کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتراض‌ها به نتانیاهو همزمان با ناکامی او در تشکیل کابینه‌ شدت گرفت

شکست دوجانبه سرکرده گروه «بی»

7 خرداد 1398 ساعت 2:24


نخست‌وزیر صهیونیست‌ها که در کنار جان بولتون، ولیعهد سعودی و ولیعهد امارات گروه موسوم به «بی» را تشکیل می‌دهد که محور بحران‌های منطقه هستند، نه تنها سیاست‌هایش برای پنهان‌سازی بحران اقتصادی جاری بر سرزمین‌های اشغالی و بهره‌گیری از سازشکاری عربی برای کسب رای به نتیجه نرسیده است بلکه وی عملا در تشکیل کابینه نیز ناکام مانده در حالی که همزمان هزاران نفر از ساکنان اراضی اشغالی در اعتراض به وضعیت بحرانی اقتصادی و اجتماعی، تظاهرات کرده و خواستار سرنگونی نتانیاهو شده‌اند.
همزمان با تشدید اعتراض‌ها ساکنان اراضی اشغالی به سیاست‌های نتانیاهو، با تداوم ناتوانی نتانیاهو در جلب نظر احزاب مختلف رژیم صهیونیستی برای تشکیل ائتلاف کابینه، کنست تاریخ دوازدهم شهریور را برای برگزاری انتخابات زودهنگام معین کرد. نتانیاهو که در کنار جان بولتون، ولیعهد سعودی و ولیعهد امارات گروه بی را تشکیل می دهند که محور بحران‌های منطقه هستند، به رغم تحرکات گسترده و البته برخورداری از حمایت‌های آمریکا در نهایت نتوانسته کابینه جدید را تشکیل و عملا با یک شکست سنگین سیاسی مواجه شده است. در حالی که فقط دو روز از فرصت شش هفته‌ای «بنیامین نتانیاهو» برای تشکیل کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی باقی‌مانده اما به دلیل شانس پایین وی برای این کار، تاریخ انتخابات سراسری مجدد در فلسطین اشغالی مشخص شد. به نوشته وبگاه «عروتص شوع» اگر مذاکرات نتانیاهو با احزاب پیروز در انتخابات بیستم فروردین شکست خورده و به نتیجه نرسد، نمایندگان بیست‌ویکمین دوره پارلمان رژیم صهیونیستی «کنست» رای به انحلال خواهند داد و انتخابات زودهنگام مجدد در تاریخ سوم سپتامبر (دوازدهم شهریور) برگزار خواهد شد. حزب لیکود لایحه ارائه شده از سوی «میکی زُهَر» نماینده پارلمانی خود مبنی بر انحلال کنستِ بیست‌ویکم و برگزاری انتخابات جدید در مدت زمانی کمتر از پنج ماه بعد از انتخابات قبلی را تایید کرد.
در صورتی که نتانیاهو نتواند تا روز چهارشنبه کابینه ائتلافی خود را تشکیل دهد، انتخابات مجدد در تاریخ سوم سپتامبر برای گزینش نمایندگان بیست‌ودومین دوره کنست و هموار شدن راه برای تشکیل کابینه جدید برگزار می‌شود. این در حالی است که «آویگدور لیبرمن» رهبر حزب «اسرائیل بیتونا» ضمن اعلام حمایت از انحلال کنست و برگزاری انتخابات جدید، گفته شاید در انتخابات بعدی با حزب «حق جدید» به رهبری «آیلت شاکد» ائتلاف کند. نتانیاهو از سال ۲۰۰۹ تاکنون در سه دوره متوالی زمام قدرت را در دست دارد و از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ هم این سمت را در اختیار داشت. 
در این میان در سندی علمی که توسط پروفسور «دان بن دیوید» رئیس موسسه مطالعات اقتصادی اجتماعی شورش و پروفسور «ایال کمحی» پژوهشگر این موسسه به سفارش شورای اقتصاد ملی که تحت نظر دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی فعالیت می کند تهییه شده، آمده است: «اسرائیل هنوز از نقطه بدون بازگشت عبور نکرده و این رژیم در آستانه یک بحران و زلزله بزرگ امنیتی و اقتصادی است که همانند یک حرکت بدون بازگشت است. 
دلیل این موضوع هم شکافی است که امروز شهروندان اسرائیلی آن را احساس می کنند. احساس آنان این است که زندگی در سرزمینهای اشغالی که با وعده های فراوان به آنجا نقل مکان کرده اند، به دور از آن زندگی است که می توانستند در کشورهای عضو گروه جی ۷ برای خود محقق کنند.» در ادامه این سند آمده است: «این احساس نارضایتی عمومی در میان شهروندان اسرائیلی، عموما ناشی از فقر و عدم وجود مساوات است. البته دو موضوع فقدان زیرساخت های آموزشی و حمل و نقل نیز از جمله دلایل مهم این نارضایتی ها در مرتبه های بعدی عنوان شده است.» لازم به ذکر است دهها هزار نفر از ساکنین اراضی اشغالی در اعتراض به اعطای مصونیت قضایی به «بنیامین نتانیاهو» و همچنین کاهش اختیارات دادگاه عالی این رژیم دست به اعتراض زدند.


کد مطلب: 109106

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/109106/شکست-دوجانبه-سرکرده-گروه-بی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir