیروز باید احساس کند امانت بزرگی را به او سپردند و امانت‌دار خوبی باشد، رئیس‌جمهور منتخب مردم باید طبق مقررات نظم و امنیت ایجاد کرده و در حقیقت از قوانین به بهترین وجه برای کمک به مردم استفاده و تلاش خودش را برای مصالح ملی نشان دهد.
غرویان با اشاره به اینکه فرد پیروز نباید وعده‌های انتخاباتی خود را فراموش کند، خاطر نشان کرد: وعده‌های انتخاباتی که کاندیدای پیروز قبل از رای بیان کرده است، امانتی است که باید حتما در تحقق آن کوشا و موفق باشد.
این مدرس حوزه در ادامه به طرفداران کاندیدایی که نتوانستند پیروز انتخابات شوند، تاکید کرد: این افراد هم باید احساس کنند وظیفه خود را انجام دادند و بدانند که قرار نیست در انتخابات همه کاندیداها رای بیاورند، باید به فرموده رهبری در انتخابات حوصله داشته باشیم و مقتضیات مردم‌سالاری دینی را تمرین کنیم.
غرویان با اشاره به اینکه نمی‌تواند درباره نتیجه انتخابات پیش‌بینی داشته باشد، این را هم گفت که امیدوارم اراده ملی خودش را نشان بدهد و فرد اصلح در مرحله اول رای بیاورد که هزینه‌ای برای جامعه و مردم نداشته باشد، اما اینکه فرد اصلح چه کسی است را مردم تعیین می‌کنند.

نتیجه انتخابات را باید بپذیریم
اما در ادامه لطف‌الله فروزنده درباره اهمیت مشارکت مردمی در انتخابات ریاست جمهوری به سیاست روز گفت: مشارکت قدرت و از مولفه‌های نظام است، شاهدیم که با هر بار مشارکت دشمن عقب‌نشینی کردند، اما ملت آگاه و بصیر هستند و قطعا مشارکت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه برای انتخاب فرد اصلح مشارکت لازم است، خاطرنشان کرد: باید با انتخاب چهره انقلابی مشکلات کنونی را حل کرده و وضع قابل قبول ایجاد کنیم. به مردم باید گفت اولا مشارکت آنها باعث می‌شود سرنوشت کشور را خودشان انتخاب کنند و به دولت روحانی انشاالله پایان دهند و دوما مشارکت گسترده می‌تواند تلاشی باشد برای پیشبرد اقتصاد و خروج آن از رکود توسط فردی که با مشارکت بالای مردمی انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه امیدوار است اصلح به کشور بازگردد، گفت: مبارزه با استکبار و تلاش برای تحقق وعده‌ها با انتخاب اصلح که به نظرم جناب آقای رئیسی است بهبود می‌یابد.
فروزنده اما این را هم گفت: بعد از انتخابات طرفداران کاندیداها باید قانون را رعایت کرده و نتیجه هر چه شد باید بپذیریم چراکه در نظام جمهوری اسلامی انتخابات سالم و صحیح است. اگر انتقاد و ایرادی هم وجود دارد باید مسیر قانونی خود را طی کند تا خدای نکرده دوباره فتنه ۸۸ برپا نشود، آنهایی که دوستدار مملکت هستند امروز امنیت و آرامش انتخابات باید به قانون تمکین کنند.

مردم به دنیا نشان دهند بیدار و آگاهند
سیدرضا اکرمی معاون فرهنگی نهاد ریاست جمهوری اما در ادامه این روند به سیاست روز گفت: خوشبختانه این دوره به دلیل تبلیغات بایسته در مناظرات و گزارشات به مردم به این نتیجه می‌رسیم که شعور مردم نسبت به حضور انتخابات بیشتر از گذشته خواهد بود و مناظرات و پرسش‌ها و حتی بگو مگوها که گاهی از دایره اخلاق خارج می‌شد، تاثیر بیشتری در مشارکت مردمی داشت،
وی افزود: خاصیت و فعالیت دینی و تجربی این است هر چه حضور مردم پای صندوق بیشتر باشد اظهار و ابراز وجود بیشتر دارد و باعث می‌شود که مسئولی رای بیاورد که سابقه قانونی و شرعی بیشتر دارد. بر این اساس او بهتر می‌تواند نسبت به خواسته و تقاضا مردم در حد امکان اقدام کند.
اکرمی گفت: مشارکت مردمی باعث می‌شود که وقتی بخواهیم کشور را اداره کنیم بهتر بتوانیم. این اتفاق هم نتیجه بین‌المللی دارد و خبرنگار خارجی و بین‌المللی گزارش حضور مردم را به دنیا نشان می‌دهند که ملت ایران بیدار و آماده است.
وی درباره نقش رئیس‌جمهور بعد از انتخابات در ایجاد رضایت عمومی گفت: ما در این رابطه دو جواب قانونی داریم وقتی رئیس‌جمهور انتخاب می‌شود به طور طبیعی از دستگاه‌هایی مثل مجلس و موارد دیگر خودش را پاسخگوی خواسته و اراده مردم بداند و هم وقتی وزرا را به مجلس معرفی می‌کند تا مجلس به کابینه رای بدهد، این خود نوعی بازخواست است و هم افکار عمومی خود اقبال مردم را نشان می‌دهد.
اکرمی گفت: به طور کلی طرفداران و کاندیداها باید تابع قانون و تصمیم اراده مردم باشند و انشاالله انتخابات یک مرحله‌ای تمام شود و همه تسلیم اراده اکثریبت بشوند.
او درباره پیش‌بینی انتخابات نیز گفت: به ظاهر قصه نگاه می‌کنم اینطور به نظر می‌رسد که انتخابات یک مرحله‌ای است چراکه وقتی با سال ۹۲ مقایسه می‌کنم می‌بینم مردم با توجه به شناخت بهتری که از روحانی پیدا کردند بهتر به او اقبال دارند او چهره خوبی را از دولت در سفرها و مناظرات نشان داد که با کمک جهانگیری قطعا بر آگاهی مردم افزود.

صداقت کاندیداها مشارکت مردم را افزون می‌کند
محمدعلی وکیلی رئیس فراکسیون امید مجلس نیز به سیاست روز می‌گوید: اولا صداقت کاندیداها با مردم، مشارکت را تعیین می‌کند، صداقت در بیان اولی شرط اعتماد عمومی و مشارکت مردم است، دومین نکته که باعث اشتیاق مردم در مشارکت می‌شود جدیت در ارائه برنامه کاندیداها است، به نظر من مردم انتظار دارند نامزدها پیش از ارائه برنامه صلبی که قالبش تخریب رقیب است، برنامه اثباتی را ارائه بدهند و برنامه برای اداره کشور داشته باشند.
او گفت: مشروعیت ما به مشارکت مردم در انتخابات است، مشروعیت نظام به مشارکت گره خورده است، مشارکت مردم هم توطئه‌ها را خنثی می‌کند و هم باعث می‌شود دولت متکی به مشارکت بالا، اعتماد به نفس بهتری برای حل مشکل داشته باشد. وکیلی با اشاره به اینکه انتخابات دور دومی نمی‌شود خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم طبیعتا در اردوگاه اصلاح‌طلبان ما به کاندیدای واحد می‌رسیم.

کاندیداها بعد از پیروزی به وعده خود عمل کنند
حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی هم به سیاست روز می‌گوید: مقام معظم رهبری تاکید کردند حضور حداکثری مردم در انتخابات به معنی تایید نظام اسلامی و پشتوانه است که دشمنان ما را به هراس می‌اندازد. حضور حداکثری مردم در انتخابات و هر قدر مردم پای صندوق رای بیشتر باشند نظام را از آسیب‌های بیرونی مصون می‌کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دولت‌مداران عاقلی در امریکا سر کار نیستند، حضور حداکثری مردم پیام جدی به امریکا و اروپا باشد تا به کشورمان چپ نگاه نشود، بنابراین همه باید در انتخابات شرکت کنند.
شهریاری توصیه‌ای به کاندیدای پیروز کرده و گفت: او باید به وعده‌هایی که در دوران انتخابات داده عمل کند چراکه این مهمترین مساله است و مردم می‌توانند احساس کنند فرد راستگویی است البته نه اسما جزء راستگویان باشد. رئیس‌جمهوری باید تلاش کند با مردم صادق باشد.
او گفت: او باید بداند کسی که رئیس‌جمهور می‌شود، کاندیدای همه مردم می‌شود نباید خود را تنها نماینده قشر خاصی بداند، او باید رئیس‌جمهور ملت و پاسخگوی همه ملت باشد ولو اینکه رای حداقلی مثل دوره قبل یعنی حدود ۵۱ درصد مردم را تحویل داشته باشد. باید پاسخگوی همه مردم باشد و سیاست‌بازی و جناج بازی راکنار بگذارند و فراجناحی عمل کنند.
شهریاری با اشاره به اینکه فکر می‌کنم انتخابات یک مرحله‌ای باشد خاطرنشان کرد: با استعفای قالیباف امیدواریم انتخابات یک مرحله به نفع رئیسی رقم بخورد.

بازنده‌ها بدانند وجود دموکراسی به آنها فرصت می‌دهد
سیامک مره‌صدق نماینده کلیمیان مجلس اما در گفت‌وگو با سیاست روز گفته که این اظهر که شرکت همه مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر وظیفه و حق است، در واقع این حضور ترکیبی است از وظیفه ما در قبال شهر و روستا و هم وظیفه ما در قبال سرنوشت کشور.
وی ادامه داد: واضح است که در الفبای دموکراسی و رقابت و شور و هیجان و تضارب آرا باید تا زمان انتخابات فقط وجود داشته باشد و فرد منتخب رئیس‌جمهور تمام مردم طبق تاکید قانون اساسی است و براساس قانون اساسی وظیفه ریاست جمهوری، پایبندی و احترام به همه شهروندان و حق برابری شهروندان و احساس تعلق ملی است.
مره‌صدق ادامه داد: در هر انتخابات گروهی رای می‌آورد و در دموکراسی مثل ایران فرآیند همیشه همین بوده، این نه اولین و نه آخرین انتخابات است بازنده‌ها باید بدانند که وجود دموکراسی در کشور باعث می‌شود اینها بتوانند با آسیب‌شناسی رفتار و اصلاح آنها دوباره اقبال مردم را کسب کنند.
او با اشاره به این نکته که بعید می‌دانم انتخابات دور دوم برسد خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد بالاترین میزان مشارکت در انتخابات در تاریخ انقلاب را شاهد هستیم.

مائده شیرپور


کد مطلب: 99312

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/99312/تکلیف-مداری-مردم-قانون-مداری-کاندیداها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir