کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فریدون عباسی با اشاره به ضعف دستگاه دیپلماسی، سیاست داخلی و مشکلات اقتصادی کشور:

مسئولان ارشد اجرایی باید استعفا دهند

می‌گویند با اروپایی که پرونده‌مان را به شورای امنیت برد مذاکره کنیم!

22 ارديبهشت 1397 ساعت 22:00

از سه‌شنبه شب که رسما امریکا زیر میز مذاکره بین‌المللی زد و سندی را که مزین به تصویب سازمان ملل بود نقض کرد تا به امروز بارها و بارها عنوان شده که می‌توان برجام را در قالب تیم اروپایی حفظ کرد و دستاوردهای کشور را از آن به دست آورد، اما آیا اروپایی‌ها می‌توانند قابل اطمینان باشند؟! آیا تیمی که یکبار مذاکره را باخته می‌تواند بار دوم مذاکره را ببرد؟! آیا الان وقت مناسبی برای انتقاد از تیم هسته‌ای هست یا خیر؟! آیا می‌توان صنایعی را که برخی از آنها به علت امضای توافق برجام مختل شده دوباره احیا کرد و چند وقت طول خواهد کشید تا به جایگاه عزتمند قبل زمانی که رآکتورها در جهت غنی‌سازی ۲۰ درصد تلاش می‌کردند برسیم؟!
اصلا به اتفاقات پیش‌رو باید چه واکنشی نشان داد و صنایع هسته‌ای ما تا چه میزان امکان بازیابی دارد؟ همه اینها سوالاتی است که از فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کسی که با مدیریت دانش محور غنی‌سازی را تا بیست درصد افزایش داده بود، پرسیدیم، بخوانید ماحصل گفت‌وگوی سیاست روز با عباسی را:


قرار بود هیچ رئیس‌جمهوری در آمریکا نتواند برجام را نقض کند یا از آن خارج شود، اما امریکا این کار را کرد، واکنش ما به این اقدام چه باید باشد؟
من معتقد هستم که ما پیش از هر چیز باید ببینیم که چه شرایطی طی شد تا برجام نگارش شود. بهتر است به مردم این را یادآوری کرد. اینکه شرایط برجام چرا به گونه‌ شد. نباید فراموش کنیم که ما مذاکرات ناموفقی در سال ۸۲ با کشورهای اروپایی داشتیم که توسط همین تیم بود. ما یک بار این تیم را آزموده‌ایم تیمی که زیر بنای فکری آن عقب‌نشینی و واگذاری دستاوردها است. 

تیم هسته‌ای خودمان را می‌گویید؟
بله، همین تیم بین سال‌های ۸۲ تا ۸۴ تعلیق داوطلبانه فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ما صورت گرفت و دستاوردها را واگذار کردند اما نتیجه‌ای نگرفتند. یعنی هدفی مبنی بر اینکه آن سه کشور اروپایی فشارها و تهدیدات را بردارند و روابط سیاسی و اقتصادی معقول را با جمهوری اسلامی برقرار کنند هرگز اتفاق نیفتاد. در آن زمان هم بیشتر از موضع قدرت با ایران برخوردار کردند و در نهایت ایران را از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فرستادند به شورای امنیت. 

یعنی می‌گویید رفتن پرونده هسته‌ای ما به شورای امنیت به خاطر قصور همین تیم هسته‌ای بود؟
بله، این مسئله باید برای مردم یادآوری شود که دستاورد مذاکره این تیم فرستادن پرونده ما به شورای امنیت بود. بعد از آنها دولت دیگری آمد بر سر کار و دبیر شورای شورای عالی امنیت ملی تغییر کرد و زمینه‌ساز اقتدار ما شد، چنانکه در صنعت هوایی پیشرفت کردیم در صنعت موشکی نیز به همین منوال راه پیشرفت را دنبال کردیم در حوزه علمی در جمع کشورهایی وارد شدیم که رشد علمی بالایی داشتند و دانشمندان ما دستاوردهای خود را به نقد جهانی گذاشتند و تعداد مقالات علمی ایران در مجلات بین‌المللی بالا رفت.
این دستاوردها اقتدار کشور بود، در عین حال ما چیزی برای پنهان کردن در حوزه علمی نداشتیم، بلکه دستاوردهای خود را به نقد جهانی می‌گذاشتیم. اما طرف‌های خارجی با قطعنامه‌هایی ما را تحریم کردند تا اقتصاد ایران را هدف قرار دهند و برای مردم ایران مشکلات درست کنند تا چنان نشان دهند که این فعالیت‌ها که در عرصه هسته‌ای فضایی و... از سوی ایران صورت می‌گیرد مخل رفاه مردم است. جریان‌هایی هم در داخل بودند که می‌خواستند از این شرایط استفاده کنند و بیایند سکان سیاسی کشور را در دست بگیرند، لذا تفکراتشان همسو شد با اقدامات خصمانه دشمن به گونه‌ای که آنها نیز بر طبل ادعای اینکه مشکلات کشور به خاطر هسته‌ای و موشکی است کوبیدند. مردم باید بدانند چه افرادی چنین رفتاری را برای همکاری با خارج داشته‌اند. اصطلاحی داریم مبنی بر اینکه وقتی فرکانسی از خارج صادر شود که با موجی در داخل همراستا باشد تشدید صورت می‌گیرد، این در حوزه فیزیک و مکانیک است، اما در جامعه نیز می‌تواند باشد. عده‌ای در داخل آمدند با چنین رفتارهایی مردم را شرطی کردند و این فرصت را به دشمن دادند که تحریم‌ها را شدیدتر سازد. 

این عده چه کسانی هستند؟
همان‌هایی که با این وضعیت آنها توانستند سکان سیاسی کشور را به دست بگیرند و از موضعی بالاتر از دبیری شورای عالی امنیت ملی و امضای دولتی و دوقطبی‌سازی جامعه مذاکراتی را به کشور تحمیل کنند. در حالی که آنها می‌توانستند همان موضع اقتدار را ادامه دهند و دشمن را بیاورند پای میز مذاکره‌ای که حقوق ملت را محقق سازند اما به جای اینکه از موضع اقتدار صحبت کنند از حوزه ضعف وارد شدند. 

در این‌باره مستندتر و شفاف تر می‌گویید که چطور می‌توانستند در مذاکرات هسته‌ای از موضع قدرت صحبت کنند؟
مثلاً اینکه تیم هسته‌ای همین غنی‌سازی ۲۰ درصد را روی میز بگذارند و بگویند که این نیاز ما بود شما ندادید خودمان تولید کردیم حالا فکر می‌کنید این برای شما خطرناک است، مثلا می‌گفتند ما یک زنجیره ۲۰ درصد را خاموش می‌کنیم شما تحریم بانک مرکزی را بردارید. یعنی اگر قرار بود مذاکره‌ای یا برد - بردی صورت می‌گرفت باید به صورت گام به گام آن هم با محوریت برداشتن تحریم‌های بزرگ صورت می‌گرفت و از آنها تضمین گرفته می‌شد که اگر تحریمی برداشته شده دیگر نباید بازگردد. به نظر می‌رسد این دوستان مذاکره‌کننده آمدند تا برجام را به عنوان یک الگو معرفی کنند و بگویند که این رفتار دارای فتح‌الفتوح است یک قهرمان دیپلماسی ساختند و مجسمه برایش درست کردند و در اصل یک حرکت نمایشی در جامعه صورت دادند و «هیچی» را یک دستاورد نشان دادند. یعنی دور ریختن دستاوردهای علمی کشور که بابت آن شهید داده بودیم. این دستاوردها را مفت واگذاشتند که ‌ای‌کاش حداقل فروخته بودند. 

قبلا هم اینها بیان شده است اما چرا کسی توجه نکرد؟
من سال ۹۴ گفتم اینها همه چیز را دادند و شکلات گاز زده گرفتند و با رفتار رسانه‌ای سعی کردند تا آن را دستاورد معرفی کنند. حالا این اشتباه را انجام داده‌اند و ادعای فتح‌الفتوح کرده‌اند خوب اگر فتح‌الفتوح بود که نباید قیمت دلارتان این قدر باشد؟ چرخ کارخانه‌ها که نباید بخوابد. ببینید آنها چه کار کردند با اقتصاد و تولید کشور و چقدر کارخانه‌ها تعطیل و چقدر افراد بیکار شدند. این مشکلات را دارند حالا می‌آیند تلگرام برایشان می‌شود مسئله! در حالی که تلگرام موضوع بی‌اهمیتی است و حتی اگر مشکلی هم دارد به دلیل عملکرد همین آقایان و خانم‌هایی است که سکان سیاسی کشور دستشان است.
این دولتمردان نه به هواپیمای داخلی اهمیت دادند و نه به خودروی داخلی در عین حال به فضای مجازی داخلی هم اهمیت نمی‌دهند! آنها می‌خواهند همه چیز را از غرب تهیه کنند حتی به شرق هم توجه نمی‌کنند که بالانس ایجاد کند این می‌شود که یک پیام‌رسان را می‌آورند کارهای حزبی خود را انجام می‌دهند بعد می‌گویند کسب و کار مردم در این است. مردم چه کار کنند؟ مردمی که ایرانی‌اند و می‌خواهند از کالای ایرانی استفاده کنند اما آیا شما فضایی در پیام‌رسان داخلی برای آنها ایجاد کرده‌اید که از این شرایط برخوردار شوند؟ آیا سرمایه‌گذاری کرده‌اید برای زیرساخت‌های پیام‌رسان‌های داخلی؟! اینها را پاسخ نمی‌دهند و می‌آیند می‌گویند چه کسی گفته تلگرام را ببندید؟ 

هدف آنها چیست؟
دوقطبی‌سازی جامعه هدف این رفتارهاست. چنانکه در موضوع هسته‌ای می‌خواستند جامعه را دوقطبی کنند که هوشمندی مسئولان ارشد جامعه جلوی این حرکت را گرفت. خروج آمریکا از برجام چیزی نبود که قابل پیش‌بینی نباشد. اما آمریکا می‌خواست از برجام چه برداشتی بکند؟ چه استفاده‌ای بکند. آنها بر این تصور بودند که با مسیری که ایران را در آن قرار داده‌اند می‌توانند ایران را محدود کنند، برجام‌های بعدی را به اظهار مقامات اجرایی، اجرا کنند مانند برجام موشکی و برجام منطقه‌ای، اف‌ای‌تی‌اف، سند ۲۰۳۰، مثلا قراردادهای نفتی برنامه بعدی آنها بود که متأسفانه برخی از آن را اجرایی کردند مانند سند ۲۰۳۰ و اف‌ای‌تی‌اف و حتی به حرف‌های منتقدان نیز گوش ندادند. در لوای برجام به دنبال اجرای همه اینها بودند که خوشبختانه مقام معظم رهبری وارد شدند و تا حدی از آسیب‌هایی که به نظام آموزشی و اقتصادی ما وارد می‌شد جلوگیری شده است. اما این جریان فکری دست برنمی‌دارد و می‌خواهد با برجسته‌سازی مسئله ظاهری مانند تلگرام به دنبال آن است تا مردم از خطر بزرگی که در لوای برجام کشور را تهدید می‌کند غافل شوند. 

آقای ترامپ اف‌ای تی اف و ۲۰۳۰ و برجام موشکی و برجام منطقه‌ای را دنبال می‌کرد، با این تفاسیر می‌شود گفت که آمریکا با خروج از برجام اینها را از دست می‌دهد؟
دقت کنید آمریکا در برجام نبود که از آن خارج شود و در اصل آمریکا به دنبال استفاده تبلیغاتی بوده چنانکه در طول این سالها هیچ کدام از تحریم‌ها را لغو نکرد. کدام بانک بزرگ با ایران کار می‌کند، ما هنوز باید چمدانی پول جابجا کنیم حتی برای حقوق کارکنان سفارتخانه‌هایمان. یا اگر بگوییم از برکات برجام این باشد که اقدام مثبتی در جهت راه اندازی صنعت کشور صورت گرفته باشد، چنین چیزی نبوده است. الان آمریکا به خاطر پیشرفت‌های دیگری که در حوزه علمی و فنی داشته‌ایم که در حوزه هوا فضا و تولید داروهای خاص بوده در بحث‌های فضایی نشان می‌دهد می‌بینید که نتوانسته ایران را متوقف کند.تفکر انقلابی را نیز توانسته جبهه مقاومت را در منطقه تقویت کند و به عبارتی مسلمانان دارند طعم استقلال و آزادی که ایران چشیده را می‌چشند چنانکه عراق و سوریه در حال آزادی هستند لبنان عزت خود را با مقاومت پیدا کرده و یمنی‌ها مقابل متجاوز قرار گرفته‌اند و مردم بحرین نیز به پا خاسته‌‌اند و می‌گویند که دموکراسی یعنی حکومت اکثریت می‌خواهند. اینها همه دستاوردهایی که برگرفته از تفکر انقلابی در جمهوری اسلامی بوده است و چشیدن طعم استقلال و آزادی که مردم ایران تجربه کرده بودند. اما متأسفانه می‌بینیم که عده‌ای می‌خواهند این رویه را وارونه جلوه داده و ادعا می‌کنند که روی برگرداندن از استکبار موجب سختی زندگی مردم شده است و بیایید دوباره به دامن غرب بروید. من بسیار متأسفم که وقتی ترامپ می‌گوید کشورهای آنها مانند گاو شیرده هستند که آنها را می‌دوشد ملت‌ها سکوت می‌کنند در حالی که باید مانند مردم ایران که طومار نظام شاهنشاهی را پیچیدند این حاکمان سرسپرده را از کشورشان بیرون کنند. 

چرا این کار را نمی‌کنند؟
چون عده‌ای در این میان آنها تبلیغات منفی کرده و سعی دارند تا ذهن نسل جوان ما را مسموم و به چیزهای ظاهری سوق دهند، چراکه حافظه تاریخی نسل جوان پایین است و نمی‌دانند که آنها در گذشته در ایران چه جنایاتی صورت داده‌اند. اینجاست که صداوسیما و رسانه‌ها باید فعالیت بیشتری کنند در برابر این هجمه‌ای که توسط استکبار و وابستگانشان علیه جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد، انجام دهند. 

ما قرار است با اروپا مذاکرات را ادامه ‌دهیم در حالی که سابقه اروپا نشان می‌دهد که آنها نیز کاری برای ایران صورت نداده‌اند و حتی مسائلی مانند برجام موشکی و محدودیت منطقه‌ای را مطرح می‌کنند. با این شرایط آیا می‌توان دستاوردی از مذاکره با اروپا داشت؟
اساسا من یادآوری می‌کنم که کدام کشور‌ها پرونده ایران را به شورای امنیت فرستادند؟ این کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان بودند. اینها در شورای حکام در سال‌های ۸۲ تا ۸۴ قطعنامه‌هایی را به تصویب رساندند علیه ایران که آژانس پرونده ایران را به شورای امنیت ارسال کند. اساساً مشکلات ما در طول این ۱۵ سال پرونده هسته‌ای مربوط به همین سه کشوری بوده که الان می‌گوییم برویم با آنها مذاکره کنیم و آنها خوب هستند. باید مردم بدانند که چه کسی آن موقع در انگلستان وزیر خارجه بود؟! آقای جک استراو، ما می‌بینیم که همین آقای جک استراو را وزیر خارجه دعوت می‌کند به ایران، آقای ظریف این کار را می‌کند و برای ایشان تور می‌گذارد برود یزد، شیراز و... آثار باستانی ببیند و برای او جلسه توجیهی می‌گذارند در داخل کشور و به او بها می‌دهند، خب باید گفت این فرد همانی بود که آن موقع با شما مذاکره می‌کرد، نمی‌دانم اینها چه همسایگی داشتند با آقای جک استراو در انگلستان که به ایشان آنقدر بها می‌د‌هند و ایشان را می‌آورند در ایران به عنوان صاحب‌نظر متفکر. انگلستان که عوض نشده و خوی استکباری را دارد و تازه برگزیت را هم که انجام داده از اروپا خارج شده و سر سفره خلیج‌فارس نشسته است. انگلیسی‌ها دارند امنیت کشورمان را در حاشیه خلیج‌فارس به خطر می‌اندازند و ناوگانشان و فراندهان نظامی‌شان در بحرین و امارات و عمان مستقر شده است. امارات را انگلیسی‌ها اداره می‌کنند ما چرا موافقیم از این موضوع؟ چرا باید برویم به سمت اروپا مگر فرانسه در این دوران چه کرده است؟! فرانسه از این مدت برجام استفاده کرده و صنایع ورشکسته خود را احیا کرده است. پژو، رنو و ایرباس را دوباره احیا کرده و مشکلات اقتصادی که داشتند آمدند و با برداشت پولهای ما که در خارج از کشور بود اینها را احیا کنند. اینها همه به قیمت بیکار شدن کارگر ایرانی است. این اتفاقی بوده که در برجام افتاده کارگر ایرانی بداند بیکاری آنها برای برجام بوده است. 

تحلیل‌تان از این ماجرا چیست نمی‌توان ادعای بدون استناد داشت؟
تحلیل داریم برای اینکه این اتفاقی بوده که در برجام افتاده چون کارگران فرانسوی، ایتالیایی و اسپانیایی و انگلیسی و آلمانی به برکت برجام شغل پیدا کردند. پس ما نباید دوباره برویم تخم‌‌مرغ‌هایمان را در سبد اروپا بگذاریم به دلیل اینکه اروپا حجم مبادلات اقتصادی با امریکا و ریشه سیاسی و فرهنگی و امنیتی همکاری‌های نظامی در ناتو دارد همکاری‌های اروپا با امریکا است با ما ارتباطی ندارد. 

یعنی نباید با اروپا برای حفظ برجام مذاکره کنیم؟
من می‌گویم ما نباید گول اینها را در این ایام بخوریم، اما اگر می‌خواهیم برویم مذاکره کنیم با اینها، این دفعه دیگر دستگاه اجرایی جامعه را فریب ندهد. وزارت خارجه بخواهد برود مذاکره کند بگوید بسیار خب محدودیت‌ها را تا همان هشت سال بعد از برجام می‌پذیریم ما به تعهد خودمان پایبندیم و آژانس هم بیاید بررسی کند، ما که انحرافی نداشتیم و نداریم و نخواهیم داشت از ان.پی.تی اما شما چه تضمینی می‌د‌هید چه بانک‌هایی از شما با ما کار خواهند کرد اینها را باید بنویسند. تحریم بانک مرکزی دیگر نباید باشد تحریم هیچ بانک ایرانی نباید باشد، تحریم اشخاص و شرکت‌های ما همه را باید رفع کنند، تحریم‌های اولیه و ثانویه امریکا را اصلا نباید توجه کنند و تحریم‌های اولیه که موبوط به خود امریکاست تا چه تحریم‌های ثانویه که مربوط به دیگر کشورها است. اگر شرکت‌های اروپایی را امریکایی‌ها تحت فشار گذاشتند و جریمه کردند آنها هم متقابلاً شرکت‌های امریکایی را جریمه کنند. 

این کارها را واقعاً انجام می‌دهند؟
اینها اگر است! باید به وزارت خارجه گفت اگر می‌خواهید برجام را اجرایی کنید آنها باید این تضامین را بدهند و بنویسند و قرارداد بنویسیم و اگر نکردند باید جریمه بدهند. یعنی باید به ما غرامت بپردازند. اینها کارهایی است که نباید با اروپایی‌ها ساده برویم جلو، فکر کنیم اینها حقوق بشر، دوستی و... برایشان مهم است! اروپا این چیزها سرش نمی‌شود، آنها کشور خودشان و منافع اقتصادی خودشان برایشان مهم است. کارگران و کارمند و کشاورز ایرانی برای اروپا اهمیت ندارد. محیط‌زیست خودشان اهمیت دارد. 

اگر نشد می‌توانیم برگردیم به جایی که بودیم؟
من تصحیح کنم اصلا لزومی ندارد ما به عقب برگردیم و باید به جلو برویم. 

خب ما برخی دستاوردهایمان را تعطیل کردیم آیا آنها قابل بازگشت است؟
ببینید ما برای چه تعطیل کردیم؟ اگر خوب بود که نباید تعطیل می‌کردیم. من می‌خواهم بگویم ابتدا در جمهوری اسلامی بنشینیم راهبردمان را مشخص کنیم، ما از هسته‌ای چه می‌خواهیم؟! از رآکتور اراک چه می‌خواهیم؟! تکلیف خودمان را روشن کنیم و به آقای عراقچی هم بگوییم رآکتور عراک روغن ریخته نیست که نذر امامزاده کنیم رآکتور اراک یعنی دستاورد علمی و فناوری. شما برو رآکتور اراک را راه بینداز با سوخت مجازی همان راکتور قبلی نه تغییر یافته همان یعنی پیشرفت. 

با امکانات و تیمی که الان هست می‌توانیم این کار را انجام دهیم؟
من معتقدم که دستگاه اجرایی باید برود استعفا کند. نظر من است نظر قانون هرچه هست ما همان را اجرایی می‌کنیم و گوش می‌دهیم و نظر من این است که اینهایی که الان سر کار هستند این کاره نیستند اینها نه در حوزه دیپلماسی خارجی تبحر دارند و نه سیاست داخلی و نه اقتصاد و نه مسایل اجتماعی و همیشه در این چند سال فقط شعار دادند. 

منظورتان از دستگاه اجرایی چه اشخاصی است؟ رئیس‌جمهور، وزیر خارجه یا فقط تیم هسته‌ای؟
دستگاه اجرایی تعریف دارد. دستگاه اجرایی کشور آنهایی که در رأس اداره می‌کنند توانمندی لازم را ندارند و اینها باید بروند کنار و در یک شرایط مسالمت‌آمیز و به نفع کشور باید عوض شوند. اینها امتحان خودشان را پس دادند و باید بروند کنار اینها دیگر نمی‌توانند شعار بدهند و همه چیز را بیندازند گردن دولت نهم و دهم، چهار سال دولت دستشان بود و نمی‌توانند اداره کنند. تنها دستاوردشان برجام بوده خودشان می‌گفتند و برجام شکست خورده بود در اذهان حالا شکست آشکار هم شده است. یعنی نتوانستند تعامل درستی را با دنیا ایجاد بکنند چراکه از موضع ضعف رفتند مذاکره کردند نه از موضع قدرت. اینها باید قدرت جمهوری اسلامی را بگیرند دستشان و گزینه روی میز باشد. ما مردم قدرتمندی را در جمهوری اسلامی داریم این مردم قدرتمند را و انقلابی را و مردمی که دانشمند هستند و توسعه علمی پیدا کردند باید قدر بدانیم. با همه این تحریم‌ها باید مقاومت کنیم و سختی‌ها را تحمل کنیم تا پیشرفته بشویم. مگر بقیه دنیا چطور پیشرفت کرد؟ بقیه دنیا که با تلگرام و ساز و آواز و کنسرت و اینها پیشرفت نکرد! آقای روحانی که آنقدر دنبال این چیزها است ببیند کدام کشورها اینطوری پیشرفت کردند؟ روسیه، چین خود امریکا و اروپا چطور پیشرفت کرد؟ به مردم بگویید مردم دنیا سختی‌ها را تحمل کردند قحطی و مشکلات را تحمل کردند. 

مردم ما تحمل می‌کنند؟
مردم ما هم داشتند تحمل می‌کردند. مردم ما تنها تبعیض را تحمل نمی‌کنند، تبعیض از جامعه ما برود مردم ما خیلی بهتر از بقیه مردم جهان می‌توانند کار کنند. مگر ما چه چیزی کم داریم نسبت به بقیه مردم دنیا، تازه خیلی چیزها هم اضافه داریم . به مردم دل ببندند به جای اینکه به خارجی‌ها دل ببندند به استعدادهای مردم دل ببندند ولی اینها نشان دادند که این استعداد را ندارند و برای همین من می‌گویم بگذارند بروند کنار خود مردم حل می‌کنند ماجرا را. 

بروند اوضاع به هم ریخته نمی‌شود؟ پاسخ مناسب را چه کسی به نقض‌کنندگان سند بین‌المللی بدهد؟
در مملکت ما الحمدالله به برکت انقلاب اسلامی و به برکت رشد و پیشرفتی که در دانشگاه‌ها شده تجاربی که در دوران دفاع‌مقدس و سازندگی به دست آوردیم تا بخواهید مدیر و کارشناس در این کشور است. 

منظورم این نبود، یعنی اگر بروند دشمن فرصت دوقطبی‌سازی و مشکل داخلی ساختن برایمان...
نه، هیچ طوری نمی‌شود مملکت ما مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته اینکه چیزی نیست ما در دوران دفاع‌مقدس که این همه کشور درگیر بود و حملات همه‌جانبه می‌شد دولت داشتیم انتخابات برگزار می‌شد و به کارها رسیدگی می‌شد. اینقدر سخت نیست، باید تفکر انقلابی در کشور حاکم باشد اگر تفکر لیبرالی و مرعوب غرب باشد هیچ کاری نمی‌توانیم کنیم می‌شود مثل الان! دستگاه اجرایی باید تفکر انقلابی در آن حاکم باشد تفکر اقتداری مسلمانی حاکم باشد. باید وصیت نامه امام مدنظر باشد باید صحیفه امام(ره) مدنظر باشد مسئولان اجرایی باید اینها را سرلوحه کار خودشان کنند و با اینها بروند و جامعه را اداره کنند و بعد ببینید تبعیضی در جامعه حاکم می‌شود؟ اینقدر مواد مخدر توسعه می‌یابد؟! ما باید به این مسایل بپردازیم و باید برویم فرسودگی کشور را از بین ببریم. رهبری اینقدر می‌گوید اقتصاد مقاومتی چطوری باید برویم اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم؟ خب باید از همین مردم استفاده کنیم از فکری که هست از فرد فرد افراد کار تولید کنند، می‌شود به مردم میدان بدهیم این کار را می‌کنند.
نگاه کنید درست در موقعی که مردم ناراحتند و دردمندند و هموطنان ما در زلزله کشته شده‌اند اویی که در دستگاه اجرایی نشسته می‌رود و می‌اندازد گردن دولت قبل! سوء‌استفاده سیاسی می‌کنند. ببینید وقتی اینها من می‌گویم نمی‌توانند کار کنند! به جای اینکه زلزله زده‌ها را تسکین دهند می‌روند می‌اندازند گردن مسکن مهر! خب شما توانایی دارید موضوع مسکن مهر را حل کنید چرا نکردند؟ در این ۵ سال چرا مقاوم‌سازی نکردند و مسکن جدید نساختید؟! تعطیل کردند همه چیز را هر اتفاقی هم می‌افتد می‌اندازند گردن کس دیگر! اینها شواهدی است که می‌گویم دستگاه اجرایی در کشور توانایی اداره کشور را ندارد. 

اینها صحیح اما درباره دستگاه دیپلماسی صحبت می‌کنیم آنها چطور؟
دستگاه دیپلماسی هم تعطیل است! باید دیپلماسی اقتصادی را سرلوحه خودش قرار بدهد، با همسایگان کار کند برود صادرات کالای ایرانی را در این کشورها سرلوحه کار خودش قرار بدهد شرایط را تسهیل کند. چرا این کارها را نمی‌کند و چرا دیپلماسی اقتصادی را پیش نمی‌گیرند؟! چرا با آسیا و آفریقا بیشتر کار نمی‌کنند؟! نمی‌خواهد تمدن و فرهنگ ایرانی را به جان کری و انگلیس و فرانسه نشان دهید انگلیسی‌ها سال‌ها استثمار کردند این منطقه را ایران را خوب می‌شناسند نمی‌خواهد بیایند به اینها شام بدهید تا اینها منطقه را و غذای ایرانی را بشناسند. خب غذای ایرانی را صادر کنید می‌خورند و می‌فهمند غذای ایرانی خوشمزه است! در لوزان نمی‌خواهد به اینها غذای ایرانی بدهید! 

از الان شروع کنیم به کار و روی پای خودمان بایستیم با تیم فعلی یا بدون تیم فعلی و به دستاوردهای خودی توجه کنیم چه زمانی دوباره به جایگاه عزتمان باز می‌گردیم؟
اصلا اگر شما آن جایگاه قبلی را عزت‌مندانه می‌دانید به این جایگاه چطور رسیدیم؟ با همین آدم‌ها و علمی که آن موقع داشتیم الان هم آدم‌هایمان قوی‌تر شدند و هم علم‌مان بیشتر شده است فقط باید عزممان را جزم کنیم، اصلا مردم نگران نباشند. صنعت هسته‌ای ایران تعطیل شدنی نیست به رأی امثال آدم‌های وزارت خارجه که این را روغن ریخته می‌دانستند و نذر امامزاده می‌کردند اصلا این تعطیل شدنی نیست این در فکر ما رسوخ کرده است، نهادینه شده است. اگر فقط ما سرریز آن دستاوردهایی که ما در هسته‌ای هوا فضا و موشکی داریم در جامعه وارد بکنیم مساله لوازم خانگی و خودرو حل می‌شود. ببینید اینها چیزی نیست آن تفکر مدیریت باید بیاید این دستاوردها را بریزد در جامعه مشکل را حل کند. الان مشکل ما حمل‌و‌نقل شهری مشکل ما جایگزینی کمباین‌های فرسوده است اگر اینها را جایگزین کنیم اشتغال‌زایی می‌شود تولید افزایش پیدا می‌کند مواد غذایی دور ریز نمی‌شود. آدم‌هایی که در حوزه هسته‌ای کار کردند سرریز فکری اینها بیاید در جامعه به سمت تولید مساله اتوبوس و کومباین و واگن‌سازی و حمل‌ونقل شهری را حل می‌کند. اشتغال ایجاد می‌شود. 

انشاالله برسیم. چند روز است که بحث جنگ می‌شود و حتی نتانیاهو هم تهدید می‌کند، آیا امکان حمله و جنگ به ایران وجود دارد؟
حالا مثلا آن موقع صدام را تحریک کردند و آمد و به ما حمله کرد هزار کیلومتر مرز زمینی و پهنه خلیج‌فارس و مرز هوایی چقدر هواپیما فرستادند یکجا روز اول بمباران کرد؟! چه شد؟! حضرت امام بودند ایشان فرمودند دزدی آمده و سنگی انداخته و الان هم به مردم دوباره باید همین گفته بشود این حمله‌ها مثل سنگ انداختن دزد است می‌خواهد ببیند در این خانه کسی بیدار است یا نه، الحمدالله مردم ایران همه بیدار هستند. یعنی متوجه صدای سنگ این دزد می‌شوند و تبلیغات همان است به جای اینکه سنگ را فیزیکی بیندازند با تبلیغات می‌اندازند که ببینند اینجا کسی بیدار است، بله اینجا همه بیدارند وقتی دزد می‌آید سنگ می‌اندازد آدم ترسو سکوت می‌کند و قایم می‌شود و دزد خانه را می‌زند و این از ترس جانش می‌رود جایی قایم می‌شود و اموالش را می‌برند. برخی ممکن است اینطور باشند و ترسو باشند اما در جامعه ایران ترسو کم داریم. جنگ هم جنگ زمینی و ساده نخواهد بود. جنگ‌ها جنگ‌های الکترونیک و سایبری و رسانه و فضای مجازی است ما باید دقت کنیم جبهه را خوب بشناسیم و مطمئناً در دوره دفاع‌مقدس که الحمدالله توانستیم خوب مقاومت کنیم و جبهه را بشناسیم و دشمن را شکست بدهیم الان هم از هیچ سایه جنگی نباید بترسیم. همانهایی که می‌گویند سایه جنگ، آنها در دل مردم ترس ایجاد می‌کنند. باید تریبون را از اینها گرفت و نباید بتوانند از تریبون راحت استفاده کنند و ترس شخصی خود را در جامعه وارد کنند. 

انشاالله که از این مسیر سربلند بیرون بیاییم آنطور که گفتید؟
حضرت امام وصیتی به ما کرده‌اند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به کشور نرسد. مردم با توکل به خدا و ولایت فقیه حافظان این کشور هستند. ولایت فقیه ستون این انقلاب است ما نباید بگذاریم خدشه‌ای به این انقلاب وارد شود. هر چه می‌گویند گوش دهیم و همان مشی را در داخل و خارج دنبال کنیم و اگر این کار را بکنیم امریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. 

تشکر می‌کنم.
ممنونم، خدانگهدار.


کد مطلب: 104336

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/interview/104336/مسئولان-ارشد-اجرایی-باید-استعفا-دهند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir