?>?> سیاست روز - تغذیه نامناسب ۹۰ درصد آوارگان روهینگیایی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سازمان ملل درباره فاجعه انسانی جدید هشدار داد

تغذیه نامناسب ۹۰ درصد آوارگان روهینگیایی

17 دی 1396 ساعت 21:24


بحران مسلمانان میانماری همچنان ادامه دارد چنانکه سازمان ملل اعلام کرد تحقیقات نشان می‌دهد ۹۰ درصد از آوارگان روهینگیایی که از میانمار به بنگلادش فرار کرده‌اند با وجود دریافت کمک‌های غذایی دچار سوء تغذیه هستند.
«فرحان حق» معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد در این تحقیق که در ماه‌های نوامبر و دسامبر سال ۲۰۱۷ انجام شده، از نبود دسترسی آوارگان با مواد غذایی متنوع ابراز نگرانی شده است. وی گفت برنامه جهانی غذا در سال جدید میلادی کمک‌های خود را به آوارگان میانماری در بنگلادش افزایش خواهد داد. گفتنی است بیش از ۶۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی از آگوست سال گذشته و درپی آغاز حملات ارتش میانمار علیه آنها، از این کشور گریخته‌اند.
وي گفت برنامه جهاني غذا سال ۲۰۱۸ کمک‌های خود را به آوارگان ميانماري در بنگلادش افزايش خواهد داد.اِوان شورمن، مدير رسانه‌ای منطقه‌ای سازمان خيريه «نجات کودکان» گفت: از آنجايي که داروها و وسايل جلوگيري از بارداري در اردوگاه‌های آوارگان روهينگيايي وجود ندارد و مشاوره‌ی خانوادگي اندکي به آوارگان داده می‌شود، تخمين زده می‌شود که نزديک به پنجاه هزار کودک در سال ۲۰۱۸ که اکنون در اوايل آن قرار داريم در اين اردوگاه‌ها به دنيا بيايند.
وي گفت: با توجه به شلوغي بيش از حد اردوگاه‌های روهينگيا در بنگلاد ش و سطح بسيار پايين معيارهاي بهداشتي و نظافتي در اين اردوگاه‌ها، يکي از نگراني‌های اصليِ ما شيوع بيماري‌های خطرناک ميان مردم روهينگيا در اين مراکز است. خطر احتمال شيوع بيماري‌ها به علت کمبود مواد غذاييِ مغذي، داروها و همچنين تجهيزات پزشکي دو چندان شده است. ما تاکنون شاهد بيماري ديفتيري بوده‌ايم و همچنين از احتمال انشار بيماري‌های وبا و سرخک در ميان آوارگان به شدت بيمناکيم. بيماري اسهال در ميان کودکان نيز بسيار شايع شده است. اکثر اين کودکان در همان چادرهايي که خانواده‌های‌شان در آن زندگي می‌کنند به دنيا خواهند آمد، زيرا خدمات زايمان در بيمارستان‌ها يا کلينيک‌ها براي والدين روهينگيايي در بنگلادش فراهم نيست.
آسوشيتدپرس افزود: هنوز توافق مشخصي ميان دولت‌های بنگلادش و ميانمار براي بازگشت اقوام مسلمان روهينگيا به روستاهاي سابق خود در استان شمالي راخين و منازل و مزارع‌شان - که اکثراً آتش گرفته و تخريب شده‌اند - به امضا نرسيده است. حتي اگر اين افراد به ميانمار بازگردند، نگراني‌ها درباره امنيت و سلامت‌شان در استان راخين همچنان پابرجا خواهد بود.
اِوان شورمن افزود: آنچه ما هم اکنون به آن نياز داريم، منابع ماليِ بيشتر براي امدادرساني و ارائه خدمات انسان دوستانه (به آوارگان روهينگيا) است. البته جامعه‌ بین‌المللي در اين زمينه سخاوتمند بوده است، ولي ما نياز داريم که اعضاي اين جامعه بار ديگر کوشش کنند تا منابع مالي کمک‌های بشردوستانه را به طور کامل تأمين کنند، زيرا تاکنون فقط ۶۰ درصد از منابع ماليِ لازم براي ارائه خدمات به آوارگان و دادن کمک‌های انساني به آن‌ها مهيا شده است.
در این میان ارتش آزادی‌بخش روهینگیای آراکان در بیانیه‌ای گفت: گزینه‌ای جز مبارزه با تروریسم تحت حمایت میانمار نداریم. ارتش آزادی‌بخش روهینگیای آراکان دیروز یکشنبه اعلام کرد که هیچ گزینه‌ای جز مبارزه با تروریسم تحت حمایت دولت میانمار که علیه مردم روهینگیا است، ندارد و مشورت روهینگیایی‌ها در تمامی تصمیماتی که برای آینده آنها گرفته می‌شود را خواستار شدند.
این گروه در بیانیه‌ای گفت: هدف‌ از این مبارزه دفاع و محافظت از جامعه روهینگیا است. مردم روهینگیا باید در تمام تصمیماتی که در مورد نیازهای بشردوستانه و آینده سیاسی آنها گرفته می‌شود، حضور داشته باشند.
از روز ۲۵ آگوست پس از آن‌که موج جدید خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا آغاز شد، خانه‌هایشان به آتش کشیده شد و زنان و کودکانشان مورد تجاوز ارتش میانمار قرار گرفت که در نتیجه آن بیش از ۶۴۶ هزار نفر از این افراد آواره شده و به بنگلادش گریخته‌اند. مسلمانان میانماری ساکن ایالت راخین در غرب میانمار به نام مسلمانان روهینگیا شناخته می‌شوند. آنان دست‌کم از سال ۲۰۱۲ مورد حمله بوداییان هستند و آنچه بر شدت این وضعیت می‌افزاید سکوت مقامات دولتی است تا جایی که گاه نظامیان دولتی نیز در اقدامات خشونت‌بار سهیم می‌شوند. تاکنون قتل‌های فجیعی علیه مسلمانان این منطقه که شمارشان یک میلیون و صدهزار نفر برآورد شده بود، اتفاق افتاده و هزاران نفر (۱۴۰ هزار حداقل) از محل زندگی خود آواره شده‌اند.


کد مطلب: 102626

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/102626/تغذیه-نامناسب-۹۰-درصد-آوارگان-روهینگیایی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir