?>?> سیاست روز - بار رویای ایران پیشرفته بر دوش فعالان - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در مراسم روز ملی صنعت و معدن عنوان شد

بار رویای ایران پیشرفته بر دوش فعالان

10 تير 1397 ساعت 22:25


همزمان با دهم تیرماه روز ملی صنعت و معدن بیست و دومین همایش ملی صنعت و معدن با حضور مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد.
در این مراسم که دیروز در سالن اجلاس سران برگزار شد اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی حضور داشتند. با توجه به نام‌گذاری امسال و تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از کالای ایرانی، توجه به تولید داخل به ویژه در حوزه صنعت و معدن از مهم‌ترین مسائل و اولویت‌های کشور به شمار می‌رود.
در این مراسم وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار آزادسازی معامله ارز با نرخ توافقی میان صادرکنندگان و واردکنندگان بدون سقف قیمت شد و همچنین از مجلس شورای اسلامی درخواست کرد تکلیف مالیات بر ارزش افزوده را مشخص کند.
شریعتمداری با اشاره به شرایط ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد: باید با رشد بهره‌وری، قیمت تمام شده محصول کاهش یابد، چراکه در غیر این صورت نمی‌توانیم به رشد صنعتی بالا دست یابیم. باید بدانیم که قیمت تمام شده تولید در کشور بالاست و در راستای حل مسائلی که موجب افزایش قیمت تمام شده می‌شود گام برداشت.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد صنایع کشور منبع‌محور هستند و باید در راستای توسعه صنایع دانش‌بنیان حرکت کنیم و در غیر این صورت با چالش صنعت‌زدایی روبه‌رو خواهیم شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید سود تسهیلات بانکی تخصیص یافته به بخش صنعت کاهش یابد، اظهار کرد: باید هزینه مالی ۲۵ درصدی سود تسهیلات بانکی کاهش یابد و اگر نمی‌توانیم نظام بانکی را در این راستا سوق دهیم باید از منابع عمومی یارانه به تولید پرداخت شود.
کاهش هزینه‌های تامین اجتماعی و در نظر گرفتن مشوق‌های صادراتی در بخش تولید از دیگر موضوعاتی بود که توسط شریعتمداری در این مراسم مطرح شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنعت کشور در حال حاضر با مشکلات مختلفی روبه‌روست، گفت: ممنوعیت واردات به معنای ایجاد فرصت برای واحدهای تولیدی است و باید بدانیم که در شرایط فعلی ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت واحدهای تولیدی خالی است و باید در جهت استفاده از این ظرفیت‌ها حرکت کنیم.
وی در ادامه از معاون اول رئیس‌جمهوری درخواست کرد تا معامله ارز با نرخ توافقی میان صادرکننده و واردکننده آزاد شود و سقفی برای قیمت در نظر نگیرند. به گفته شریعتمداری، باید اجازه داد واردکننده و صادرکننده با نرخ توافقی ارز را به فروش برسانند و هرچند محدودیت‌ها و حساسیت‌هایی در بازار ارز وجود دارد.

هنوز در ابتدای مسیر صنعتی شدن هستیم
از سوی دیگر معاون اول رئیس‌جمهور در این مراسم با بیان این که هنوز در ابتدای مسیر صنعتی شدن قرار داریم، گفت: اشتغال‌زایی در اقتصاد شکل گرفت و تورم را کاهش دادیم و در ۵ سال اخیر به طور متوسط سال ۵۰۰ هزار شغل ایجاد شد و سال گذشته ۸۰۰ هزار شغل ایجاد شد.
جهانگیری افزود: همیشه به صنعت و معدن کشور به عنوان نقطه اتکا توسعه ایران فکر می‌کردم و فکر می‌کنم و امروز فکر می‌کنم همچنان ایران آینده ایران پیشرفته و رو به توسعه و ایرانی که هر کدام از ما در رویاهای خودمان داریم که یک ایران پیشرفته و تاثیرگذار و مستقل در سطح بین‌المللی داشته باشیم، بار اصلی این آرزو و رویا بر دوش فعالان اقتصادی و خصوصا فعالان بخش و معدن است. وی اظهار داشت: اگر چه گفته می‌شود که بخش خدمات در کشورهای صنعتی سهم بیشتری نسبت به بخش صنعت و معدن در تولید ناخالص داخلی دارد و شاید بیش از ۷۰ درصد باشد، اما باید بگویم که آن خدماتی که گفته می‌شود سهم آن بالاست آن خدماتی است که متکی به واحدهای تولیدی است.
معاون اول رئیس‌جمهور اظهار داشت: ما هنوز در ابتدای مسیر صنعتی شدن هستیم، دولت و صنعت‌گران و فعالان بنگاه‌ها نقش‌ها و رسالت‌هایی دارند و دولت باید به وظیفه خودش دقیق عمل کند.
وی اظهار داشت: در دولت یازدهم دو سه مساله را در دستور کار قرار دادیم و گفتیم که باید بتوانیم فضای بین‌المللی برای فعالان اقتصادی را یک فضای پیش برنده کنیم و تیم خودمان برای تحقق این مساله تجهیز کردیم و سیاست‌های پولی و بانکی دولت باید در فضای اقتصادی آرامش زا باشد و به دنبال این بودیم که یک ثبات بر فضای اقتصادی کشور حاکم کنیم.
جهانگیری بیان داشت: به فضل الهی توفیقات خوبی به دست آمد و در سیاست خارجی بالاخره به برجام رسیدیم و ایران توانست در مذاکره نفس‌گیر ۱۸ ماهه دولت یازدهم به یک توافق برسد و همه قبول کنند که بر مبنای این توافق با هم کار کنیم. وی افزود: اشتغال‌زایی در اقتصاد شکل گرفت و تورم را کاهش دادیم و در ۵ سال اخیر به طور متوسط سال ۵۰۰ هزار شغل ایجاد شد و سال گذشته ۸۰۰ هزار شغل ایجاد شد.
معاون اول رئیس‌جمهور بیان داشت: در زمانی که یک شوک اقتصادی ایجاد می‌شود و درآمد مردم به شدت کاهش می‌یابد، یک دوره طولانی باید طی شود که درآمد مردم و قدرت خرید مردم به قبل از شوک اقتصادی برگردد، شوک اقتصادی که در سال ۸۴ تا ۹۲ صورت گرفته بود، به شدت قدرت خرید مردم را کاهش داده بود.
وی افزود: از سال گذشته در دولت دوازدهم با یک فضای جدید در فضای بین‌المللی مواجه شدیم و بعد از روی کار آمدن رئیس‌جمهور آمریکا با فضای جدید مواجه شدیم.

در شرایط غیرعادی انتظار تصمیمات عادی نداشته باشید
همچنین غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که دیگر امکان‌پذیر نیست در همان سطحی که مشکلات به وجود آمده آن را مرتفع کرد، شرایط غیرعادی با تصمیمات عادی قابل مدیریت نیست.
وی گفت: اگر نگاهی به وضعیت کنونی کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی به ویژه صنعت و تولید بیاندازیم، این واقعیت را می‌توانیم درک کنیم که این روزها در وضعیت خوبی قرار نداریم، اما این وضعیت به معنای توجیه ناامیدی و عدم وجود راه حل برای حل مشکلات اقتصادی کشور نیست.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: علی‌رغم وجود عدم راهبرد در همه دولت‌ها و البته نه همه دولت‌ها، باز اگر اراده باشد، می‌توان بر مشکلات غلبه کرد. وی افزود: بدون وجود برنامه‌های دقیق برای توسعه صنعتی، دولت با گسترش و نقش خود در اقتصاد عملا رقیبی پرقدرت برای بخش خصوصی شد و این امر موجب شد، سال‌ها نوآوری و خلاقیت در تولید و صنعت موتور اصلی خلق ثروت نباشد و به جای آن واسطه‌گری‌های مالی و فروش ثروت‌های طبیعی منبع اصلی خلق ثروت باشد و به همین علت اقتصاد ما شکننده شد و با هر تکانه‌ای تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
شافعی تصریح کرد: متأسفانه با اشتباه گاهی مسائل اقتصادی با این مساله مطرح می‌شود که گویا علت تمام مشکلات اقتصادی ما تحریم است، در حالی که اصلا این گونه نیست، زیرا مشکلات داخلی که به دست خودمان ایجاد می‌شود کمتر از تحریم نیست. وی بیان کرد: بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص داخلی ۱۳ درصد و در سال‌های اخیر ۹۲ درصد از رشد صنعتی به بازار داخل اختصاص یافته سهم ما در بازارهای جهانی بسیار اندک است.
وی خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور گفت: به نظر می‌رسد دیگر نمی‌توان بدون توجه به حجم عظیم مشکلات همچنان به مسائل گذشته پافشاری کرد و بدون درک و دامنه بحران‌های کنونی و ریشه پیدایش آنها نه تنها قادر به حل آن نخواهیم بود، بلکه شرایط بدتر و پیچیده تر می‌شود.
شافعی اظهار کرد: باید این واقعیت را پذیرفت که دیگر امکان‌پذیر نیست در همان سطحی که مشکلات به وجود آمده آن را مرتفع کرد، بلکه باید از سطح بالاتر به حل این مشکلات پرداخت.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران گفت: باید پذیرفت که شرایط غیرعادی با تصمیمات عادی قابل مدیریت نیست و در این ارتباط دستور مقام معظم رهبری در مورد ایجاد ستاد اقتصاد مقاومتی نقطه عطف مهمی است و از تجربه کشورهای دیگر هم مثل چین می‌توان استفاده کرد است.
شافعی افزود: جهانگیری دو دستور صادر کردند، یکی در مورد سازمان امور مالیاتی و یکی تأمین اجتماعی که این دستورات از معدود دستوراتی بود که بلافاصله اثرگذار بود و اما در مورد اینکه فرمودید که سازمان‌ها از بخش خصوصی نظر بخواهند این موضوع رعایت نمی‌شود.
وی در مورد حمایت از کالاهای ایرانی گفت: آیا حمایت از کالاهای ایرانی در حمایت از عرضه نهفته است یا تقاضا؟ در حالی که به نظر می‌رسد حمایت از بخش تقاضا شده است؟ رئیس اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: حمایت از کالای ایرانی باید روی بخش عرضه متمرکز شود. ایرنا


کد مطلب: 104994

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/104994/بار-رویای-ایران-پیشرفته-دوش-فعالان

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir