?>?> سیاست روز - نسل‌کشی روهینگیایی‌ها ماموریت ارتش میانمار - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در سایه سکوت کشورهای غربی مدعی حقوق بشر صورت می‌گیرد

نسل‌کشی روهینگیایی‌ها ماموریت ارتش میانمار

6 شهريور 1397 ساعت 8:08


در حالی غرب همچنان در برابر کشتار مسلمانان میانمار سکوت کرده است که یک هیأت حقیقت‌یاب سازمان ملل درخواست کرد نظامیان ارشد ارتش میانمار به دلیل نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا و ارتکاب جنایات جنگی محاکمه شوند.
هیأت حقیقت‌یاب مستقل بین‌المللی سازمان ملل در گزارشی گفته است ارتش میانمار مرتکب کشتار جمعی و تجاوز گروهی علیه مسلمانان روهینگیا «با نیت نسل‌کشی» شده است و فرمانده کل به همراه پنج ژنرال ارتش میانمار باید محاکمه شوند. این گروه سازمان ملل تاکید کرد ارتش میانمار به دلیل ساماندهی عمیق‌ترین جنایات، می‌بایست تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد. این هیأت حقیقت‌یاب از شورای امنیت خواست عوامل کشتار مسلمانان در میانمار را هدف تحریم قرار داده و صادرات سلاح به این میانمار را ممنوع کند.
در گزارش این هیات آمده است، اقدام ارتش میانمار در نسل‌کشی، ابزاری برای تخریب یک نژاد، قوم، ملیت یا گروه مذهبی به طور کلی یا جزئی بوده است. در این گزارش آمده است: «جنایات در استان راخین و شیوه‌ای که آن‌ها مرتکب شدند در طبیعت، دشواری و محدوده شبیه آن‌هایی است که اجازه دادند نیت نسل‌کشی در زمینه‌های دیگر فراهم شود». در این گزارش بیست صفحه‌ای آمده است که اطلاعات مختلفی برای تضمین تحقیقات و محاکمه زنجیره فرماندهان ارتش میانمار وجود دارد و یک دادگاه شایسته باید مسئولین آن‌ها در نسل‌کشی با توجه به شرایط استان راخین را بررسی کند.
از ماه آگوست سال ۲۰۱۷ بعد از حمله ارتش میانمار به خانه‌های اقلیت مسلمان در روهینگیا و به آتش کشیده شدن خانه‌هایشان، قتل و تجاوز، حدود ۷۰۰ هزار نفر از ساکنان این استان با پای پیاده به بنگلادش گریختند و تاکنون با کمترین امکانات در کمپ به سر می‌برند. در این گزارش همچنین آمده است دولت غیرنظامی میانمار تحت رهبری آنگ سان سوچی اجازه رواج سخنان تنفرآمیز و نابود کردن اسناد را داد و در حفاظت از اقلیت‌ها در مقابل جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی از سوی ارتش میانمار در ایالت راخین، کاچین و شان ناکام ماند.
سال گذشته نیروهای دولتی میانمار هدایت سرکوب‌های ظالمانه را در ایالت راخین میانمار -در واکنش به حملات از سوی ارتش آزادی بخش آراکان روهینگیا علیه سی پاسگاه پلیس و یک پایگاه ارتش- برعهده داشتند.
حدود هفتصد هزار مسلمان روهینگیا از این سرکوب‌ها فرار کردند و بیشتر آنها در حال حاضر در اردوگاه‌های پناه جویان در بنگلادش زندگی می‌کنند. سازمان ملل متحد نسل‌کشی را اقدام برای نابود کردن یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی به طور کلی یا جزیی توصیف می‌کند. چنین اقدامی نادر است اما از این عبارت در کشورهایی همانند بوسنی و سودان و کمپین داعش علیه اقلیت‌های ایزدی در عراق و سوریه استفاده شد.
پیش از این نیز عفو بین‌الملل در گزارشی سران ارتش میانمار را به دلیل مدیریت تهاجمی «نظام‌مند» بر ضد مسلمانان روهینگیا به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم کرد. این گروه همچنین خواستار محاکمه مقامات ارتش میانمار در دیوان بین‌المللی کیفری شده است. پس از حمله ارتش میانمار به ایالت راخین، بیش از ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وادار به ترک منازل و روستا‌هایشان شدند. سازمان ملل این اقدام ارتش میانمار را «پاک‌سازی قومی» نامیده است. در گزارش عفو بین‌الملل آمده است: «پاکسازی قومی جمعیت روهینگیا به وسیله کمپینی مداوم و نظام‌مند که در آن نیروهای امنیتی میانمار هزاران روهینگیا - از جمله کودکان کم‌سن و سال - را کشتند به وقوع پیوست.»
عفو بین‌الملل همچنین نیروهای امنیتی میانمار را به ارتکاب خشونت‌های جنسی، شکنجه، جابجایی‌های اجباری، آتش زدن بازارها و مزارع که بروز قحطی و فرار اجباری مردم را به همراه داشت متهم کرد. این گزارش می‌افزاید: «این جنایات در قوانین بین‌المللی با جنایت علیه بشریت برابری می‌کند؛ چراکه در قالب تهاجمی گسترده و نظام‌مند بر ضد جمعیت روهینگیا به وقوع پیوسته‌است.»
چندی پیش روزنامه ایندیپندنت با اشاره به نسل‌کشی مسلمانان در میانمار گزارش داد که نظامیان و شبه‌نظامیان این کشور تعدادی را زنده سوزانده و یا سر آنها را از بدن جدا کرده‌اند. این روزنامه در گزارشی درباره نسل‌کشی مسلمانان در میانمار به دست نیروهای نظامی میانمار و بودائی‌های تندرو نوشت: براساس اظهارات شاهدان عینی، کودکان روهینگیا توسط نیروهای نظامی و شبه‌نظامی در میانمار سرشان بریده شده و تعدادی نیز به صورت زنده سوزانده شده‌اند.
براساس این گزارش، آنها معتقدند که نظامیان و شبه‌نظامیان میانماری مرتکب نسل‌کشی علیه مسلمانان و یا قتل‌عام شده‌اند. طی یک هفته گذشته بیش از ۶۰ هزار نفر از روهینگیا به دلیل درگیری‌ها به سمت مرز بنگلادش فرار کرده‌ و آواره هستند. این درحالیست که دولت بنگلادش نیز مرزها را بسته و می‌گوید که ظرفیت میزبانی از این تعداد پناه‌جو را ندارد. «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس نیز طی پیامی به رهبر میانمار خواستار پایان خشونت‌ها شد و گفت که رفتار ظالمانه با مسلمانان روهینگیا لکه ننگی برای میانمار محسوب می‌شود.


کد مطلب: 105822

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/105822/نسل-کشی-روهینگیایی-ها-ماموریت-ارتش-میانمار

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir