?>?> سیاست روز - فضای امنیتی برای ناامن‌سازی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فضای امنیتی برای ناامن‌سازی

عراق در حالی با رای پارلمان به الکاظمی برای تصدی سمت نخست وزیری به سمت آرامش سیاسی پیش می‌رود که...

24 ارديبهشت 1399 ساعت 22:27


عراق در حالی با رای پارلمان به الکاظمی برای تصدی سمت نخست وزیری به سمت آرامش سیاسی پیش می‌رود که مجموعه‌ای از ناآرامی‌های امنیتی با محوریتی خاص آن را هدف قرار داده است. از یک سو گروه‌های تروریستی همچون داعش دوباره فضایی از بحران و ناامنی را به پا کرده و تلاش دارند تا چنان نشان دهند که به احیای خود پردخته‌اند از سوی دیگر در اقداماتی مشکوک با عنوان اعتراضات خیابانی به مقرهای نیروهای مقاومت عراق حمله می‌شود چنانکه برخی مقرهای گروه‌های مقاومت اسلامی از سوی افرادی ناشناس که خود را در صفوف معترضان جای می‌دهند، به آتش کشیده شدند.
حال این سوال مطرح می‌شود که این اقدامات چرا صورت می‌گیرد و چه اهدافی در ورای آن نهفته است؟ پیش از هرچیز چند نکته قابل توجه وجود دارد. نخست آنکه طی ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی از انتقال گروه‌های تروریستی توسط آمریکا از سوریه به عراق منتشر شده است در حالی که جابه جایی برخی پایگاه‌های آمریکایی نیز با محوریت حمایت از تروریست‌ها بوده است. دوم آنکه سفارت آمریکا در عراق به کرات به حمایت از رفتارهای خشونت آمیز معترضان پرداخته و همزمان نیز با ادعای مقابله با نفوذ ایران در عراق خواستار حذف نیروهای مقاومت عراق شده است. پیش تر نیز آمریک یا به صورت مستقیم مقر نیروهای مقاومت را هدف قرار داده و یا به تحریم شخصیت‌ها و ارکان این نیروها پرداخته است. بر این اساس می‌توان گفت که بحران‌های اخیر عراق در ارتباط مستقیم با آمریکاست. اقداماتی که با واکنش نیروهای عراقی همراه بوده است چنانکه طراحی و اجرای سلسله عملیات رمضان از سوی الحشد الشعبی و ارتش عراق و پاک‌سازی مناطق آلوده در استان‌های مختلف این کشور از جدی شدن تهدید این گروه و عزم نیروهای نظامی و امنیتی برای مقابله و مهار سریع آن خبر می‌دهد.
در این میان برخی بر این عقیده‌اند که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از حدود ۷ ماه قبل با ایجاد تشکیلاتی تحت عنوان رند صلیبی که مقر آن در یکی از کشورهای عربی منطقه قرار دارد ضمن جذب و به‌کارگیری کارشناسان و افراد مرتبط با جریان‌های سلفیت جهادی، برنامه‌ریزی برای سازماندهی هسته‌های جدید گروه‌های سلفی جهادی وابسته به القاعده و داعش را آغاز کرده است. صفحات جدید ایجاد شده در فضای مجازی نیز از سوی تشکیلات رند صلیبی مدیریت می‌شود و ضمن ارائه محتوای آموزشی مبتنی بر آموزه‌های سلفیت جهادی، سازماندهی، جذب و هدایت گروه‌هایی که در راهبرد قبلی داعش به عنوان گرگ‌های تنها فعالیت می‌کردند را نیز برعهده گرفته است. اما چرا این رفتارها صورت می‌گیرد را می‌تواند در مصوبه اخیر پارلمان عراق جستجو کرد. به دنبال تصویب قانون خروج نیروهای نظامی بیگانه از عراق توسط پارلمان این کشور، تحرکات گسترده‌ای از سوی آمریکا برای خنثی سازی این مصوبه و وادار نمودن هیئت حاکمه عراق برای عدم اجرای این قانون آغاز شده است.
بر این اساس می‌توان گفت که راهبرد آمریکا برای تحت فشار گذاشتن دولت عراق، فعال سازی مجدد داعش، تضعیف سازمان الحشد الشعبی و آغاز مجدد تظاهرات خیابانی است که با پشتیبانی گسترده رسانه‌ای در حال پیگیری است.
روندی که تنها راه مقابله با آن تکیه بر وحدت و انسجام درونی در تشکیل دولت و تحقق اهداف آن و یکپاچگی مردم و جریان‌های سیاسی در حمایت از نیروهای مقاومت به عنوان مولفه مقابله با تروریسم و برقرار کننده امنیت است. 

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 113750

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/113750/فضای-امنیتی-ناامن-سازی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir