?>?> سیاست روز - کاتالیزور مالیات حلال گرانی مسکن - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به طرح‌های مالیاتی مجلس

کاتالیزور مالیات حلال گرانی مسکن

22 تير 1399 ساعت 21:54

جلسه علنی روز گذشته مجلس با حضور ۱۹۵ نفر از نمایندگان در حالی برگزار شد که تمرکز ویژه ای بر موضوع مالیات داشت. نمایندگان بخصوص در مورد مالیات از خانه‌های خالی تاکید داشتند و پیش بینی می‌کردند که تصویب این مالیات تا حد زیادی موجب کاهش قیمت لجام گسیخته مسکن شود. همچنین لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی در دستور کار این جلسه قرار داشت. همچنین گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده قرائت و یک نفر از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به عنـوان ناظر در شورای مرکزی زکات انتخاب شد. همچنین یک نفر از اعضاء کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان ناظر بر اقدامات سازمان امور مالیاتی انتخاب شد و این درحالی بود که عده‌ای از نمایندگان خواستار تشـکیل کمیسیون ویژه فناوری اطلاعات، فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال شدند. نمایندگان مجلس همچین از طریق ویدئو کنفرانس با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.


استکبار به دنبال تحمیل خواسته های خود است
در این نشست سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در نطق پیش از دستور خود گفت: استکبار جهانی و ایادی استکبار و نظام‌های استبدادی در پشت ظاهر دموکراتیک به دنبال تحمیل خواسته‌های شیطانی به جامعه انسانی است و در این مسیر از ابزارهای به ظاهرحقوق بشری برای پیشبرد اهداف خودش استفاده می‌کند. وی با اشاره به سالگرد قیام در مسجد گوهرشاد، افزود : ۱۹ تیر ماه سالروز قیام گوهرشاد توسط ملت ایران در دفاع از حیثیت زن مسلمان ایرانی است دفاع از پاکدامنی و حفاظت از جامعه زنان و قیام در مقابل لذت جویی غربگرایانه است. قاضی‌زاده خاطرنشان کرد: ملت ایران در این مسیر حاضر شد جان بدهد اما به استبداد بی‌فرهنگی و برهنگی تن ندهد.
طرح تضمین تامین کالاهای اساسی و داروی اقشار آسیب‌پذیر
یکی از طرح های مطرح در جلسه دیروز طرح تضمین تأمین کالاهای اساسی و داروی اقشار آسیب‌‌پذیر با قیمت مناسب بود.
در مقدمه توجیهی این طرح آمده است: شرایط اقتصادی کشور موجب بروز مشکلات فراوانی برای دهک‌های پایین درآمدی شده که با توجه به پیش‌بینی منابع قابل توجه در بودجه سال جاری، برای کاستی از فشار اقتصادی بر مردم این طرح تدوین شده است. این مقدمه می‌افزاید: متاسفانه این منابع به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود و بسیاری از این کالاها با وجود اینکه با ارز ترجیحی تامین گردیده ولی با قیمت گزاف در بازار آزاد به فروش می‌رسد.
در ماده واحده این طرح نیز آمده است: بر این اساس دولت مکلف است با استفاده از ظرفیت‌ها ومنابع پیش‌بینی شده در قانون بودجه سال جاری به ویژه منابع جدول تبصره ۱۴ ظرف مدت دو ماه از تاریخ مصوبه این قانون تمهیدات لازم برای تضمین دسترسی دهک‌های پایین درآمدی به کالاها و اقلام اساسی و دارو را در قالب اعطای کارت الکترونیک به سرپرست خانوارهای مشمول فراهم کند.
استفاده از این کارت‌ها برای خرید دارو و نیز کالاهای اساسی از مراکز توزیع دارای کد اقتصادی و از طریق دستگاه کارتخوان انجام می‌شود. همچنین بانک مرکزی مکلف است اطلاعات مورد درخواست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به منظور آزمون وسع درآمد خانوارها را در اختیار این وزارتخانه قرار دهد. 
تشکیل کمیسیون فضای مجازی در دستور کار مجلس
تقاضای عده‌ای از نمایندگان در مورد تشکیل کمیسیون ویژه فناوری اطلاعات، فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال در دستور کار مجلس قرار داشت. 

درخواست برای تشریح جزئیات توافق ۲۵ ساله ایران و چین
نماینده مردم ملایر در مجلس گفت: ‌توافقنامه ایران و چین باید در مجلس بررسی شود و نباید برجام دیگری در جمهوری اسلامی باشد.
حجت‌الاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در جلسه علنی و در اخطار اصل ۷۷ قانون اساسی با اشاره به توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین اظهار داشت: معاهده‌ای بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند در دستور کار مجلس قرار دارد ولی ما معاهده و برنامه ۲۵ ساله بین ایران وچین را اخیرا در حال اجرا می‌بینیم. وی افزود:‌ متاسفانه نمایندگان مجلس هیچ خبری از موافقتنامه ایران و چین ندارند که این موضوع خلاف اصول قانون اساسی است. نماینده مردم ملایر در مجلس تصریح کرد: از هیأت رئیسه می‌خواهم و اصرار دارم که جزییات این توافقنامه را بررسی کنند و به نظر می‌رسد بررسی این موضوع از نان شب هم واجب‌تر است. وی با بیان اینکه حق نمایندگان مجلس است که از محتوا و جزییات توافقنامه ایران و چین مطلع شوند و نباید مجلس در این باره سکوت کند. 

ایراد مجالس قبلی در طرح کلیات موافقتنامه‌های بین‌المللی رفع شود
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه بسیاری از اوقات، نمایندگان از مفاد موافقت نامه‌های بین‌المللی خبر ندارند که باید در این مجلس این رویه اصلاح شود گفت: مجلس باید جزییات موافقتنامه‌ها را هم بررسی کند.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی در اخطار قانون اساسی، اظهار داشت: اخطارم مربوط به نحوه بررسی موافقت نامه‌های بین المللی در مجلس است چرا که صرفا ماده واحده آن قرائت می‌شود و ما در جریان جزییات آن قرار نمی‌گیریم.
وی بیان کرد: لایحه موافقت نامه بین دولت ایران و هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف ۳۱ ماده و یک پروتکل الحاقی دارد و ما باید در جریان جزییات آن قرار بگیریم.
نماینده مردم محلات در مجلس تاکید کرد: بسیاری از اوقات، نمایندگان از مفاد موافقت نامه‌های بین‌المللی خبر ندارند که باید در این مجلس این رویه اصلاح شود چرا که این رویه خسارت زا است. سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در پاسخ به اخطار سلیمی گفت: کلیات و جزییات لایحه مذکور به تصویب رسیده و در این جلسه ایرادات شورای نگهبان مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی بیان کرد: موافقت نامه‌های بین‌المللی و کنوانسیون‌ها از یک بحث جمعی به دست می‌آیند و باید به صورت کلی بگوییم که آیا آن را می‌پذیریم یا خیر چرا که کشور طرف مقابل هم برای خودش حقوقی قائل است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون‌های تخصصی به صورت جزیی به مفاد موافقت نامه‌های بین‌المللی ورود می‌کنند و طبیعتا در صحن علنی مجلس کلیات موضوع بررسی می‌شود. 

موافقت مجلس با دوفوریت طرح مالیات بر خانه‌های خالی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دوفوریت طرح «مالیات بر خانه‌های خالی» موافقت کردند. سیداحسان خاندوزی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در توضیح این طرح گفت: فشار زیادی به دلیل گرانی مسکن و اجاره بها بر روی دوش مردم سنگینی می‌کند و این مطالبه که مجلس یازدهم باید در باره وضعیت قیمت‌ها در بازار مسکن رسیدگی کند وجود دارد. حجت‌الاسلام محمد حسین حسین‌زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در جریان بررسی طرح دو فوریتی مالیات بر خانه‌های خالی اظهار داشت: بیش از نیاز کشور هم اکنون واحد مسکونی آماده سکونت داریم و مشکل بازار مسکن عرضه کمتر از تقاضاست.
وی افزود: اطلاعاتی که در رسانه‌ها گفته می‌شود مبنی بر این که واحدهای خالی از سکونت چند ده میلیونی وجود دارد آمار صحیحی است.
حسین‌زاده بحرینی گفت: ‌دولت متأسفانه همراهی لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای اجرای این قانون نداشت اما هم اکنون وزارت راه و شهرسازی آماده اجرای این قانون و راه اندازی این سامانه است اما مشکل اصلی بارگذاری اطلاعات مربوط به املاک و اسکان خانوارهاست. محمد مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در جریان بررسی طرح دو فوریتی مالیات بر خانه‌های خالی گفت: اجرای مالیات بر خانه‌های خالی و خوداظهاری مردم درباره تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان تاثیر آنی در بازار تابستانه مسکن دارد. طغیانی گفت:‌ خوداظهاری مردم جهت تکمیل سامانه املاک و اسکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مردم باید با ارائه کد ملی و کد پستی‌ و مهلت قانونی که به آنها برای تکمیل این سامانه داده می‌شود به عملیاتی کردن اجرای این سامانه کمک کنیم. 

تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده تا پایان سال جاری
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده تا پایان سال جاری تمدید شد و قانون جدید از فروردین ۱۴۰۰ لازم ‌الاجرا خواهد بود. محمدرضا پورابراهیمی در جلسه علنی و در جریان بررسی رفع ایراد شورای نگهبان به لایحه مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: از آنجایی که قانون فعلی موقت است به منظور رفع ایراد شورای نگهبان ما این قانون را تا پایان سال جاری تمدید کردیم. همچنین نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز به منظور تأمین نظر شورای نگهبان لایحه مالیات بر ارزش افزوده را اصلاح کردند.
براساس اصلاحات انجام شده تبصره ذیل ماده ۵۷ به شرح زیر اصلاح شد: تا تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۷ بهمن ۱۳۸۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی تمدید شده و لازم‌الاجرا است. ماده ۵۷ این قانون از تاریخ ۱۴۰۰ اجرایی می‌شود.
در این جلسه علی رضایی نماینده کنگاور نیز با رای نمایندگان مجلس به عنوان عضو ناظر بر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده انتخاب شد.
عضو ناظر مجلس در شورای مرکزی زکات انتخاب شد
در این جلسه سیدکاظم موسوی نماینده اردبیل در مجلس عضو ناظر مجلس در شورای مرکزی زکات انتخاب شد. همچنین انتخابات هیئت رئیسه فراکسیون شوراها، مدیریت شهری و روستایی با حضور اعضای این فراکسیون برگزار شد. بر‌اساس این گزارش محسن پیرهادی با اکثریت آرا به رئیس فراکسیون‌، جعفر قادری نایب رئیس اول، علی اکبر کریمی نایب رئیس دوم و همچنین مجتبی یوسفی برای مسئولیت سخنگویی فراکسیون از سوی نمایندگان انتخاب شدند. همچنین با رای اعضا، محمد رضا دشتی اردکانی و کیومرث سرمدی دبیر اول و دوم فراکسیون انتخاب شدند. 

اصلاح موافقت نامه بین ایران و هند
نمایندگان مجلس تبصره ای از موافقت نامه بین ایران و هند را براساس موازین اسلامی اصلاح کردند. به منظور تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح تبصره ۱ ماده ۱۱ لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به‌منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد به‌انضمام پروتکل الحاقی با ۲۰۱ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۳ نماینده حاضر موافقت کردند. 

دولت جلوی ظهور سلطان‌های سکه و ارز بگیرد
نماینده مردم ساوه در مجلس گفت: دولت به مدیران فرسوده و بی‌کفایت با تفکر لیبرالی میدان ندهد تا سلطان‌های سکه و ارز و خودرو و .... از دل این مدیریت فاسد ظهور نکند.
محمد سبزی در نطق میان دستور خود گفت: هدف رونق اقتصادی کشور این است که عدالت اجتماعی در جامعه‌ای تامین شود، فقر ریشه‌کن شده و فاصله طبقاتی از بین برود.
نماینده مردم ساوه در مجلس اظهار داشت: علیرغم پیشرفت‌های فراوان در ۴۰ سال اول انقلاب متاسفانه نمره مطلوبی در باب عدالت در دهه پیشرفت و عدالت به دست نیاورده‌ایم.
سبزی با بیان اینکه ‌چرا همسان سازی حقوق بازنشستگان انجام نمی‌شود،‌ خاطرنشان کرد: جامعه کارگری طبقه با اخلاص، صادق و زحمتکش است که از بزرگترین سرمایه‌های کشور است. نقش کارگران در تولید با کیفیت با وجود تحریم‌ها و نقش آفرینی مؤثر آنان در مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بر کسی پوشیده نیست. حال چرا باید کارگر امنیت شغلی نداشته باشد.
نماینده مردم ساوه در مجلس اظهار داشت: قراردادهای سفید امضا که آرامش را از کارگران گرفته مشکل نابرابری حقوق و مزایا و عدم تناسب افزایش حقوق با تورم گرانی افسار گسیخته موجود باعث نگرانی و رنجش قشر کارگری شده است. وی افزود: این بی‌عدالتی‌ها ناشی از بی‌تدبیری است . کار به جایی رسیده که به جای وام مسکن وام اجاره مسکن بدهند.
سبزی خاطرنشان کرد: مسئولین به جای کدخدا به خدا تکیه کنید. امدادهای الهی را باور کنید، در طی۷ سال متمادی همه امیدها را به مذاکره با غرب گره زدید و اکنون که به در بسته خورده‌اید به جای فرافکنی و نامه نگاری حامیان‌تان به مقام معظم رهبری از گذشته درس عبرت بگیرید و سخن مذاکره با مستکبران را دفن کنید. وی افزود: حال که برای برقراری عدالت دستگاه قضایی در رسیدگی به پرونده مفسدان اقتصادی امید تازه‌ای در جامعه اسلامی آفریده وظیفه ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی حمایت بی‌بدیل از آیت‌الله رئیسی و همکارانش است. ما معتقدیم مبارزه با اژدهای هفت سر اقتصاد عزم همگانی را می‌طلبد. سبزی خاطرنشان کرد:همانگونه که دستگاه قضایی و مجلس شورای اسلامی مبارزه با فساد را از درون خود شروع کرده‌اند دولت نیز در یک سال باقیمانده از عمر سیاسی خود قدم مؤثری بردارد.
توضیحات نماینده ساری درباره عضویتش در هیئت مدیره برخی شرکت‌ها
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه در حال حاضر عضو هیئت مدیره هیچ شرکت دولتی نیست، گفت: قبل از نمایندگی مجلس، از عضویت در هیئت مدیره شرکت‌ها استعفاء داده‌ام. علی بابایی کارنامی نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پخش اخباری در فضای مجازی مبنی بر عضویت وی در هیأت مدیره چندین شرکت و سوءاستفاده از موقعیت شغلی خود گفت: عده‌ای تحت عنوان باج خواهی و خبرسازی علیه اینجانب اقدام می‌کنند که متأسفانه این روند از ایام انتخابات مجلس یازدهم تاکنون ادامه دارد. وی با بیان این که اینجانب کارمند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بودم، گفت: از طرف این وزارتخانه در برخی شرکت ها از جمله صنایع چوب و کاغذ ایران چوکا و محصولات کاغذی لطیف، عضو هیئت مدیره بودم. از طرف دیگر در شرکت حمل و نقل باربری قاران ساری مشغول فعالیت بودم و در شرکت پرشیا صنعت مازندران نیز حضور داشتم.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس تاکید کرد: وزارت تعاون در راستای ساماندهی شرکت چوکا به بنده مأموریت داد تا در آن شرکت حضور داشته باشم.
انصراف میرسلیم از کاندیداتوری ریاست کمیسیون اصل نود
سیدمصطفی میرسلیم نماینده مردم تهران که پیش از این برای نامزدی کمیسیون اصل نود مجلس ثبت‌نام کرده بود، از کاندیداتوری خود برای این سمت انصراف داد. پنج نفر از نمایندگان با تأئید هیأت رئیسه، کاندیداتوری‌شان برای ریاست کمیسیون اصل نود اعلام شده که اسامی آنها عبارتند از: سیدنظام الدین موسوی، سیدمحمود نبویان، نصرالله پژمان‌فر، حسن شجاعی و سیدمصطفی آقامیرسلیم که آقامیرسلیم همانطور که گفته شد از کاندیداتوری خود انصراف داد.
رئیس کمیسیون اصل نود با رأی همه نمایندگان و در جلسه علنی مجلس انتخاب می‌شود. 

رد پای بانک‌ها در خرید و فروش سکه و ارز
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم نظام بانکی ما بر پایه رباست. در خرید و فروش سکه و ارز رد پای بانک‌ها وجود دارد. معصومه پاشایی در نطق میان دستور خود در نشست علنی مجلس گفت: در یک ماه و اندی که از آغاز مجلس یازدهم گذشت به چشم دیدیم که احساسات بر این مجلس حاکم شده، پس باید اول درد خودمان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ چاره‌ کنیم. نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وظیفه اصلی این مجلس مدیریت مطالبات مردم است. امروز اقتصاد پاشنه آشیل ماست. باید برای مدیریت آن طرحی داشته باشیم و مردم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از این تشویش و نگرانی عبور دهیم. چشم امیدهایی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که به ما دوخته شده با اشتباهات راهبردی نابود نکنیم.
وی افزود: ما کشوری هستیم که به دلیل منافع شخصی و جناحی برخی افراد در طی ۴۲ سال اقدام به جمع‌آوری اطلاعات پایه از کشورمان و واگذاری در سیستم‌ها نکردیم. بدون دیتا بیس و اطلاعات پایه امکان مدیریت بهینه هیچ جامعه‌ای وجود ندارد. پاشایی خاطرنشان کرد: در برنامه تحولی مجلس موضوع ایجاد اطلاعات پایه باید در صدر امور باشد تا بتوانیم سایر ساختارها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نیز زیر ذره‌بین برده و آنچنان که مردم از ما انتظار دارند، مدیریت و نظارت کنیم. نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: چرا اداره اوقاف حاضر به بارگذاری اسناد خود نیست. فقط در صورت شفافیت به تمام معنا می‌توانیم پاسخگوی مردم باشیم. شفافیت باید در همه تصمیمات و رفتارهای دستگاه دیوان سالاری ما حاکم باشد. 

رئیس جمهور باید درباره وضعیت دلار و طلا به مجلس توضیح دهد
حسین میرزایی نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه وضعیت بازار ارز، سکه و طلا نتیجه کدامین متغیر اقتصادی و یا بی‌کفایتی مدیریتی است، گفت: نمایندگان مجلس اجازه ندهند در نابسامانی‌های این روزها مجلس، شریک جرم دولت مأیوس بی‌تدبیر باشد.
وی در نطق میان دستور خود گفت: گویا به جرم پریدن عقل از سر دولت روز به روز عرصه بر مردم تنگ‌تر می‌شود. وضعیتی که امروز برای ارز و سکه و طلا به وجود آمده معلول کدامین متغیر اقتصادی و بی‌کفایتی مدیریتی است.
وی افزود: علت مشکلات موجود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ باید در اداره کننده دولت یعنی شخص آقای رئیس جمهور باید جستجو کرد. آقای رئیس جمهور! مثال شما مثال ابری است که بر فراز سرزمین ما در این زمستان سردی که به وجود آورده‌اید قرار گرفته، نه می‌بارد که از بارانش بهره‌مند شویم و نه کنار می‌رود که از نور خورشید استفاده کنیم. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جلسه مجلس، اظهار داشت: اگر آقای رئیس جمهور به مجلس نمی‌آید، مجلس آقای رئیس جمهور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ احضار کند و از وی توضیح بخواهد. 

مافیاهای اقتصادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دولت دور کنید
نماینده مردم سنقر در مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: با خروج آمریکا از برجام باز دنبال مذاکره هستید. آیا شرم نمی‌کنید با قاتل شهید سلیمانی مذاکره کنید؟ آیا شرم نمی‌کنید با کسی مذاکره کنید که خود اعتراف به تروریست بودن دارد؟ سید جواد حسینی کیا در نطق میان دستور خود در نشست علنی خطاب به رئیس جمهور گفت: هدف از برجام برداشتن تحریم‌های ظالمانه بود که پس از چند سال مذاکره، رفت و آمدها، انجام تعهدات از سوی ما نتیجه‌اش اعمال تحریم‌های شدیدتر شده است.
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فشار اقتصادی فراوان بر مردم که حاصلش دلار بالای ۲۰ هزار تومانی و سکه بالای ۱۰ میلیون تومانی و قیمت مسکن دست نیافتنی شده است. وی افزود: آقای روحانی! این همان برجامی است که شما گفتید مسؤولیت آن با من است. این همان رونق اقتصادی است که شما به واسطه برجام راه انداخته‌اید که یارانه مردم ارزش ۲ دلار پیدا کرده است.


کد مطلب: 114470

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/114470/کاتالیزور-مالیات-حلال-گرانی-مسکن

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir