کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چرا مذاکره با آمریکا ممنوع است؟

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در درس خارج فقه تکلیف دیدار و گفت‌وگوی مقامات ایران و آمریکا را روشن کردند،‌ فضایی ایجاد شد

27 شهريور 1398 ساعت 21:50


حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در درس خارج فقه تکلیف دیدار و گفت‌وگوی مقامات ایران و آمریکا را روشن کردند،‌ فضایی ایجاد شده بود که تصور می‌رفت اگر آقای روحانی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا برود چنین اتفاقی خواهد افتاد،‌ در واقع به گونه‌ای زمینه سازی می‌شد،‌گرچه هنوز ویزای رئیس جمهور و هیأت همراه از سوی آمریکا صادر نشده اما اگر هم در لحظه آخر هم صادر شود لغو سفر واکنشی درست به رفتار آمریکایی‌ها است.اما مذاکره با آمریکایی‌ها چرا ممنوع است.
چرا ایران با مذاکره با آمریکا به ویژه در زمان ترامپ مخالف است؟ ایران که یکبار در زمان اوباما با آمریکا مذاکره کرد؟
در مقوله مذاکره باید دید کدام یک از طرفین به مذاکره و در پی آن توافق نیاز بیشتری دارد، هر یک که اشتیاق بیشتری از خود نشان دهد نتیجه مذاکرات برای او مطلوبتر خواهد بود.
در جریان مذاکرات هسته ای گرچه ایران بی میل به مذاکره با آمریکا نبود، که البته آن هم به خاطر شرایطی بود که در داخل ایجاد شد، اما ایالات متحده اشتیاق بیشتری از خود نشان می داد و این اشتیاق زمانی که رئیس جمهور کشورمان در سال ۹۲ به نیویورک برای شرکت در مجع عمومی سازمان ملل سفر کرده بود، با تماس باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا بروز بیشتری پیدا کرد.
نیاز آمریکا به مذاکره با کشورهایی که در جریان او قرار ندارند، کمترین هزینه را دارد، علاوه بر این که آمریکا با ترفند مذاکره به جامعه جهانی خواهد گفت که سرانجام کشوری همچون جمهوری اسلامی ایران را پای میز مذاکره نشاندم و خواسته خود را به او تحمیل کرد.
آمریکا به خاطر شرایطی که برای او ایجاد شده، آن هژمون سابق را ندارد، ایالات متحده در صدد آن است تا بتواند با بهره گیری از برخی ظرفیت های باقی مانده خود، اندکی از آن هژمونی را بازگرداند. دنیا دیگر همچون سابق گوش به فرمان آمریکا نیست و این موضوع برای رژیمی که سال های زیادی در دنیا یکه تازی کرده، بسیار سنگین و دشوار است. مهار جمهوری اسلامی ایران نه تنها در منطقه بلکه در دنیا می تواند بخش زیادی از آن وجهه هژمون آمریکا را بازگرداند.
ایران، سرسخت و مقاوم است، ۴۰ سال مقاومت جمهوری اسلامی است که آمریکا را اینگونه عصبانی و تضعیف کرده است.
واشنگتن راهی جز سیاست مذاکره با ایران ندارد، می داند که جنگ می توان ابعاد وسیع تری بیابد و اوضاع را بسیار وخیم تر کند.
ضمن این که هزینه های بسیار سنگین جنگ برای آمریکا و دیگر متحدانش غیر قابل تحمل خواهد بود، پس وادار کردن ایران به مذاکره بهترین گزینه برای آمریکا است. هزینه ای ندارد بلکه هزینه را به طرف مقابل تحمیل و تزریق می کند. در جریان مذاکرات هسته ای و توافقی که بر سر آن به دست آمد، چنین شد، آمریکا به جمهوری اسلامی ایران هزینه تحمیل کرد.
برای همین است که رهبر معظم انقلاب اسلامی مذاکره دوباره با آمریکا را سم مضاعف می نامند، البته در این میان نظر ایشان همه گیر است و اکثریت مردم نیز با این عقیده موافق هستند چرا که مردم به خوبی طعم ناگوار مذاکره و توافق را چشیده اند و دیگر نمی خواهند مذاکراتی همچون مذاکرات هسته ای را تجربه کنند.
با علم به این که آمریکایی ها خواهان جنگ با جمهوری اسلامی ایران نیستند، نتیجه ای که از اصرارها و اشتیاق آمریکا برای مذاکراه با ایران به دست می آید این است که مقاومت بهترین و روشن ترین راه ممکن برای غلبه بر فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا به جمهوری اسلامی ایران است. پس با وجود اشتیاق غیر قابل وصف آمریکا برای مذاکره با ایران، توافق و دیدار با مسئولین جمهوری اسلامی و گرفتن عکس یادگاری با آنها، این فرصت را به ایالات متحده نمی دهیم، فرصتی که آمریکایی ها برای رسیدن به آن لحظه شماری می کنند. 

نویسنده: سیاوش کاویانی


کد مطلب: 110834

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/110834/چرا-مذاکره-آمریکا-ممنوع

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir