کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تینقش فیسبوک در نفرت‌پراکنی علیه روهینگیایی‌ها

23 اسفند 1396 ساعت 10:34


کارشناسان سازمان ملل که مسئله نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا در میانمار را بررسی می‌کنند می‌گویند: فیسبوک در نفرت‌پراکنی‌ها علیه اقلیت مسلمان میانمار نقش داشته است.
مسئولان این شبکه اجتماعی هنوز به این انتقادها پاسخ نداده‌اند اما پیشتر عنوان کرده بودند که در حال کار بر روی حذف مطالب حاوی نفرت‌گرایی و حساب کاربری آن‌هایی است چنین مطالبی را منتشر می‌کنند.
درپی حملات وحشیانه ارتش و بوداییان افراطی میانمار به روستاهای روهینگیایی‌ها که ۶ ماه پیش آغاز و باعث کشتار، تجاوز و آتش زدن خانه‌های آن‌ها شد، حدود ۷۰۰ هزار نفر از مردم این اقلیت مسلمان به بنگلادش در همسایگی این کشور با اکثریت بودایی گریختند. سازمان ملل جنایات میانمار علیه روهینگیایی‌ها را «پاکسازی نژادی» خوانده اما دولت این کشور با وجود شواهد بسیار، این اتهامات را همواره رد کرده و ادعا دارد که حملات ارتش واکنشی به حملات «ارتش آزادی بخش آراکان»، یک گروه شبه نظامی روهینگیایی بوده است.
در کنار ارتش میانمار، بوداییان افراطی نیز به پیروی از رهبران مذهبی تندرو به جنایت علیه اقلیت مسلمان روهینگیا پرداخته‌اند که کارشناسان سازمان ملل، نقش شبکه‌های اجتماعی به خصوص فیسبوک را در به وجود آمدن چنین حوادثی پررنگ می‌دانند. به گزارش استریت تایمز «مارزوکی داروسمان» رئیس گروه مستقل بین‌المللی حقیقت یاب سازمان ملل در مسئله میانمار به خبرنگاران گفت: شبکه‌های اجتماعی «نقش تعیین‌کننده‌ای» در به وجود آمدن این بحران داشته‌اند.
«یانگی لی» گزارشگر ویژه سازمان ملل در مسئله میانمار نیز گفت: در میانمار شبکه اجتماعی فیسبوک بخش بزرگی از زندگی عموم مردم محسوب می‌شود که دولت نیز برای اشاعه اطلاعات از آن استفاده می‌کند. وی در این خصوص به خبرنگاران گفت: همه اتفاقات در میانمار از طریق فیسبوک بازتاب پیدا می‌کند. شاید در مواردی فیسبوک به بهبود زندگی در میانمار کمک کرده باشد اما در همین حال وسیله‌ای برای نفرت‌پراکنی نیز بوده است. گزارشگر ویژه سازمان ملل در میانمار با بیان اینکه کشتار روهینگیایی‌ها در میانمار، «نشانه‌های نسل کشی» را دارد، تأکید کرد: دولت باید جوابگوی آن باشد.
سازمان ملل جنایات میانمار علیه روهینگیایی‌ها را «پاکسازی نژادی» خوانده اما دولت این کشور با وجود شواهد بسیار، این اتهامات را همواره رد کرده و ادعا دارد که حملات ارتش واکنشی به حملات «ارتش آزادی بخش آراکان»، یک گروه شبه‌نظامی روهینگیایی بوده است. «یانگی لی» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور میانمار ادعای مقامات میانماری را مبنی بر مبارزه با شبه‌نظامیان، غیرقابل قبول خوانده است.


کد مطلب: 103699

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/103699/تینقش-فیسبوک-نفرت-پراکنی-علیه-روهینگیایی-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir