کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

باج‌خواهی با پرونده سوخته

۱۴ فوریه ۲۰۰۵ بود که رفیق الحریری نخست‌وزیر لبنان بر اثر انفجار بر سر راه کاروان موتوری‌اش در بیروت به قتل رسید که زمینه ساز تحولات بسیاری د

19 اسفند 1396 ساعت 23:22


۱۴ فوریه ۲۰۰۵ بود که رفیق الحریری نخست‌وزیر لبنان بر اثر انفجار بر سر راه کاروان موتوری‌اش در بیروت به قتل رسید که زمینه ساز تحولات بسیاری در ساختار سیاسی و امنیتی لبنان و حتی منطقه شد چنانکه از پیامدهای آن خروج نیروهای سوریه از لبنان بود که البته نتیجه این خروج طراحی صهیونیست‌ها برای حمله به لبنان بود که جنگ ۳۳ روزه را رقم زد. جنگی که مقاومت حزب‌الله توانست در آن شکستی سخت را به دشمن وارد سازد. از نکات قابل توجه آنکه پرونده ترور حریری به پرونده‌ای جهانی مبدل شد و دادگاه لاهه مسئول پیگیری آن شد و کمیته‌ای ویژه برای آن در نظر گرفته شد.
نکته قابل توجه آنکه در روزهای اخیر این دادگاه رای جدیدی صادر کرده است و قاضی‌های دادگاه بین‌المللی اعلام کردند، انفجاری که منجر به کشته شدن الحریری شده «اقدامی تروریستی» بوده است. در حکم این دادگاه که در لاهه قرار دارد، آمده است: مدارک ارائه شده توسط دادستان‌ها ممکن است منجر به محکوم شدن ۴ نفر از متهمان پرونده شود و این بدان معناست که وکلای چهار نفر مذکور - که به صورت غیابی محاکمه می‌شوند - باید دفاعیات خود را ارائه دهند. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا در مقطع کنونی این حکم صادر می‌شود و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
بررسی ابعاد پرونده ترور حریری نشان می‌دهد که ادعای دادگاه متهم‌سازی اعضای حزب الله لبنان است. دادگاه ویژه پرونده ترور الحریری ۴ عضو حزب الله لبنان حدود ۶ سال پیش (۲۰۱۱) حکم بازداشت ۴ عضو حزب الله لبنان را صادر کرد و پیش از این نیز در فوریه ۲۰۰۵، ۲۲ نفر دیگر را متهم ترور حریری اعلام کرده بود. حزب‌الله همواره این اتهام‌ها را رد کرده‌ و با استناد به تصاویر ویدئویی از تحرکات هوایی رژیم صهیونیستی بر فراز بیروت در مسیر حرکت رفیق الحریری، این رژیم را مسئول ترور می‌داند. بر این اساس می‌توان گفت که اعلام رای دادگاه در مقطع کنونی بی‌ارتباط با حزب‌الله نخواهد بود.
حزب‌الله با حضور موثر در مبارزه با تروریسم در لبنان و سوریه توانسته جایگاهی مردمی و منطقه‌ای کسب نماید که برای جریان‌های غرب‌گرا و سعودی محور در انتخابات آتی هزینه‌های بسیاری به همراه دارد و از سوی دیگر برجسته شدن حزب‌الله در مبارزه با تروریسم شکست سخت دشمنان مقاومت در منطقه است. رای دادگاه حریری در حالی که از این انفجار به عنوان اقدام تروریستی نام برده از یک سو برای تخریب چهره حزب‌الله در داخل لبنان است تا شاید با این حربه بتوانند از پیروزی انتخاباتی مقاومت در انتخابات آتی لبنان جلوگیری کنند. از سوی دیگر آمریکا و اروپا اخیرا با ادعای تروریست بودن حزب‌الله تحریم‌هایی را علیه آن وضع و حتی خواستار خلع سلاح آن شده‌اند. این سناریو مطرح است که آنها با اعلام رای دادگاه حریری در مقطع کنونی به دنبال توجیه این تحریم‌ها و فشارها علیه حزب‌الله باشند. البته هدف همزمان آنها به حاشیه راندن نام حزب الله به عنوان پیشگام عرصه مبارزه با تروریسم و متهم‌سازی ایران و روسیه به حمایت از تروریسم است.

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 103625

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/103625/باج-خواهی-پرونده-سوخته

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir