کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ارزیابی کارشناسان از بیانیه نهایی وزرای خارجه گروه ۷ درباره ایران

تقسیم کار برای فشار به تهران

24 فروردين 1396 ساعت 3:40


وزرای خارجه گروه هفت در پایان نشست خود در ایتالیا با صدور بیانیه‌ای مواضع خود را در مورد چندین مسئله در قبال ایران اعلام کردند.
وزرای خارجه کشورهای گروه هفت ضمن اعلام حمایت از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ خواستار پایبندی تمامی طرف‌ها به این توافق شده‌اند. گروه هفت، به علاوه حمایت خود را از قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت که این توافق را تأیید می‌کند نیز اعلام کرده‌اند.
بیانیه نهایی مشترک گروه هفت از آزمایش‌های موشکی ایران «عمیقاً ابزار تأسف» کرده و مدعی شده که انجام این آزمایش‌ها با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ناسازگار است.
وزرای خارجه گروه هفت از ایران خواسته‌اند به یافتن راهکارهای سیاسی در عراق، یمن، سوریه و سایر کشورها کمک کند.
نکته قابل تامل‌تر در این بیانیه اینکه این گروه از ایران خواسته در مقابله با گسترش تروریسم و افراط‌گرایی همکاری کند.
گروه هفت (جی ۷) از هفت کشور صنعتی شامل آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا، انگلیس و آمریکا تشکیل شده است.
روسیه در سال ۱۹۹۸ با پیوستن به جی ۷ آن را به جی ۸ تبدیل کرد، اما پس از حوادث اوکراین و الحاق شبه‌جزیرۀ کریمه به فدراسیون روسیه، عضویتش در این گروه لغو شد و این گروه بار دیگر به جی ۷ تغییر نام یافت.
درخواست این کشورها برای همکاری ایران در مبارزه با تروریسم در حالی مطرح شده که گویا انگار هیچ تحلیل واقعی از شرایط منطقه ندارند! یا شاید دچار نسیان و بی‌بصیرتی شده‌اند که در مورد خط مقدم مبارزه با تروریسم یعنی جمهوری اسلامی تا این اندازه غیرواقعی به اظهار نظر می‌پردازند و کشورمان را به مبارزه با تروریسم توصیه می‌کنند!
این کشورها خود مسبب گسترش این گروهک‌های تروریستی شده‌اند و در تبدیل شدن منطقه به جولانگاه این متجاوزان نقشی اساسی داشتند؛ حالا ادعای مبارزه با تروریسم را سر می‌دهند. ناظران سیاسی در پاسخ به این سوال که چرا اعضای گروه هفت در بیانیه پایانی با نگاهی کاملا غیر منطقی درخواست غیر منصفانه‌ای را در قبال همکاری جمهوری اسلامی برای مبارزه با تروریسم بیان داشتند.
این ناظران معتقدند آنان در چارچوب تقسیم کار برای افزایش فشار به ایران در قالب راهبرد نظام سلطه عمل می‌نمایند.
کارشناسان حوزه سیاست خارجی این توصیه را هم به دستگاه دیپلماسی اعلام کردند که عدم اعتماد به کشورهای استعماری که در حال حاضر عنان بخشی از تحرکات بین‌المللی را دارند باید در دستور کار این دستگاه قرار گیرد.

تقسیم کار برای افزایش فشار برایران
دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با سیاست روزبه بیانیه قابل تامل گروه هفت اشاره کرد وگفت: در واقع این اتحادیه وظیفه خود را در قالب تقسیم‌بندی امور بین آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران انجام داد؛ بدین مفهوم که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسائل بین‌المللی از سالیان قبل این تقسیم‌بندی بین آمریکا و اروپا را اعلام نموده بودند که عمر آن در پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی و برجام در چارچوب پلیس خوب و پلیس بد آشکار شد.
وی افزود: در واقع دربیانیه اتحادیه اروپا که نه اولین بیانیه بوده و نه آخرین آن چند موضوع غیر مرتبط را به همدیگر وصله نموده و در قالب این بیانیه غیرالزام‌آور صادر شده است
این استاد دانشگاه تصریح کرد: آنان موضوعاتی همچون قطعنامه ۱۳۲۴، آزمایش‌های موشکی دفاعی و مسئله تروریسم در منطقه را با همدیگر گره زده و این بیانیه را صادر نمودند حال مشخص نیست که اتحادیه اروپا که به دنبال گسترش روابط با کشورهای مستقل که زمینه توسعه روابط اقتصادی را دارند می باشند چرا و به چه دلیل دست به صدور این بیانیه زدند؟
به اعتقاد صدرالحسینی به نظر می‌رسد پاسخ این سوال روشن است آنان در چارچوب تقسیم کار برای افزایش فشار به ایران در چارچوب راهبرد نظام سلطه عمل می‌نماید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین در نتیجه‌گیری نهایی باید گفت عدم اعتماد به کشورهای استعماری که در حال حاضر عنان بخشی از تحرکات بین‌المللی را دارند باید در دستور کار دستگاه سیاست خارجی قرار گیرد.

کشورهای گروه هفت خود نقش‌آفرینان در گسترش حمایت از تروریسم
حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی نیز در خصوص بیانیه نشست گروه هفت و درخواست قابل تامل از ایران گفت: بیانیه گروه هفت نشان می‌دهد که نگاه کشورهای بزرگ صنعتی یک نگاه غیر منطقی و برگرفته از تحلیل‌های غیر واقعی بیان شده است.
وی افزود: در طول بحران‌های اخیر که از سال ۲۰۱۱در منطقه ادامه داشته جمهوری اسلامی هزینه‌های سنگینی را متحمل شده است و البته توانسته از حوزه جغرافیایی نقش بسیار سازنده‌ای ایفا کند. هانی زاده بر این باور است، هر نشستی که آمریکا در آن حضور دارد خروجی آن بیانیه‌های غیر منصفانه‌ای است؛ حتی بیانیه گروه هفت نشان داد که اعضای آن از واقعیت‌های موجود منطقه بی‌خبرند.
این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد:همین کشورها خود در گسترش گروهک‌های تروریستی همچون داعش، جبهه النصره و دیگر گروهک‌ها با همراهی عربستان، قطر، اردن و ترکیه نقش داشتند. وی در پایان گفت: این تنها ایران بود که در مقابل گروهک‌های تروریستی ایستادگی کرد تا آنها را سرکوب کند؛ از این رو نیاز است که به آنها نگاه منصفانه‌تری داشته باشند و از فرافکنی و اتهام دست بردارند.


کد مطلب: 98945

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98945/تقسیم-کار-فشار-تهران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir