کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به دستاوردهای تازه ایران در بخش نظامی – دفاعی

قدرت نظامی ایران کابوس همیشگی آمریکا

8 تير 1399 ساعت 0:56


در حالی که امریکا و اروپا مرتباً برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تلاش می‌کنند و سعی دارند مانع لغو تحریم اسلیحاتی ایران شوند، اخبار تازه حکایت از دستاوردهای تازه‌ای در تجهیزات نظامی و دفاعی کشورمان دارد و نشان می دهد که پتانسیل های این بخش هر روز بیش از پیش افزایش می یابد.
روز گذشته با حضور فرمانده کل سپاه دستاوردهای جدید نیروی زمینی سپاه رونمایی شد.
در این مراسم که با حضور سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد از جدیدترین تجهیزات نیروی زمینی که توسط سازمان تحقیقات و جهاد خود کفایی این نیرو طراحی و تولید شده است، رونمایی شد. سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه، اخیراً ۴ دستاورد در حوزه‌های مختلف داشته است. این سازمان توانسته با بکارگیری ظرفیت‌های موجود برخی از تسلیحات از رده خارج را با طراحی و بهینه سازی و رفع ایرادات گذشته برای ورود به سازمان رزم نزسا آماده کند.
سازمان جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه همچنین تسلیحات و تجهیزاتی را به صورت کاملا بومی و متناسب با نیاز رده‌های عملیاتی طراحی و وارد مرحله تولید محدود کرده که مورد استقبال یگان‌های عملیاتی نیز قرار گرفته است. این اقدام جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه علاوه بر صرفه اقتصادی چند برابری نسبت به تسلیحات نمونه خارجی، توانسته در شرایط تحریم دست رزمندگان پرتوان این نیرو را نیز پر قدرت تر از گذشته کند.
معرفی دستاوردها
نمونه ای از این دستاوردها، «نفربر بهینه شده مکران» است. این خودرو نفربر آبی خاکی BTR-۵۰ بوده که موسسه شهید زین الدین نیروی زمینی سپاه علاوه بر ارتقا در حوزه بدنه و سایت دید راننده، یک برجک جدید نیز برای آن طراحی کرده است. این برجک سه ویژگی اصلی دارد یکی از اینها سیستم کنترل آتش آن است که روی این سیستم نصب شده است. سیستم کنترل آتش این نفربر دارای یک سامانه دید شبانه حرارتی و روزانه دارد که می‌تواند برای اهداف هوایی و زمینی استفاده شود و دارای مسافت یاب لیزری است و محاسبات بالستیک گلوله را نیز انجام می‌دهد و قابلیت قفل روی اهداف متحرک را دارد.
این برجک یک توپ ۳۰ م م دارد که کاملا ایرانی است و یک تیربار ۷.۶۲ هم محور با توپ اصلی نیز دارد.همچنین مخزن مهمات ۵۰۰ فشنگی آن در بالای برجک تعبیه شده که علاوه بر کاهش آسیب پذیری خدمه دسترسی تعمیرکار به جنگ افزار و همچنین بارگذاری مهمات را نیز آسان تر کرده است. یکی از ویژگی های این برجک این است که کاملا بدون خدمه بوده و توپچی در داخل نفربر قرار می‌گیرد که آسیب پذیری خدمه را کاهش می دهد. این برجک قابلیت نصب روی انواع نفربرها و خودروهای زرهی را دارد و می‌تواند روی نفربرهای BMP-۱, BMP-۲, BTR-۶۰و BTR-۵۰ نیز نصب شود موضوع دیگر، قابلیت اطمینان شناوری این نفربر است که با طراحی که روی بدنه آن انجام شده این قابلیت نیز برای شناور ماندن روی آب تا فورس ۳ افزایش یافته است.
«پهپاد معراج ۱» نیز یکی دیگر از این دستاوردها است که قادر است با سرعت ۱۴۰ کیلومتر تا ارتفاع ۱۲۰۰۰ هزار پایی پرواز کند. وزن برخواست این پهپاد ۳۳ کیلوگرم است و می تواند محموله ای به وزن ۵ کیلو را حمل کند.
همچنین «تیربار بهینه شده ثعبان ۱» در کنار تیربار RPDروسی" ، یک تیربار سبک انفرادی بوده که در حقیقت محصول بهینه سازی تیربار سبک هجومی است.
این تیربار در دوران دفاع مقدس به صورت غنیمتی در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفت و بعدا به دلیل مشکلاتی که در زمینه مسلح شدن داشت از رده خارج شد.
با تغییراتی که در صفحه خوراک دهنده، قبضه، قنداق، لوله و سیستم چکاننه این سلاح رخ داده، وزن آن نسبت به نمونه روسی ۱ کیلوگرم کاهش پیدا کرده است.
ثعبان از کالیبر ۶۲/ ۷*۳۹ سلاح کلاشینکف بهره می برد و با جعبه های ۱۰۰ و ۲۰۰ فشنگی تغذیه می شود. البته با استفاده از کوله حمل مهمات می توان ظرفیت مهمات همراه این سلاح را به ۷۰۰ فشنگ افزایش داد.
بعلاوه این سلاح به یک سامانه نشانه روی رددات برای افزایش دقت در تیر اندازی مجهز شده است.
در این سلاح به جای روپوش لوله قدیمی این سلاح نیز یک ریل برای نصب تجهیزات تعبیه شده است. این سلاح همچنین به یک هندگار با قابلیت تبدیل به دو پایه برای راحتی رزمنده و ثبات در تیر اندازی هجومی و ثابت تجهیز شده است. در کنار اینها، نوعی شعله پوش برای این سلاح طراحی شده است تا هم اثر کاهش برد سلاح در اثر کوتاه شدن لوله را جبران کند و هم عقب نشینی و صدای سلاح در تیراندازی را کاهش دهد. ثعبان ۱ تمامی تست های خود را با موفقیت پشت سرگذاشته و قرار است در اختیار یگان های واکنش سریع نیروی زمینی قرار گیرد.
نوع جدید این سلاح نیز امکان سنجی شده و تا پایان سلاح ۹۹ به شکل کاملا بومی به مرحله تولید محدود خواهد رسید. ثعبان ۵ سلاحی سبک تر، با نواخت تیر بالاتر، دقت بهتر و متناسب با ارگونومی رزمنده ایرانی طراحی می شود. «سامانه راداری نفوذ در زمین» از دیگر دستاوردها است که در رژه ۳۱ شهریور سال گذشته به نمایش درآمد. در حقیقت این سامانه یک سامانه راداری برای کشف مین و بمب های کنار جاده‌ای در نظر گرفته شده که توسط سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه ساخته شده است. عملکر این سامانه به این صورت است که این خودور با سرعت ۱۰ کیلومتر حرکت کرده و می تواند در فاصله ۷ متری با عرض ۴ متر و در فاصله ۳۰ متری با عرض ۸ متر زمین را اسکن کرده و مین های در عمق ۱۵ تا ۳۰ سانت را کشف کند.
تحریم تسلیحاتی بدون تاثیر بر قدرت دفاعی
فرمانده کل سپاه پاسداران با اعلام اینکه در آینده نزدیک، شاهد ورود سیستم‌های غافلگیرانه سپاه خواهیم بود، گفت: تحریم تسلیحاتی اثری در قدرت دفاعی ما ندارد.
سردار سرلشکر حسین در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه و در جمع خبرنگاران، گفت: ما در تحریم تسلیحاتی جهانی هستیم از یک طرف تحریم های تسلیحاتی وجود دارد از طرف دیگر آمریکا و متحدانش جزو تهدیدات ما هستند.
وی با اشاره به اینکه این تحریم تسلیحاتی فرصتی را برای دانشمندان تهیه کرد که نیازهای دفاعی را با تکیه بر توان بومی بسازند، ادامه داد: تنوع خوبی از تسلیحات زمینی وجود دارد و نیروی زمینی جهت گیری خوبی را در این جهت داشته که تمام سامانه های رزم زمینی مورد نیاز را پوشش می دهد. فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: یکی از اتفاقات خوبی که صورت گرفته علاوه بر اینکه تمرکز فرمانده نیرو بر تقویت این مرکز است یک رابطه خوبی بین جهاد خود کفایی و هسته های رشد و دانش بنیان ایجاد شده است. وی افزود : این باعث شده در هیچ یک از سیستم های سلاح زمینی به خارج نیاز نداریم و این موضوعی که خارجی های در مورد تمدید تحریم های تسلیحاتی مطرح می‌کنند اثری در قدرت دفاعی ما ندارد و در آینده نزدیک شاهد ورود سیستم های غافلگیرانه خواهیم بود.
چابکی نیروی هوایی با تولید انبوه جنگنده کوثر
پنجم تیر ماه نیز سه فروند جت جنگنده کوثر با حضور امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش ، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، فرمانده نیروی هوایی ارتش و محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه به نیروی هوایی تحویل داده شد.
جنگنده کوثر از مزیت‌های بسیاری برخوردار بوده و از توان رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی را داراست. تولید انبوه و تزریق این جنگنده به یگان‌های هوایی نیروهای مسلح، می‌تواند موجب چابکی و کارآمدی این نیروها شود و از سویی دیگر باید به این نکته بسیار مهم اشاره کرد که طراحی، ساخت و تولید جنگنده کوثر کاملاً ایرانی است و نویدبخش روزهای خوشی برای ناوگان نیروی هوایی کشورمان محسوب می‌شود. جنگنده کوثر در دو نوع آموزشی و عملیاتی ساخته شده که نوع آموزشی آن به عنوان «یاسین» مشهور است و این نشان می‌دهد که وزارت دفاع و پشتیبانی جمهوری اسلامی با پی بردن به نیازهای واقعی نیروی هوایی کشورمان و درک این ضرورت مهم که آموزش خلبانان آینده باید با یک جنگنده مدرن صورت پذیرد، مبادرت به تولید نسخه آموزشی کوثر با عنوان «یاسین» کرده است.
دومین ویژگی جنگنده کوثر، نصب تجهیزات مدرن و پیشرفته «سامانه اویونیک» از قبیل تجهیزات الکترونیکی هواپیما، ماهواره، نمایشگرها، کامپیوترها، حسگرها، عملگرها و فرستنده-گیرنده‌های برروی آن است و از همه مهمتر اینکه تمامی بخش‌های «سامانه اویونیک» کاملاً بومی و ایرانی بوده‌اند و این موضوع نقطه عطفی در فناوری هواپیماسازی کشورمان محسوب می‌شود.
«ارتقا توان رزم و آموزش خلبانی»، بهره‌مندی از «کنترل آتش پیشرفته نسل چهار»، بهره‌مندی از «سامانه‌های مکانیکی و هیدرولیکی»، «استفاده حداکثری از تمام توان شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی»، بهره‌گیری از کنترل آتش با استفاده از شبکه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل چهار»، بهره‌گیری از «فناوری نمایشگر‌های چندمنظوره تمام‌دیجیتال»، بهره‌گیری از «کامپیوتر محاسبات بالستیک سلاح و سامانه پیشرفته نشانه‌روی مقابل خلبانان (HUD) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات»، بهره‌گیری از «رادار پیشرفته چندمنظوره کنترل آتش جهت بالا بردن کشف اهداف و تهدیدات»، بهره‌گیری از «ناوبری دقیق به صورت رادیویی و مستقل» و همچنین بهره‌گیری از «سامانه نقشه متحرک هوشمند» از دیگر مزیت‌های مهم جنگنده کوثر به شمار می‌روند. مزیت تجاری‌سازی هم در جنگنده کوثر اهمیت دارد. در مجموع تولید جنگنده کوثر حدود ۱۶ و نیم میلیون دلار صرفه‌جویی اقتصادی برای کشورمان به همراه داشته که فقط در بخش اویونیک (همان تجهیزات الکترونیکی هواپیما» که مهمترین و حساس‌ترین بخش محسوب می‌شود، هفت و نیم میلیون دلار صرفه‌جویی مالی صورت گرفته است و اینکه در این پروژه ملی؛ ۱۰ دانشگاه، ۷۲ شرکت پیمانکار، ۴۴ شرکت تأمین‌کننده قطعات و ۶۳ شرکت دانش‌بنیان حضور و مشارکت فعال داشته‌اند که همه این موارد نشان می‌دهد، کوثر از قابلیت تجاری‌سازی فوق‌العاده بالایی برخوردار است؛ لذا امید می‌رود بعد از لغو تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان در مهرماه امسال و در کنار تقویت دیپلماسی اقتصادی و دیپلماسی عمومی، جنگنده کوثر به عنوان جنگنده‌ای که تمام قابلیت‌های جنگنده‌های مدرن امروزی را داراست، در بازارهای جهانی به فروش تجاری برسد. افزایش توان تسلیحاتی – دفاعی ایران در منطقه ، کابوسی است که امریکا و متحدانش را به شدت دچار وحشت می کند. دلایل متعددی برای وحشت امریکا از تقویت توان نظامی ایران وجود دارد و از مهمترین دلایل امریکا برای ادامه تحریمها علیه کشورمان محسوب می شود.
از جمله این دلایل می توان گفت که افزایش توانمندی نظامی ایران علاوه بر قوی تر شدن ایران برای مقابله با دشمنان خارجی منجر به نفوذ پررنگ تر تهران در منطقه غرب آسیا است . افزایش نفوذ ایران در خاورمیانه نیز به معنای تحت الشعاع قرار گرفتن امنیت اسرائیل خواهد بود. از این رو است که آمریکایی‌ها به شدت از پایان یافتن تحریم های تسلیحاتی ایران بعد از ۱۸ اکتبر/ ۲۷ مهر نگران هستند، چون با پایان تحریم های تسلیحاتی دست ایران بیش از پیش باز می شود. لذا ایالات متحده آمریکا برای کاهش نفوذ جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه و نیز افزایش امنیت اسرائیل تلاشی جدی را به کار بسته است تا مانع از پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران شود. "گوردن داف" نظامی سابق در نیروی دریایی آمریکا درباره دلیل تلاش همه‌جانبه رژیم ترامپ برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل گفت ترس واقعی این است که ایران نیروی هوایی خود را بازسازی کند. وی ادامه داد: ایران با در اختیار داشتن ۵۰-۴۰ فروند هواپیمای روسی SU ۳۵ ، توانایی دفاع هوایی مطمئن و یک سکوی پر سرعت برای دستیابی به اهداف خواهد داشت. با توجه به قدرت دریایی و موشکی ایران، این توانایی هوایی در کنار آنها به یک نقطه ضعف اساسی آن پایان خواهد داد. در عین حال ایران وارد باشگاه تجارت تسلیحات خواهد شد و هم بسته‌های سلاح و تجهیزات راهبردی خود را تکمیل خواهد کرد و هم قادر به فروش تجهیزات نظامی به کشورهای دیگر خواهد بود.


کد مطلب: 114254

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/114254/قدرت-نظامی-ایران-کابوس-همیشگی-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir