?>?> سیاست روز - تهدیدهای توخالی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزیرخارجه رژیم غاصب صهیونیستی: بمباران ایران گزینه‌ای محتمل است:

تهدیدهای توخالی

17 آذر 1398 ساعت 22:28


بمباران ایران گزینه‌ای محتمل است؛ این جمله‌ای است که اخیرا وزیرخارجه اسرائیل مطرح کرده است؛ البته خود مقامات صهیونیستی نیز می‌دانند اگر در قبال ملت ایران دست از پا خطا کنند تمام خاک این رژیم غاصب صهیونیستی با خاک یکسان می‌شود، بنابراین تنها مجبورند به گزینه گزاف گویی و تهدیدهای توخالی بسنده کنند و با ادعاهایی توهمی و دروغ می‌خواهند ائتلاف علیه ایران به راه اندازند اما زهی خیال باطل.
از نظر اسرائیل، بمباران ایران به عنوان "یک گزینه" منتفی نیست. اما به گفته وزیر خارجه اسرائیل، نخست بایستی تمام راه‌های دیگر را آزمود. کاتس اروپایی‌ها را هم به شرکت در ائتلاف علیه ایران فراخوانده است.
اسرائیل برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای، بمباران ایران را به عنوان گزینه‌ای محتمل منتفی نمی‌داند. اسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل، در جریان سفر خود به ایتالیا، در همین رابطه به روزنامه کورریره دلا سرا گفت: بله، این یکی از گزینه‌هاست.
کاتس در پاسخ به این پرسش که آیا بمباران ایران می‌تواند به عنوان یکی از گزینه‌های مورد نظر اسرائیل مطرح باشد، گفت: ما به ایران اجازه نخواهیم داد سلاح‌های هسته‌ای تولید کرده یا به آن دست یابد.
گرچه وزیر خارجه اسرائیل حمله این کشور به ایران را محتمل و در حال بحث و بررسی عنوان کرده، اما تأکید کرده است که اقدام نظامی تنها زمانی در مد نظر قرار خواهد گرفت که از تمام راه‌های دیگر حداکثر استفاده شده باشد.
اسرائیل کاتس افزود: چنانچه این آخرین راه ممکن برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی باشد، دست به اقدام نظامی خواهیم زد.
وزیر خارجه اسرائیل گفت: اگر ایران از خطوط قرمز در برنامه هسته‌ای عبور کند، جبهه‌ای متحد از آمریکا، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را در برابر خود خواهد دید که صدها موشک به سوی تهران شلیک خواهند کرد.
آقای کاتس همچنین ضمن اشاره به منافع مشترک اسرائیل و عربستان سعودی افزود که تهدید ایران تنها متوجه تل‌آویو و ریاض نیست و از جمله آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل، از نقض توافق هسته‌ای توسط ایران شکایت کرده‌اند. وزیر خارجه اسرائیل در ادامه مدعی شد که جبهه بسیار گسترده‌ای علیه تهدیدات تهران وجود دارد.
وزیر خارجه اسرائیل هم‌زمان کشورهای اروپایی را به خاطر عدم همراهی آنها با سیاست سختگیرانه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در قبال ایران مورد انتقاد قرار داد. ترامپ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ رسما خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام را اعلام کرد و ضمن بازگرداندن تحریم‌های پیشین این کشور علیه ایران، تحریم‌های جدیدی را نیز علیه تهران وضع کرد.

خواست تشکیل ائتلاف عربی ـ اروپایی علیه ایران
وزیر خارجه اسرائیل که برای شرکت در پنجمین دور کنفرانس موسوم به "گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای" در رم، پایتخت ایتالیا، به سر می‌برد، در سخنرانی خود در روز جمعه گذشته ۱۵ آذر نیز خواستار تشکیل ائتلافی علیه ایران شده بود. اسرائیل کاتس از جمله گفته بود که زمان تشکیل ائتلافی متشکل از کشورهای عربی و اروپایی برای مقابله با برنامه اتمی ایران فرارسیده است. همزمان دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده که بنیامین نتانیاهو در تماسی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، با او در مورد موضوعات مختلفی از جمله ایران، وضعیت سوریه، نیازهای امنیتی اسرائیل و نیز راه‌های جلوگیری از برخورد نیروهای نظامی اسرائیلی و روسی گفت‌وگو کرده است.
اسرائیل بارها اهدافی را در سوریه به قصد مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی در این کشور جنگ‌زده مورد حمله قرار داده و روسیه نیز به عنوان مهم‌ترین متحد سوریه این حملات را مورد انتقاد قرار داده است.
کاتس در حالی از بمباران ایران به عنوان یکی از گزینه‌های محتمل سخن گفته که همتای ایرانی او آزمایش موشکی اسرائیل در روز جمعه گذشته را به عنوان تهدیدی برای جمهوری اسلامی مورد انتقاد قرار داده بود.
محمدجواد ظریف در پیامی توییتری ضمن اتمی خواندن این موشک، مدعی شده بود که اسرائیل با این آزمایش موشکی، آن را به طرف ایران نشانه رفته بود.
ظریف همچنین از "استاندارد دوگانه" آمریکا و سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا و سکوت آنان در برابر این آزمایش موشکی انتقاد کرده بود.
در حالی که وزارت دفاع اسرائیل در رابطه با آزمایش موشکی مزبور تنها بیانیه‌ای کوتاه و بدون اشاره به جزئیات منتشر کرد، رسانه‌های اسرائیلی از آزمایش یک موشک پیشرفته با "قابلیت‌های جدید" خبر داده و به نقل از "منابع خارجی" آن را "اتمی" توصیف کرده بودند.
تهدید رژیم غاصب صهیونیستی علیه ایران در حالی است محو شدن رژیم غاصب صهیونیستی به زودی اتفاق خواهد افتاد چناچنه سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، ۲۳ آبان گذشته "از بین رفتن این رژیم کودک کش " را رؤیایی خوانده بود که به زودی تحقق می‌یابد.
یک روز پس از این سخنان نیز رهبر عالی قدر انقلاب نیز بیان داشتند؛ که جمهوری اسلامی ایران نه خواهان "محو مردم یهودی"، بلکه در پی "نابودی حکومت و رژیم تحمیلی صهیونیستی" است.
تهدید رژیم غاصب صهیونیستی برای مورد هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای ایران در حالی است که کشورهای اروپایی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد مدعی شده‌اند که برخی از موشک‌های بالستیک ایران با قطعنامه شورای امنیت، ناهمخوان است. این سه کشور مدعی شدند که ایران موشک‌های بالستیک با توان حمل کلاهک هسته‌ای را توسعه داده است.
این ادعاها از سوی اندیشکده های غربی نیز مطرح می شود و بر اساس شکل برخی موشک‌ها و دماغه آن و آزمایش‌های ماهواره ای ایران که آن‌را در راستای کمک به آزمایش‌های موشک‌های دور برد قلمداد می‌کنند نتیجه گیری می‌کنند که ایران در تلاش برای دستیابی به موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است.
در این راستا نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد طی نامه‌ای در تاریخ ۲۶ نوامبر (۵ آذر) به دبیر کل سازمان ملل درباره برنامه موشکی ایران می گوید: جمهوری اسلامی ایران عضو کامل سازمان ملل بوده و این کشور عضو بسیاری از ساز و کارهای عدم اشاعه چندجانبه از جمله پیمان منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای است. هیچ کدام از این ابزارها از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) ایران را از توسعه برنامه‌های موشکی و فضایی منع نمی‌کند.
نمایندگی روسیه در سازمان ملل در ادامه نامه خود تاکید کرده است هیچگونه مدرکی که شاهد بر این باشد که ایران در حال توسعه یا تولید سلاح هسته‌ای یا راه‌های انتقال آن یا استقرار هرگونه زیرساختی برای ذخیره تسلیحات هسته‌ای باشد وجود ندارد و به همین دلیل فدراسیون روسیه بر ارزیابی سابق خود تاکید دارد که ایران به حسن نیت خود به پاراگراف سوم ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ در خودداری از فعالیت‌های مربوط به موشک‌های بالستیکی که قادر به حمل تسلیحات هسته‌ای باشند احترام گذاشته است.
متعاقب نامه سه کشور اروپایی آمریکا نیز بار دیگر درباره برنامه موشکی ایران اظهار نظر کرد. برایان هوک رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا در این خصوص گفت: ما می‌خواهیم جلوی توسعه برنامه موشکی ایران را بگیریم.
مارک فیتز پاتریک معاون اسبق وزارت خارجه آمریکا و مدیر فعلی برنامه خلع سلاح و منع اشاعه در مؤسسه بین المللی مطالعات استراتژیک معتقد است: یک تناقض مهم دیگر در این ادعای مطروحه که آزمایش موشکی ایران ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ می باشد، وجود دارد. این تناقض آن است که گویا واشنگتن فراموش کرده این قطعنامه از تمام طرفهای امضاء کننده درخواست می‌کند از هرگونه اقدامی که سبب تضعیف روند اجرای تعهدات مندرج در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران شود، خودداری کنند. هرکس که ادعا می‌کند ایران این قطعنامه را نقض کرده است، باید به این نتیجه مشابه برسد که آمریکا نیز با خروج یکجانبه از این توافق نقض عهد کرده است.
مطابق حقوق بین الملل و یکی از اصول مسلم آن کشوری حق ندارد به چیزی استناد کند که خود عامل به آن نبوده است. به زبان عامیانه در حقوق بین الملل دورویی مبنای حقوقی ندارد و نمی‌توان به معاهده ای استناد کرد که به آن پایبند نباشید و آنرا رد کرده باشید.
بنابراین ایالات متحده امریکا به لحاظ حقوقی حق ندارد ادعا کند که ایران قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض می‌کند (همانطور که خودش این قطعنامه را نقض می‌کند)، یا مفاد آن را رعایت نمی‌کند.
برنامه موشکی ایران جنبه تدافعی و بازدارندگی دارد. بر این اساس ایران اعلام کرده اگر تهدیدی موشکی متوجه آن نباشد این کشور نیز درباره برنامه موشکی خود گفت‌وگو می‌کند.
بر همین اساس محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در گفت‌وگویی که چندی پیش با شبکه ان.بی.سی آمریکا در نیویورک داشت گفت: اگر می‌خواهید درباره برنامه موشکی صحبت کنید در آن صورت باید درباره میزان سلاحی که به منطقه ما فروخته می‌شود هم گفت‌وگو کنیم. این تسلیحات آمریکایی هستند که وارد منطقه ما می‌شوند و منطقه ما را در آستانه انفجار قرار می‌دهند. از این رو اگر آن‌ها می‌خواهند درباره موشک‌های ما حرف بزنند، اول باید فروش این تسلیحات از جمله موشک‌ها را متوقف کنند.
ایران بارها اعلام کرده که بمب اتمی نخواهد ساخت و فتوای شرعی رهبر انقلاب اسلامی در این زمینه نیز پشتوانه فقهی آن است. با چنین شرایطی طبیعتا داشتن موشک با قابلیت کلاهک هسته ای موضوعیتی ندارد و سالبه به انتفای موضوع است. محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این خصوص گفته بود که از آنجا که ایران کلاهک اتمی ندارد و تصمیمی هم برای ساخت آن ندارد، از این رو نمی‌توان تهران را به کار روی موشک‌هایی متهم کرد که «برای داشتن توانمندی حمل کلاهک طراحی شده‌اند.


کد مطلب: 111923

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/111923/تهدیدهای-توخالی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir