کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:

۵/۱۴ درصد از بنگاه‌های شهرک‌های صنعتی تعطیل هستند

22 مرداد 1396 ساعت 22:23


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس آخرین آمار تا پایان خرداد امسال ۲۰ درصد بنگاه‌های داخل شهرک‌های صنعتی تعطیل هستند.
به گزارش صدا و سیما، علی یزدانی با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما ادامه داد: تا پایان سال ۱۳۹۵ فقط در داخل شهرک های صنعتی حدود ۱۴.۵ درصد بنگاه های ما به طور کامل تعطیل بودند و هیچ فعالیتی نداشتند. یزدانی اضافه کرد: بر اساس اصلاحی که بنا به پیشنهاد سازمان صنایع کوچک و با موافقت وزیر به همه استان‌ها ابلاغ شد تعدادی از پروانه‌های بهره برداری و حتی جوازهای تاسیس را همکاران ما در سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها باطل کردند زیرا اصلا فعالیتی ‌نداشتند یا تغییر فعالیت داده بودند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: ۶۴ درصد واحدهای صنعتی ما در داخل شهرک‌ها با ظرفیت بیش از ۵۰ درصد کار می کنند و ۲۹ درصد بالای ۷۰ درصد در حال فعالیتند. ۳۵ درصد بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و حدود ۳۶ درصد هم زیر ۵۰ درصد در حال کار هستند.
در ادامه محمدرضا مرتضوی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به اینکه تحولات چشمگیر و مثبتی در شهرک‌های صنعتی اتفاق افتاده است، گفت: همه ارکان و بخش‌های مختلف دولت باید به قول‌هایی که به واحدهای تولیدی می‌دهند در حوزه فعالیت در شهرک‌های صنعتی عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه بانک‌ها پارسال به تمهیدات اندیشیده شده دولت تمکین نکردند، افزود: در استان تهران از ۱۲۰۰ واحدی که برای استفاده از تسهیلات به بانک‌ها معرفی کردیم فقط حدود ۴۰۰ واحد موفق شدند تسهیلات دریافت کنند. مرتضوی اضافه کرد: در حوزه رونق تولید هنوز نتوانستیم مشکلمان را با بازار حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد از واحدهای صنعتی در شهرک های صنعتی فعال نیستند، گفت: اگر این تعداد را با ۳۶ درصد واحدی که زیر ۵۰ درصد کار می کنند جمع کنیم به این نتیجه می رسیم که حدود ۴۰ درصد از ظرفیت موجود در شهرک‌های صنعتی مان بدون استفاده است.
مرتضوی افزود: بخشی از این مشکل در حوزه مسائل کلان اقتصاد کشور است.
در ادامه ولی ملکی رئیس کارگروه صنعت کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: متاسفانه از روز نخست که بنگاه‌های زودبازده در کشورمان پایه گذاری شد چه در شهرک‌های صنعتی و چه در خارج از آن بصورت ابتر متولد شد.
وی ادامه داد: در کشوری مانند ایتالیا دولت از بنگاه‌های کوچک زودبازده از اول تا آخر تولید و سه سال پس از تولید حمایت و راهبردی می کنند تا نتیجه بگیرند اما در کشور ما این روش نهادینه نشده است و بنگاه‌های کوچک و زودبازده با این روش وام دهی در بانک‌ها و با بروکراسی که در واگذاری زمین وجود دارد و فراهم نبودن زیر ساخت‌ها، صاحبان صنایع را با مشکل مواجه کرده است. علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در ادامه گفت: ۷۹۴ شهرک و ناحیه صنعتی فعال و بیش از ۹۶۰ شهرک و ناحیه مصوب در کل کشور داریم.
وی افزود: کاری که پارسال و امسال در حمایت از سرمایه‌گذاری در داخل شهرک‌های نواحی صنعتی کشور انجام دادیم در طول تاریخ شهرک‌های صنعتی بی‌سابقه بود.
یزدانی اضافه کرد: در ۸۰ درصد شهرک‌ها و نواحی صنعتی ما امسال هیچ گونه افزایش قیمتی در حق انتفاع یا حق بهره‌برداری ندادیم زیرا زمین در داخل شهرک ها مجانی است.
وی ادامه داد: در طول ۱۰ ماه گذشته از ۴۵۱ شهرک و ناحیه صنعتی بازدید و جلساتی داشتیم و یکی از مشکلات این شهرک‌ها زیرساخت است اما با توجه به خروج از رکود و ایجاد رونق و اضافه شدن واحدهای جدید به چرخه تولید همگام با آن دستگاه‌های دیگر به رغم صراحت قانون در ماده ۵۱ مقررات مالی دولت، دستگاه خدمات دهنده مکلف شدند ورودی بنگاه‌ها و زیر ساخت‌ها را فراهم کنند. رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: در بیش از ۵۰ درصد شهرک‌ها و نواحی صنعتی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد کاهش قیمت حق انتفاع می دهیم و در برخی از شهرک‌های ما زمین برای سرمایه‌گذار متری ۲ تا ۵ هزار تومان تمام می‌شود. یزدانی اضافه کرد: بخشی از مکان یابی‌هایی که برای احداث شهرک‌های صنعتی در گذشته انجام شده درست نبوده است و سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در آن رغبتی ندارند.
وی با بیان اینکه درباره زنجیره ارزش افزوده، شبکه سازی، تشکیل، شناسایی و توسعه طرح‌های خوشه‌های صنعتی یکی از محورهای اصلی حرکت بود، گفت: بالغ بر ۳۹۰ خوشه صنعتی را در کشور شناسایی کردیم.
یزدانی ادامه داد: از این تعداد بیش از ۶۰ خوشه آن شکل گرفته و کامل شده است و برای آن‌ها کنسرسیوم‌های صادراتی را شکل دادیم که برخی از آن‌ها در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی حضور دارند. وی گفت: ۱۴۹۸ بنگاه کوچک را در داخل شهرک‌های صنعتی شناسایی کردیم که در برنامه امسال ما بیش از ۲ میلیارد دلار صادرات خواهند داشت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۲۲ تفاهم‌نامه با کشورهای خارجی داریم، افزود: در برخی از این کشورها مانند چین در حال دایر کردن مراکز فروش توسط بخش خصوصی هستیم و در کره‌جنوبی هم مرکز مبادله فناوری میان بنگاه‌های آن‌ها و ما دایر خواهیم کرد.
یزدانی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه به وزارت صنعت، معدن و تجارت تکالیفی شده است که بخشی از آن به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی محول شده که یکی از آن‌ها در حوزه کمک به زیرساخت‌هاست.
وی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه هزار میلیارد تومان یارانه برای کمک به بخش تولید و برخی عوامل دیگر خواهیم داشت.
یزدانی گفت: در زیرساخت‌ها قرار بر این بود از محل سه درصد سهم مالیات بر ارزش افزوده که سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست ۳۰ درصد از آن را به ما دهند که بیش از بودجه کل شرکت‌ها در کل کشور است البته امسال تاکنون تخصیص داده نشده است زیرا میزان مالیات عوارض گاز و واحدهای خودروسازی در داخل شهرک‌ها باید شناسایی شود. وی افزود: امیدواریم بتوانیم رقم قابل توجهی را برای تحرک بیشتر در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به وجود بیاوریم.
در ادامه محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به اینکه در تهران در تامین برق تعدادی از شهرک‌های صنعتی مشکل اساسی داریم، گفت: در برخی از این شهرک‌ها به اندازه کافی پست برق وجود ندارد و در برخی از آن‌ها مقدار آب دهی چاه‌های آب کمتر از مصرف مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه برای بهبود سطح اشتغال باید شهرک‌های صنعتی را تقویت کنیم، افزود: برای این منظور همه دستگاه‌ها باید بسیج شوند و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان‌ها باید پای کار باشند و برای حل مشکلات کمک کنند.
مرتضوی گفت: از سال ۱۳۸۸ به بعد در بودجه‌های عمرانی فاجعه رخ داده است و اکنون بودجه‌های عمرانی در مقایسه با بودجه‌های جاری حتی ۱۴ تا ۱۵ درصد نیست.


کد مطلب: 100475

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/100475/۵-۱۴-درصد-بنگاه-های-شهرک-های-صنعتی-تعطیل-هستند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir