کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دخالت‌ نیابتی سعودی، امارات و بحرین بعد از الجزایر و لیبی به سودان رسید

افشای ماهیت مثلث بحران‌ساز در شمال آفریقا

26 فروردين 1398 ساعت 0:09


مثلث عربستان، امارات و بحرین که بحران‌سازی نیابتی در غرب آسیا را به نیابت از آمریکا اجرا کرده‌اند اکنون نقش جدیدی را عهده‌دار شده‌اند که محور آن را نیز بحران‌سازی در لیبی، الجزایر و سودان تشکیل می‌دهد. اقداماتی که در ظاهر در حمایت از مردم و در عمل برای تحقق اهداف امریکاست.
رفتارهای بحران ساز نیابتی، سعودی، امارات و بحرین در شمال آفریقا از حوزه لیبی و الجزایر فراتر رفته و به عرصه سودان رسیده چنانکه این کشورها از شورای نظامی کودتاگر در این کشور حمایت کردند.
در حالی که تمام شواهد حکایت از نقش بحرین، امارات و عربستان در ایجاد بحران در الجزایر و نیز تحرکات نظامی اخیر توسط حفتر در لیبی دارد که سران این کشورها تحرکات جدیدی را برای دخالت در سودان و اجرای اهداف آمریکا و البته سلطه بر این کشور آغاز کرده‌اند. علیرغم مخالفت مردمی با شورای نظامی سودان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی با حمایت کامل از این شورا، اعلام کردند که آماده کمک در همه زمینه‌ها به این کشور هستند.
به نوشته خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس) در بیانیه دیوان پادشاهی سعودی با تاریخی خواندن روابط دو کشور، آمده است که ریاض تحولات سودان و بیانیه شورای انتقالی نظامی را پیگیری و حمایت خود را از اقدامات این شورا اعلام می‌کند. حکومت سعودی همچنین اعلام کرد که طبق دستور ملک سلمان، قرار است کمک‌های نفتی، گندم و دارو به سودان ارسال شود. از سوی دیگر وزارت خارجه امارات متحده عربی نیز در بیانیه‌ای با تاریخی خواندن تحولات سودان، تعیین «عبدالفتاح البرهان» به عنوان رئیس شورای انتقالی نظامی را تبریک گفت و تأکید کرد که به قدرت مردم و ارتش سودان برای عبور از تهدیدات اعتماد کامل دارد.
پس از حکام سعودی و امارات متحده عربی، پادشاه بحرین هم به حمایت از شورای نظامی انتقالی در سودان پرداخت و گفت: منامه از تصمیمات این شورا حمایت می کند. نکته قابل توجه آنکه کاردار سفارت آمریکا در خارطوم با معاون رئیس شورای نظامی سودان دیدار و رایزنی کرد.دفتر اطلاع‌رسانی کاخ ریاست‌جمهوری سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد که «استفان کاستیس» کاردار سفارت آمریکا در خارطوم با «محمد حمدان دقلو» معاون رئیس شورای نظامی انتقالی سودان دیدار کرد. دقلو در این دیدار، کاردار آمریکا را در جریان تحولات سودان و دلایلی که منجر به تشکیل شورای نظامی انتقالی شد، قرار داد.
کاردار آمریکا نیز از ایفای نقش شورای نظامی در تحقق ثبات و امنیت قدردانی و بر ضرورت استمرار همکاری بین دو طرف و تقویت روابط سودان و آمریکا تأکید کرد. این اقدامات در حالی صورت گرفته که مخالفان سودانی در بیانیه‌ای مشترک مخالفت خود با سخنان «عبدالفتاح البرهان» رئیس جدید شورای نظامی انتقالی را اعلام کردند.
در بیانیه گروه‌های معارض با اشاره به اینکه انقلاب ما تنها با جابجایی افراد پایان نمی‌یابد، آمده است: «گام نخست سقوط نظام، تحویل فوری قدرت و بدون شرط به دولت انتقالی مدنی است که به مدت چهار ماه دوره انتقالی را مدیریت کند».
اما در لیبی نیز این سه کشور عربی بازی نیابتی را برای بحران سازی در پیش گرفته اند و این امر را در رفتارهای حفتر می توان مشاهده کرد. در حالی رسما حفتر بر حمایت داشتن از سوی امارات و عربستان اذعان کرده در اقدامی قابل تامل سخنگوی نیروهای موسوم به "ارتش ملی" مستقر در شرق لیبی، ترکیه را به انتقال نیروهای "جبهه‌ النصره" از سوریه به لیبی متهم کرد.احمد المسماری، سخنگوی نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" به فرماندهی خلیفه حفتر در مصاحبه مطبوعاتی خود اعلام کرد که خطوط هوایی و دریایی از ترکیه و مالت به منظور حمایت از گروه‌های طرابلس از طریق فرستادن سلاح و اعزام نیروهای مسلح باز است.
المسماری در ادامه افزود: پروازهای مستقیمی از ترکیه به مصراته برای انتقال نیروهای جبهه‌ النصره که در سوریه جنگیدند، انجام می‌شود و شمار نیروهای مبارز خارجی در حال افزایش است. سخنگوی ارتش ملی لیبی با طرح این پیش‌بینی که عملیات انتحاری‌ در این کشور رخ دهد، اما گفت که امور تحت کنترل است. وی همچنین تصریح کرد که نیروهای خلیفه حفتر هشت حمله هوایی به اردوگاه "الرحبه" در "تاجوراء" انجام دادند.
فرماندهی کل نیز دو خلبان خارجی را که در حملات جنگنده‌های نیروهای توافق ملی مشارکت داشتند، رصد کرده است. این اقدامات در حالی صورت می گیرد سه کشور عربی مذکور روابط تیره‌ای با ترکیه داشته و آن را مغایر با منافع خود می دانند. خبر دیگر از لیبی آنکه هواپیماهای جنگی دولت وفاق ملی در طرابلس مواضع شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» در جنوب طرابلس را بمباران کردند. همچنین «غسان سلامه» فرستاده سازمان ملل در امور لیبی با «فائز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی دیدار کرد. حملات نیروهای حفتر طی ۱۰ روز گذشته باعث آواره شده هشت هزار غیرنظامی از خانه و کاشانه خود در جنوب طرابلس شده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که در جریان درگیری‌های چند روز گذشته در لیبی ۱۲۱ نفر کشته و ۶۰۰ نفر نیز زخمی شده‌اند.


کد مطلب: 108477

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/108477/افشای-ماهیت-مثلث-بحران-ساز-شمال-آفریقا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir