کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

به شکل رسمی؛

نان گران شد

30 آبان 1396 ساعت 21:02


دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: قیمت نان از فردا حداکثر تا ۱۵ درصد افزایش می‌یابد و یکسان‌‌سازی نرخ آرد در کارگروه ملی گندم، آرد و نان در دست بررسی است.
محسن بهرامی ارض‌اقدس در گفت‌وگو با فارس، در مورد افزایش قیمت نان و یکسان‌سازی نرخ آرد، گفت: افزایش حداکثر ۱۵ درصدی قیمت نان از اول آذرماه اجرایی می‌شود.
وی در مورد یکسان‌سازی نرخ آرد، اظهار داشت: آرد برای مصارف صنفی صنعتی و نانوایی‌های آزادپز با گندم ۹۰۰ تومانی عرضه می‌شود و در ارتباط با نانوائیان سنتی آرد با گندم ۶۰۰ تومانی عرضه می‌شود.دبیر ستاد تنظیم بازار افزود: بحث یکسان‌سازی نرخ آرد با تصویب طرح جامع گندم، آرد و نان در کارگروه ملی گندم و آرد و نان در دست بررسی است و در حال نهایی شدن است که بعد از تصویب دولت و متناسب با تصمیم دولت اتخاذ می‌شود.بهرامی ارض‌اقدس اظهار داشت: یکسان‌سازی نرخ آرد دارای ملاحظاتی خواهد بود.وی گفت: یکی از پیشنهادات چهارگانه پیش‌بینی‌شده در طرح جامع گندم و آرد آزادسازی و یا یکسان‌سازی نرخ آرد است که البته بحث‌های آن درحوزه گندم و خرید گندم تضمینی ملاحظاتی دارد.
وی با بیان اینکه در سیاست‌های جبرانی یکسان‌سازی نرخ آرد، ملاحظاتی خواهیم داشت، گفت: بعضی از دهک‌ها ممکن است با افزایش قیمت نان هزینه خانوارشان افزایش یابد به‌طوری‌که با سیاست‌های جبرانی دولت بخشی از هزینه‌ها حتی‌المقدور از محل درآمدهای ناشی از آزادسازی ترمیم و جبران شود که بعد از تصویب جزئیات آن به اطلاع عموم می‌رسد.
بهرامی ارض‌اقدس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با افزایش قیمت نان اقشار کم‌درآمد دچار آسیب می‌شوند و برای جلوگیری از آسیب به آنها چه برنامه‌ای پیش‌بینی شده اضافه کرد: این امر را به عنوان آسیب در نظر بگیریم، به هر حال هر اصلاح اقتصادی، هزینه‌ها و فایده‌هایی دارد. ما باید تلاش کنیم تا تصمیمات اقتصادی‌مان، مزایای بیشتری نسبت به مضرات آن داشته باشد و با توجه به اهمیت موضوع گندم و آرد و نان و حجم بالای یارانه دولت که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان در سال به این بخش می‌پردازد، بازیافت مبلغ یارانه‌ای و مابه‌ازای آن خوب نیست، به‌طوری‌که هم گندمکاران و هم آسیابانان و هم نانوایان در سراسر کشور ناراضی هستند و همچنین مردم به عنوان مصرف‌کننده اصلی که این ۱۵ هزار میلیارد تومان به عنوان جلب رضایت آنها هزینه می‌شود، ناراضی هستند و کمتر کسی پیدا می‌شود که از وضعیت موجود عرضه نان در کشور راضی باشد.
دبیر ستاد تنظیم بازار بیان داشت: درحالی‌که ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع ملی برای این موضوع هزینه می‌شود نباید این نارضایتی گسترده را شاهد باشیم و آزادسازی و یکسان‌سازی می‌تواند جلوی مفاسد زنجیره تولید گندم تا توزیع نان کشور را بگیرد و بتواند رضایتمندی بیشتری برای مردم فراهم کند.
بهرامی ارض‌اقدس اظهار داشت: افزایش قیمت آرد یا یکسان‌سازی آن تأثیر جدی در هزینه خانوار ندارد زیرا سهم نان در سبد هزینه خانوار در مجموع حدود ۲.۳ درصد از سبد خوراکی خانواده است درحالی‌که سهم گوشت و پروتئین ۲۳ درصد است: البته این سهم در دهک‌های مختلف متفاوت است و سهم نان در هزینه خانوار دهک‌های پایین بیشتر است.
وی افزود: ولی در مجموع دولت می‌تواند با تصمیم همزمان با اصلاح پرداخت یارانه‌های نقدی به سمت تقویت پرداخت‌ها در دهک‌های پایین جامعه برود که مشکلات عدیده‌ای در حوزه تأمین غذا هم دارند.
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: دولت می‌تواند با سیاست‌های جبرانی آن بخش‌ها را جبران کند و کاری را که دولت سابق به دنبال افزایش قیمت نان و گندم انجام داد را به صورت عاقلانه‌تری انجام دهد، به‌طوری‌که دولت گذشته مبلغ ۴۵۰۰ تومان به عنوان یارانه نان پرداخت کرد.
بهرامی ارض‌اقدس اظهار داشت: بنابراین دولت می‌تواند با پرداخت‌های جبرانی دهک‌های پایین داشته باشد و در دهک‌های بالای جامعه نیز نان به قیمت بالا خریداری می‌شود به‌طوری که قیمت مصوب نان سنگک در سه سال گذشته ۸۲۰ تومان تعیین شد ولی هم‌اکنون به بهانه‌های مختلف کمتر از ۱۵۰۰ تومان عرضه نمی‌شود و نان بربری هم که ۵۵۰ تومان در سه سال پیش قیمت مصوب آن تعیین شد، در شهر تهران کمتر از ۱۰۰۰ تومان عرضه نمی‌شود.


کد مطلب: 101933

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/101933/نان-گران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir