?>?> سیاست روز - پیگیری طرح صیانت در نامناسب‌ترین زمان - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پیگیری طرح صیانت در نامناسب‌ترین زمان

9 مرداد 1400 ساعت 23:40


طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی این روزها در میان افکار عمومی تبدیل به یک دغدغه شده است، شاید این اتفاق به خاطر متصل نبودن طرحان طرح و مجلس شورای اسلامی با افکار عمومی است، برای هر طرح و برنامه‌ای شفاف سازی و روشنگری نیاز اولیه است اما انگار هنوز این مقواله در میان برخی دستگاه‌ها و مسئولین جا نیفتاده است.
دلایل مخالفت افکار عمومی را باید در میان فضاسازی‌های جستجو کرد که علیه این طرح شده است.
هر چند اعتقاد بر این است که اکنون زمان مناسبی برای پیگیری طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی نیست اما موافقین آن اعتقاد دارند این طرح در زمینه مسائل اقتصادی و معیشتی نیز تأثیر دارد.
با این وجود هر چند طرح مجلس در مرحله بررسی است و تا تصویب و اجرای آن مراحل زیادی باقی است، توضیحات در این باره همچنان نتوانسته افکار عمومی را از نگرانی برهاند.
در این میان برخی با این طرح به مانند بهانه‌ای برای انتقام گیری می‌نگرند و سعی دارند تا با بزرگنمایی موضوع و البته وارونه جلوه تر دادن اصل طرح افکار همومی را هر چه بیشتر تحت تأثیر قرار دهند تا جایی که حتی از سلبریتی‌ها هم استفاده شده است.
بسیاری از کشورهای دنای حتی در امریکا و اروپا،‌ قوانینی برای سامان دادن فضای مجازی وضع شده است اما اکنون که ایران رد پی آن است،‌همه جریان‌های مخالف چه در داخل و چه در خارج به صف شده‌اند تا این طرح را با انتقادات خود از دستور کار خارج کنند.
همانگونه که گفته شد سلیقه خوبی برای پیگیری این طرح در شرایط کنونی خرج نشده است و جدای از آن که این طرح نیاز به اصلاحاتی دارد تا پخته تر شود،‌ زمان مناسبی برای اجرای آن انتخاب نشده است و می‌توانست پس از استقرار دولت جدید پیگیر شود.
در این زمینه رئیس سازمان پدافند غیر عامل در واکنش به حواشی پیرامون «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» گفت: این طرح اولین گام برای ملی‌سازی حکمرانی فضای سایبری و تعریف استقلال در این عرصه مبتنی بر منافع ملی است. اگرچه این طرح نیاز به اصلاحات هم دارد.
غلامرضا جلالی در مطلبی نوشت: «فناوری سایبری در حال تغییر مناسبات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی دفاعی کشورهاست. جوامعی که نتوانند خود را با این جریان خروشان فناوری همراه کنند و انعطاف لازم را نداشته باشند نمی‌توانند سهمی از آینده داشته باشند. در کشور ما نیز از ۱۰ سال پیش با درک همین ضرورت شورای عالی فضای مجازی به عنوان یک نهاد سیاست‌گذار در حوزه حکمرانی فضای سایبری شکل گرفته است هرچند عملکرد آن به دلایلی ایده‌آل نبوده است.
وی در ادامه یادداشت خود نوشته، پیش‌نویس طرح مجلس شورای اسلامی برای قانون‌گذاری در عرصه سایبری به نوبه خود یک اقدام مبارک است و باید این اقدام مجلس را به فال نیک گرفت. در واقع این طرح، اولین گام برای ملی‌سازی حکمرانی فضای سایبری و تعریف استقلال در این عرصه مبتنی بر منافع ملی است. اگرچه این طرح نیاز به اصلاحات هم دارد. واقعیت این است که برای صیانت از کسب و کار مردم نیازمند قانونی دقیق و متقن هستیم. چرا که ولنگاری مدیریتی و هرج و مرج در فضای کسب و کار و معیشت مردم پذیرفته نیست. باید این نکته روشن شود که در فضای بی‌قانونی و هرج و مرج در محیط سایبری اصلی‌ترین متضرر مردم هستند.
اغلب انتقاد‌هایی که در چند روز اخیر به پیش‌نویس طرح مجلس صورت گرفته است ناشی از سوءبرداشت‌هاست و اگر متن نهایی دقیق خوانده شود مشخص می‌شود برخی انتقادات به این طرح وارد نیست و اغلب فضاسازی رسانه‌ای از سوی افرادی است که منافع آن‌ها در ولنگاری مدیریتی فضای مجازی است. البته همانطور که قبلا اشاره شد برخی انتقادات هم به این طرح وارد است.
پایگاه نور نیوز وابسته به دبیرخانه شورای امنیت نیز نوشته است؛ در ایران اما؛ طرح صیانت از فضای مجازی به دلیل ابعاد گسترده و فراگیر آن که البته قرار است بر اساس ۳۷ بند تعیین تکلیف شود و عدم تشریح آنچه هست و نداشتن پیوست رسانه‌ای هوشمندانه، حساسیت‌های بسیار زیادی را در میان طیف وسیعی از جامعه برانگیخته است.
این پایگاه تحلیلی نوشته است؛‌«به طور قطع نمی‌توان انتظار داشت، سیاست‌گذاری در موضوعی بسیار مهم و حساس بدون جلب پشتوانه اقناعی و تنها با برخی اظهارنظرهای منقطع و پسینی به اهداف مورد نظر نزدیک شود.»
آیا می‌توان در پیگیری چنین طرحی که حساسیت زا است به شرایط تنش اقتصای،‌اجتماعی و سیاسی کشور بی‌توجه بود؟


کد مطلب: 119051

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/119051/پیگیری-طرح-صیانت-نامناسب-ترین-زمان

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir