کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پکن به تهدیدات آمریکا واکنش اقتصادی و نظامی می‌دهد

ارتش چین در آماده‌باش جنگی

19 اسفند 1399 ساعت 22:24


در واکنش به تهدیدات نظامی آمریکا و معرفی چین به عنوان تهدید امنیت ملی ایالات متحده،یک مقام ارشد نظامی چین خواستارافزایش بودجه نظامی ارتش این کشورجهت جنگ محتمل با ایالات متحده شد.
ژنرال «ژئو گیلیان» که پس از رئیس جمهور چین دومین فرمانده نیروهای مسلح این کشور محسوب می‌شود، گفت که چین باید خود را برای «دام توسیدید» آماده کند. منظور از «دام توسیدید» که یک دانشمند علوم سیاسی آمریکایی آن را مطرح کرده، شرایطی است که هنگام جایگزین شدن یک قدرت جهانی جدید به جای قدرت قبلی، جنگ اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.
این مقام ارشد نظامی چین گفت: « با توجه به دام توسیدید و مسائل مرزی، ارتش باید توسعه توانمندی‌هایش را سرعت ببخشد.»وی اضافه کرد: «باید در روش‌ها و توانایی‌های رزمی پیشرفت‌هایی داشته باشیم و زیربناهای مناسب را برای نوسازی نظامی ایجاد کنیم.»
وی که خواستار افزایش بودجه نظامی چین است گفت که چین به زودی جای آمریکا را از لحاظ قدرت اقتصادی اول دنیا خواهد گرفت.«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز به تازگی به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هشدار داد تا از خطوط قرمز چین مانند «مناقشه تایوان» عبور نکند.«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز به تازگی در یادداشتی به برنامه‌ها و قابلیت‌های توسعه نظامی برای دفع تهدید چین را به عنوان یک اولویت اصلی نظامی اشاره کرد.برخی تحلیلگران امور نظامی نیز از تلاش‌های چین در توسعه قابلیت‌های موشک‌های قاره پیما از سیلوهای زیرزمینی برای مقابله جهت حملات محتمل هسته‌ای آمریکا خبر دادند. «هانس کریستنسن» تحلیلگر آمریکایی عضو فدارسیون دانشمندان آمریکا گفت که چین در حال توسعه قابلیت پرتاب موشک های بالستیک پیشرفته قاره پیما (ICBM) از سیلوهای زیرزمینی است تا به سرعت برابر حمله هسته‌ای محتمل واکنش نشان دهد.
در این میان در حوزه اقتصادی و بهداشتی نیز چین در تقابل با آمریکا قرار گرفته و تلاش دارد در کنار مقابله با کرونا، به بازیگری موثر در معادلات جهانی بپردازد. پایگاه خبری دویچه وله با اشاره به قول پکن برای اعطای ۵۰۰ میلیون دوز واکسن به کشورهای خارجی نوشت، ده ها کشور در سراسر جهان امیدوارند که چین آنها از از شر پاندمی ویروس کرونا خلاص کند.این گزارش در ادامه نوشت، علت توجه کشورها به چین این است که دولت پکن قول داده است بیش از ۵۰۰ میلیون دوز واکسن به کشورهای خارجی اعطا کند. دویچه وله در ادامه با اشاره به وجهه چین در ابتدای پاندمی و شروع شیوع ویروس کرونا از ووهان که باعث آسیب هایی به چهره چین در جهان شده بود گزارش داد، دیپلماسی واکسن می‌تواند وجهه چین در را در نظام بین المللی تغییر دهد و همچنین باعث افزایش نفوذ سیاسی و دیپلماتیک این کشور در جهان شود.
خبرنگار دویچه وله در گزارش خود می‌گوید، پشت صحنه پاندمی کرونا برخی چیزها برای برخی کشورها خوب پیش می‌رود و سفارتها و کنسولگری های چین در کشورهای مختلف در حال انجام یک ماموریت طولانی مدت برای افزایش نفوذ جهانی چین هستند که تا پایان یافتن این پاندمی ادامه خواهد داشت. شبکه سی ان بی سی آمریکا نیز با اشاره توزیع ماسک و تجهیزات محافظتی از سوی چین و روسیه به کشورهای آسیب دیده طی سال گذشته تاکید کرد که پکن و مسکو این اقدامات و توزیع واکسن را یکی از اصول اساسی دیپلماسی خود قرار داده‌اند. در شرایطی که سازمان بهداشت جهانی در زمینه رقابت غیراخلاقی بر سر خرید واکسن و جا ماندن کشورهای فقیرتر و ضعیفتر از دریافت واکسن کرونا هشدار داده است، چین و روسیه رویکرد تعاملی را در زمینه تحویل واکسن کرونا به دیگر کشورها اتخاذ کرده‌اند. پایگاه خبری «دیپلمات» نیز با اشاره به حضور شخصی رئیس جمهور شیلی در فرودگاه هنگام ورود اولین محموله واکسن این کشور از چین نوشت، چین به منشا امید تبدیل شده است و بسیاری از کشورها برای نجات از ویروس کرونا به چین وابسته هستند.با توجه به اینکه چین با چهار تولید کننده قصد دارد بیش از ۲.۶ میلیارد دوز واکسن تولید کند و قول پکن برای ارسال ۵۰۰ میلیون دوز واکسن به ۴۵ کشور جهان، در پایان سال جاری بیشتر کشورها با واکسن های چینی واکسینه خواهند شد نه با واکسن های کشورهای غربی.با این وجود، رسانه‌های غربی در ادامه کمپین خود برای تضعیف اقدامات چین و روسیه در تولید واکسن، مدعی هستند که پکن و روسیه به دنبال سوء استفاده از این شرایط برای تامین منافع خود در ازای اهدای واکسن به کشورهای دیگر هستند.


کد مطلب: 117423

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/117423/ارتش-چین-آماده-باش-جنگی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir