کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شروط ابهام‌برانگیز

18 دی 1397 ساعت 10:19


سوریه به عنوان یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران‌های خاورمیانه و جهان در مسیری قرار گرفته است که بسیاری آن را برگرفته از شکست دشمنان سوریه و توان این کشور در مواجهه با تروریسم و توطئه‌های سیاسی و اقتصادی می‌دانند. یکی از مباحث مطرح در این حوزه اخبار و گزارش‌های متعددی است که از رویکرد کشورهای عربی به این کشور منتشر می‌شود.
هنوز زمان زیادی از رویکرد کشورهای مذکور به بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در سوریه نمی‌گذرد که منابع خبری از اقدامات متعدد برای بازگرداندن کسری این کشور در اتحادیه عرب خبر داده‌اند. در طول ۷ سال اخیر اتحادیه عرب در حالی کرسی سوریه را تعلیق کرد که به دلیل مخالفت‌های داخلی و نیز نبود جریان منسجم در میان معارضان از دادن آن کرسی به غیرنظام سوریه نیز خودداری شد.
در این میان این روزها گزارش‌ها از رایزنی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب حکایت دارد چنانکه یک منبع مصری گفت: «مشارکت سوریه در اجلاس آتی سران عرب بستگی به تعهدات و موضع نظام این کشور درباره حضور ایران در سوریه و اطمینان‌دهی در این‌باره دارد». در همین راستا «خمیس الجهیناوی» وزیر خارجه تونس به قاهره سفر کرده و با «سامح شکری» همتای مصری خود دیدار کرده است و قرار است با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهوری مصر و «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات این کشور نیز دیدار کند. به گفته این منابع، در صورت همسویی بشار اسد با خواسته‌های کشورهای عربی، این کشورها فورا پایتخت‌های خود را به روی نظام سوریه باز خواهند کرد و روابط آنها با دمشق از سرگرفته می‌شود. در همین حال عنوان شده است که قاهره و کشورهای عربی همچنین در حال بررسی پیشنهاد آمریکا درخصوص اعزام نیروهای عربی به شمال سوریه برای جایگزینی نیروهای آمریکایی هستند.
قاهره، ابوظبی و ریاض در حال بررسی مجموعه‌ای از گزینه‌ها جهت جایگزینی نیروهای عربی به جای نیروهای آمریکایی به خصوص در مناطق کُردنشین هستند و یکی از این پیشنهادات نیز اعزام نیروهای سوری به این مناطق با هماهنگی کُردها و حمایت مالی و نظارت عربی در سطح کارشناسان نظامی است. این ادعاها و طرح‌ها درحالی از سوی محافل رسانه‌ای مطرح شده است که نگاهی دقیق بر این موضوعات نشان می‌دهد که کشورهای عربی همچنان در مسیری نادرست در حرکت هستند و مغایر با منافع ملی سوریه گام بر می‌دارد.
سوریه نشان داده است که توان مبارزه با تروریسم را دارد لذا نیازی به حضور کشورهای عربی در این کشور نیست و اگر قرار است کمی صورت گیرد کشورهای عربی باید حمایت از گروه‌های تروریستی را کنار نهند و در عین حال از سوریه در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی حمایت کنند. در همین حال جمهوری اسلامی و سایر اعضا جبهه مقاومت در این سال‌ها نشان داده‌اند که صادقانه به حمایت از سوریه پرداخته‌اند لذا درخواست برای قطع رابطه با آنها نمی‌تواند اقدامی در جهت منافع سوریه باشد و ادعای کشورهای عربی در این زمینه ابهامات بسیاری را در صداقت رفتاری آنها در باب رویکرد به سوریه به همراه دارد.

علی تتماج


کد مطلب: 107513

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/107513/شروط-ابهام-برانگیز

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir