کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در بیانیه وزارت امور خارجه تاکید شد؛

دوقطبی مذاکره - عدم مذاکره اثرات مخرب بر منافع ملی دارد

7 بهمن 1398 ساعت 22:04


وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای نسبت به استفاده جناحی از موضوعات ملی هشدار داد و تاکید کرد: ایجاد دوقطبی «مذاکره - عدم مذاکره در شرایط فعلی سیاست خارجی و فضای انتخاباتی داخلی، اثرات مخرب بر منافع ملی کشور و اعتماد عمومی جامعه خواهد داشت.
وزارت امور خارجه در بیانیه ای درخصوص حواشی ایجاد شده بعد از مصاحبه وزیر امور خارجه با نشریه‌آلمانی اشپیگل اعلام کرد:یکی از اهداف ایالات متحده آمریکا در نبرد دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران آن است که تصویری جنگ‌طلب از ایران به نمایش گذارد؛ تصویری که چند ده سال برای ایجاد آن از طریق نبرد رسانه‌ای و جنگ روانی تلاش کرده بود.
این بیانیه می‌افزاید: این تصویر نادرست و معارض با ذات نظام اسلامی در پی انجام مذاکرات برجام برهم ریخت و جهان دریافت که امنیتی‌سازی جمهوری اسلامی ایران یک فرییکاری صهیونیستی است و ایران نه تنها کشوری قانونمدار و دارای منطقی روشن و استوار است بلکه در صف نخست مبارزه با تروریسم و پدیدآوری فضای صلح‌آمیز در جهان قرار دارد.
وزارت امور خارجه با بیان اینکه خروج یکجانبه ایالات متحده از مذاکرات برجام و بیان اینکه برجام به سود ایران بوده و آمریکا از آن متضرر شده است - ضمن نشان دادن توان دیپلماتیک و منطق قوی ایران در دفاع از حقانیت و مطالبات ملت ایران- عملا نشان داد که به واقع این ایالات متحده آمریکاست که به قوانین جهانی و حقوق بین الملل وقعی ننهاده و گریزان از گفت‌وگو و ناقض تعهدات بین المللی است، تصریح کرده است: با ترور شهید سپهبد سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم برای افکارعمومی جهان اثبات شد که این دولت آمریکا است که در راس حامیان تروریسم در سطح جهانی است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: تمامی تلاش آمریکا آن است که موضع برتر ایران یعنی «حمایت از مذاکرات قانونی انجام شده در برجام» را از دست ایران خارج کرده و تصویری «ضد مذاکره» از ایران را به نمایش گذارده و نهایتا میز مذاکره غیرقانونی و تحمیلی را جایگزین برجام کند. اقدامی که با قدرت از سوی رهبری معظم انقلاب نفی و نهی شده که همواره ملاک عمل وزارت خارجه جمهوری اسلامی است. از این‌رو تاکید بر مذاکرات قانونی در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در مقابل مذاکرات خارج از برجام — که دولت قانون‌ستیز آمریکا به دنبال آن است - ضرورت داشته و نباید به هیچ وجه این سنگر که از مشروعیت بین‌المللی برخوردار است، به دولت مستکبر و قانون گریز آمریکا وانهاده شود.
وزارت امور خارجه یادآور شده است: تاکید بر اینکه ایالات متحده اگر مایل به مذاکره است، باید به سر میز مذاکره کمیسیون مشترک برجام که خود آن را ترک کرده بازگشته و تمامی تحریم‌ها و اقدامات غیرقانونی انجام شده را لغو و جبران کند - در صورت انجام - شکست مطلق آمریکا در صحنه بین‌المللی و دال بر قدرت برتر ایران در صحنه دیپلماتیک خواهد بود. بنابراین چنین رویکردی باید با قدرت پیگیری شده و نباید اجازه دهیم آمریکا از وضعیت موجود که خواهان گریز از آن است خارج شود.
در این بیانیه تصریح شده است: برخلاف بعضی سوءبرداشت‌ها، این موضع نماد قدرت ایران بوده و این ایالات متحده است که مایل است به لطایف الحیل میز برجام را که برای خود تله می‌داند، برهم زند.
این بیانیه می‌افزاید: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی وظیفه دفاع از کیان و حیثیت جمهوری اسلامی با بهره‌گیری از توانمندی‌های حقوقی و دیپلماتیک را برعهده دارد و در عرصه بین‌المللی نیز با اتکاء به حمایت ‌ها و رهنمودهای راهبردی مقام معظم رهبری توانسته است هم‌دوش با محور مقاومت اقتدار جمهوری اسلامی را در منطقه و جهان علیرغم فشارها و تلاش‌های غیرقانونی ایالات متحده آمریکا به نمایش گذارد؛ وظیفه‌ای که بدون توجه به هر فشاری از هر سو با قدرت به انجام خواهد رسانید.
وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه گاه به دلیل عدم اطلاع از پیچیدگی‌ها و نیز تصمیمات متخذه از سوی نهادهای فرادستی، برداشت‌هایی نادرست از عملکرد وزارت امور خارجه ترویج می‌شود که متاسفانه مورد سوءاستفاده رسانه‌ها و نهادهای سیاسی بدخواهان ایران زمین قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تقدیر از حساسیت‌های علاقمندان به آرمان‌های انقلاب و بهره بردن از نقدهای کارشناسی انجام شده، وظیفه خود می‌داند یک بار دیگر نسبت به استفاده جناحی از موضوعات ملی هشدار دهد.
در پایان این بیانیه آمده است: ایجاد دوقطبی «مذاکره - عدم مذاکره» در شرایط فعلی سیاست خارجی و فضای انتخاباتی داخلی، اثرات مخرب بر منافع ملی کشور و اعتماد عمومی جامعه خواهد داشت و کسانی که برای مطامع انتخاباتی زودگذر منافع و سرمایه‌های ملی را قربانی می‌کنند مسلما در برابر خدا، مردم و تاریخ باید پاسخگو باشند.
در پی مصاحبه محمد جواد ظریف با نشریه‌ آلمانی اشپیگل درباره روابط ایران و آمریکا و تحریف این صحبت‌ها از سوی ترامپ در توییتر، موجی از واکنش‌ها را در میان مخالفان و منتقدان دستگاه دیپلماسی و دولت به وجودآورده است.
بیانیه وزارت خارجه کشورمان در حالی مطرح می‌شود که قبل از آنکه آقای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان علناً در توئیتر خود اذعان کند که واقعاً چنین سخنی را در گفت‌وگو با اشپیگل آلمان مطرح کرده، تقریباً هیچ‌کس، حتی منتقدان سرسخت او هم باور نمی‌کردند که چنین افتضاحی به‌بار آمده باشد.
همه منتظر بودند آقای ظریف چنین موضعی را رسماً تکذیب و اعلام کند که اشپیگل مصاحبه را تحریف کرده و یا دست‌کم حرف‌های او را دقیق منتشر نکرده است، این انتظار به‌ویژه پس از آنکه ترامپ با توئیتی تحقیرآمیز که هر ایرانی باشرافتی ــ از هر مسلک و سلیقه و آیینی ــ را آزرده‌خاطر می‌کرد، آقای ظریف را خطاب قرار داد، تشدید شد.
تقریباً همه احتمال می‌دادند که آقای ظریف با اشاره به تحریف سخنانش در اشپیگل هم قلب‌های آزرده ایرانیان را التیام ببخشد و هم تودهنی لازم را به ترامپ بزند و بگوید "آن سخنی که تو در پاسخش ما را تحقیر کردی اساساً وجود خارجی ندارد"؛ امّا متأسفانه و در کمال حیرت، این مصاحبه وجود داشت! ظریف در توئیتی که در پاسخ به توئیت ترامپ منتشر کرده بود، نوشت که ترامپ بهتر است کامنتهایش در حوزه سیاست خارجی و تصمیماتش را بر پایه واقعیت‌ها بنا کند و نه تیترهای فاکس‌نیوز یا مترجمین فارسی‌اش!
آقای ظریف برای آنکه همه بدانند او دقیقاً چه گفته است تصویر آن بخش جنجال‌برانگیزش در مصاحبه با اشپیگل را روی صفحه‌اش در توئیتر قرار داد و از دیگران خواست که آن را با دقت بخوانند! و مع‌الاسف او همه آن چیزی را که نباید گفته می‌شد گفته بود، و بدتر از آن این‌که حتی در سؤال خبرنگار اشپیگل تصریح شده بود که "آیا «بعد از قتل (ترور) قاسم سلیمانی» شما احتمال گفتگو با آمریکا را منتفی می‌دانید؟"، و آقای ظریف در کمال تعجب گفته است که خیر!
احتمالاً تنها نکته‌ای که جناب ظریف در همه تقلاهایش پیرو حاشیه‌ساز شدن این مصاحبه می‌خواهد روی آن تأکید کند آن است که "اگر آمریکا گذشته‌اش را تصحیح و تحریم‌ها را بردارد ما در قالب همان ۱+۵ برجام با آنها مذاکره می‌کنیم"! هرچند در این گفتگو اشاره‌ای به ۱+۵ نشده بلکه گفته شده "ما همچنان پشت میز مذاکره هستیم {و این آمریکایی‌ها هستند که آن را ترک کرده‌اند}؛ اگر آنها تحریم را بردارند و گذشته را تصحیح کنند مذاکره می‌کنیم"! و از قضا آقای ظریف تأکید هم کرده که برایشان هیچ تفاوتی نمی‌کند که در کاخ سفید چه‌کسی نشسته باشد، ترامپ یا اوباما یا هر کس دیگری!
اگر جناب وزیر امور خارجه قبل از ۱۳ دی به خواب رفته و در همان لحظه مصاحبه با اشپیگل هم از خواب بیدار شده باشد، باز هم قاعدتاً از سؤال خبرنگار اشپیگل باید متوجه شده باشد که حاج قاسم سلیمانی توسط آمریکایی‌ها ترور شده است(!‌) لذا اساساً امکانی برای آمریکایی‌ها به‌منظور جبران چنین ترور ناجوانمردانه‌ و خباثت‌آلود و جنایتکارانه‌ای وجود ندارد، بنابراین این جمله که "آمریکایی‌ها گذشته‌شان را اصلاح کنند"، دقیقاً با کدام عقل حتی متوسط به پایین جور درمی‌آید؟
نکته بعدی، کوچک‌کردن واقعیت‌های دنیا در حد همان دنیای کوچک و صدالبته وارونه آقای ظریف و برخی دوستانش از جمله شخص آقای رئیس‌جمهور در دولت است.
بعد از ترور حاج قاسم سلیمانی اتفاقات بسیار بزرگی در جهان به وقوع پیوسته و آن‌چنان که در پیام رهبر معظم انقلاب به اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا نیز درج شده بود، این حوادث از سربرآوردن یک پدیده یکتا در دنیا خبر می‌دهند.


کد مطلب: 112624

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/112624/دوقطبی-مذاکره-عدم-اثرات-مخرب-منافع-ملی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir