کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تشریح جزییاتی از طرح ایران برای حل مناقشه قره باغ از زبان عراقچی

ابتکار عمل ایران برای پایان به یک مناقشه ۳۰ ساله

7 آبان 1399 ساعت 22:12


معاون سیاسی وزیر خارجه پایان دادن به اشغال اراضی جمهوری آذربایجان و ترک مخاصمه و شروع گفت‌وگو‌ها با کمک کشورهای تاثیرگذار، کمک کننده و تضمین کننده صلح را از عناصر مهم در طرح ابتکاری ایران برای حل مناقشه قره باغ خواند.
سیدعباس عراقچی که به منظور انجام سفر منطقه‌ای به منظور حل مناقشه قره باغ و طرح ابتکاری ایران برای حل این مناقشه و در اولین مقصد این سفر سه شنبه شب در رأس هیأتی وارد باکو شد، پس از ورود، بخش‌هایی از طرح ابتکاری جمهوری اسلامی ایران برای پایان دادن به مناقشه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان را اعلام کرد.
فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران در خصوص این سفر گفت: این سفر در چارچوب یک سفر دوره‌ای به آن دسته از کشور‌های منطقه که در پایان دادن به درگیری‌های اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاثیرگذار هستند صورت می‌گیرد و هدف اصلی سفر ارائه ابتکار پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل این مخاصمه و رسیدن به صلح پایدار دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان و به تبع آن منطقه است.
وی افزود: چارچوب این طرح ابتکاری آماده شده و در این سفر با مقامات جمهوری آذربایجان به مشورت گذاشته می‌شود و این طرح در چند مرحله می‌تواند اوضاع را به یک صلح پایدار برساند و به اختلافات موجود و البته به اشغال جمهوری آذربایجان پایان دهد.
عراقچی موضوع پایان دادن به اشغال اراضی جمهوری آذربایجان را عنصری مهم در طرح ابتکاری ارائه شده ایران برشمرد و اضافه کرد: حقوق اقلیت‌ها و حقوق بشردوستانه هم پایه دیگر این طرح را تشکیل می‌دهد.
عراقچی گفت: ترک مخاصمه و شروع گفت‌وگو‌ها با کمک کشور‌های تاثیرگذار، کمک کننده و تضمین کننده صلح از دیگر عناصر این طرح است.
وی افزود: ما در این خصوص با کشور‌های منطقه دیدار و مشورت خواهیم کرد تا با رایزنی‌هایی که صورت می‌گیرد این طرح بتواند به نقطه‌ای برسد که قابلیت اجرایی شدن را داشته باشد. معاون سیاسی وزیر امور خارجه همچنین از جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به عنوان دو کشور دوست و همسایه و نزدیک یاد کرد و افزود: روابط گرمی بین ما وجود دارد و ما همواره از تلاش جمهوری آذربایجان برای آزادسازی شهرها و مناطق اشغالی اش حمایت کرده ایم و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و بقیه کشور‌ها در منطقه و تغییر ناپذیری مرز‌ها یک اصل مهم و خدشه ناپذیر است که باید همچنان حفظ شود.
فرستاده ویژه رئیس جمهور به باکو افزود: ما در گذشته تلاش‌های زیادی برای صلح در منطقه کرده‌ایم و به این تلاش‌ها ادامه می‌دهیم و امیدواریم که در این سفر هم با دوستان خود در جمهوری آذربایجان بتوانیم به تفاهم برسیم که این تفاهم به اجرایی شدن این طرح کمک خواهد کرد.
سید عباس عراقچی دیروز نیز با مقامات جمهوری آذربایجان از جمله جیحون بایرام اف وزیر امور خارجه، خلف حلف اف معاون وزیر امور خارجه، حکمت حاجی اف دستیار رئیس جمهوری آذربایجان و شاهین مصطفی یف معاون نخست وزیر این کشور دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
عراقچی پس از دیدار و گفت‌وگو‌ با مقامات جمهوری آذربایجان به مسکو و ایروان و در ادامه به آنکارا سفر خواهد کرد تا به تبیین طرح ابتکاری پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ بپردازد.

تکمیل طرح ایران برای پایان مناقشه قره‌باغ
سفیر اسبق ایران در آذربایجان در این باره گفت: هدف اصلی عراقچی در سفر به کشورهای منطقه اطلاع از مسائل میدانی است تا بتواند طرح ایران را تکمیل و به طرفین ایروان و باکو مطرح کند.
محسن پاک‌آیین در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سفر عراقچی به کشورهای منطقه، گفت: سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به نقاط مرزی ایران، جمهوری آذربایجان و ارمنستان نشان دهنده دیپلماسی فعال ایران است که باید آن را به فال نیک گرفت، همچنین در این سفرها طرح جمهوری اسلامی ایران برای حل مناقشه قره باغ هم مطرح می‌شود، البته هنوز ابعاد آن اعلام نشده است.
او افزود: حضور عراقچی به عنوان یک چهره سیاسی در مرزها و بررسی ابعاد مختلف مناقشه قره باغ و اطلاع از میزان احتمال سرایت این درگیری به نقاط مرزی ایران یک اقدام خوب به شمار می‌آید. این سفر عراقچی به دلیل مطالعه میدانی که انجام می‌دهد و اطلاع دقیق از واقعیات صحنه، بسیار مثمر ثمر است.
او افزود: هدف اصلی عراقچی در سفر منطقه‌ای اطلاع از مسائل میدانی است تا بتواند طرح ایران را تکمیل و به با طرفین ایروان و باکو مطرح کند.
سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان با اشاره به تاثیر گذاری طرح ایران برای امن شدن مرزهای کشورمان، تصریح کرد: در ارتباط با مرزهای خودمان نباید زیاد نگران باشیم، چرا که نیروهای مسلح و مرزی ما در آنجا آماده هستند و از مرزها مراقبت می‌کنند، شواهد هم نشان نمی‌دهد که راکت‌های شلیک شده به مرزهای کشورمان، عمدی باشد.
او افزود: با مقامات ارشد دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان هم صحبت شده است و آنها هم قول دادند، طوری عمل کنند که صدمه ای به مرزهای ایران نرسد، در عین حال ایران باید هوشیار و مراقب باشد.


کد مطلب: 115884

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/115884/ابتکار-عمل-ایران-پایان-یک-مناقشه-۳۰-ساله

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir