کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آتش درحال نزدیک شدن به خرمن تامین اجتماعی است؟!

8 آبان 1396 ساعت 4:05


از اوایل شروع به کار دولت یازدهم متأسفانه خواسته یا ناخواسته دمل چرکین ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی سر باز کرد و آثار و تبعات منفی این دمل دردناک هم گریبان صندوق‌ها را گرفته و هم مستمری‌بگیران آن‌ها را.
این روزها در ساعات پایانی هر ماه مدیران صندوق‌ها با کاسه چه کنم؟ در دست منتظر این هستند تا بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و رئیس دولت همت کنند و پولی را به حساب بازنشستگان واریز نمایند تا آن‌ها نزد خانواده هایشان خجل و شرمسار نشوند. طشت مصیبت این ورشکستگی چنان از بام‌ها افتاده که حتی مشاور عالی رئیس‌جمهور آن را یکی از «شش ابرچالش و بحران» پیش‌روی جامعه و اقتصاد اعلام نموده است، اما متأسفانه آنچه تاکنون به جایی نرسیده است فریاد «ورشکستگی» این صندوق‌هاست.
و اینک براساس آخرین اخبار موثق، سازمان تأمین اجتماعی نیز به بحران بی‌پولی دچارشده است و عنقریب است که نتواند موفق به پرداخت‌های متنوع و مختلف خود شود. تفاوت دو صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری با سازمان تأمین اجتماعی در این است که به لحاظ ماهیت دولتی بودنشان، دولت موظف است به هر ترتیب و لطایف‌الحیلی در پایان هر ماه حقوق ماهیانه مستمری‌بگیران را به حساب صندوق‌ها واریز نماید، اما سازمان تأمین اجتماعی از این قاعده مستثنی است و در پایان هر ماه بجای دولت چشمش به جیب کارفرمایان ریز و درشت است تا با پرداخت حق بیمه‌شان خزانه سازمان را پر کنند تا وجهی برای پرداخت تعهدات سازمان فراهم شود.

تعهدات تحمیلی و ناخواسته!
جناب آقای رئیس‌جمهور؛ قطعاً در جریان هستید که از سالیان گذشته و از دهه شصت تاکنون متأسفانه قوانین و تعهدات تکلیفی فراوانی برعهده سازمان تأمین اجتماعی توسط دولت‌ها و مجالس گذاشته شده است که متأسفانه امروزه و در دولت شما این تعهدات به «اژدهای هفت سر» تبدیل شده است که همه منابع سازمان را می‌بلعد و متأسفانه ارکان دولت شما هیچ طرح و برنامه‌ای برای مقابله با این «اژدها» ندارد و اصولاً حضور این اژدها و پیشروی و دست‌اندازی آن به همه ارکان سازمان تأمین اجتماعی و به تبع آن، خانواده ۴۰ میلیونی این سازمان را نمی‌ببیند!!
لازم است که بگوییم، متأسفانه خزانه سازمان چنان تهی شده است که عنقریب این سازمان نیز در پرداخت مستمری‌ها و هزینه‌های درمان مستقیم و غیرمستقیم دچار مشکلات عدیده خواهد شد که دلایلش عبارتند از:
۱- عدم پرداخت بیش از ۱۳۰هزار میلیارد تومان طلب این سازمان از سوی دولت که یک بدهی سنواتی است و امروز به دولت شما به ارث رسیده و افزایش هم یافته است. البته باید متذکر شویم که از این مبلغ رقمی حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان طی دولت یازدهم بدهی ایجاد شده است.
۲- پرداخت بیش از۲۸۰۰ میلیارد تومان از منابع سازمان به وزارت بهداشت برای تأمین مالی طرح تحول سلامت.
۳- عدم تعهدات سازمان برنامه و بودجه دولت شما در پرداخت ۸۰۰ میلیارد تومانی که در بودجه سال ۹۶ به تصویب رسیده است.
۴- ایجاد تعهدات جدید بدون پشتوانه برای سازمان و گسترش چتر حمایتی و بیمه‌ای بدون اینکه منابع مالی آن پیش‌بینی شود.مانند قالیبافان، رانندگان و... .
۵- رکود شدید و همه جانبه در اقتصاد کشور که باعث شده است کارفرمایان و فعالین عرصه اقتصاد نتوانند به تعهدات خود در قبال سازمان تأمین اجتماعی عمل کنند.
جناب آقای رئیس‌جمهور؛ قطعاً می‌دانید که سازمان تأمین اجتماعی تاکنون نخواسته است ریسک کاهش شدید منابع خود، تبعات اجتماعی و اقتصادی بر هم خوردن توازن مصارف و منابعش را به بدنه خانواده گسترده خود منتقل نماید و به همین خاطر مجبور شده است با چنگ و دندان حتی استقراض از سیستم بانکی منابع مالی خود را تأمین نماید تا آسیبی به خانواده ۴۰میلیونی سازمان نرسد و امنیت کشور مخدوش نشود. خوب است بدانید فقط از رهگذر قانون معافیت کارگاه‌های تا ۵ نفر مصوب دهه ۶۰، تا امروز ماهیانه بالغ بر۲۰۰ میلیارد تومان (معادل بودجه یکسال وزارت صمت) وارد خزانه سازمان نشده و عملا دولت به هر کدام از این واحدها از جمله نانوایی‌ها، آرایشگاه‌ها، تراشکاری‌ها و... ماهیانه یک میلیون تومان یارانه می‌دهد!! لذا اینک که در آغاز کار دولت دوازدهم هستیم،‌ لازم است که شخص شما با توجه به اشرافی که بر مسائل امنیتی و عواملی که تهدید کننده امنیت عمومی کشور است، وارد صحنه شوید و نگذارید کمبود منابع و برهم خوردن توازن منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی «اتش به خرمن » سازمان بزند. و می‌طلبد که لااقل برای تسکین دردهای سازمان راهکارهای پیشنهادی را مدنظر قرار دهید و دستور عاجل برای اجرایی شدن آن‌ها را پس از بررسی‌های کارشناسی صادر بفرمایید،
۱- واگذاری سهام خارجی دولت در خارج از مرزها به سازمان تأمین اجتماعی.
۲- واگذاری تعداد زیادی از واحدهای مسکن مهر که تاکنون خریدار و متقاضی نداشته است.
۳- واگذاری امتیازات و انحصارات دولت در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی به سازمان تأمین اجتماعی براساس طرحی که در مجلس آماده شده است.
۴- تهاتر بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی و شرکت‌های شستا مانند بدهی‌های مالیاتی با مطالبات سازمان تأمین اجتماعی.
۵- تهاتر بدهی‌های بانک رفاه کارگران به بانک مرکزی و تهاتر حق آبونمان رایتل به سازمان تنظیم مقررات با مطالبات سازمان.
۶- واگذاری بخشی از املاک و زمین‌های مازاد دولت به سازمان تأمین اجتماعی.
۷- واگذاری امتیاز بهره برداری از انفال مانند معادن، میادین نفتی و گازی به سازمان تأمین اجتماعی.
۸- واگذاری آن بخش از سهام عدالت که مورد استقبال مردم واقع نشده است به سازمان تأمین اجتماعی. 

نویسنده: فرهادخادمی


کد مطلب: 101627

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/101627/آتش-درحال-نزدیک-شدن-خرمن-تامین-اجتماعی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir