کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یمنی‌ها پایگاه‌های عربستان را موشک باران کردند

برتری مقاومت بر سلاح سعودی

22 فروردين 1396 ساعت 23:36


شکست سعودی در برابر مقاومت یمنی‌ها همچنان ادامه دارد چنانکه ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در سایه تداوم تجاوز عربستان سعودی به خاک کشورشان، مواضع ارتش سعودی را در استان‌های عسیر، جازان و نجران بمباران کردند.
ارتش و کمیته‌های مردمی مواضع ارتش سعودی در غرب شهر «الربوعة» را با چند گلوله توپ هدف قرار دادند که طی آن چندین نفر زخمی شدند. بر اساس این گزارش، ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، همچنین مواضع ارتش عربستان را در گذرگاه «علب» هدف توپخانه قرار دادند.
در جازان نیز، نیروهای یمنی، مواضع ارتش سعودی را در روستای «الحجل» هدف موشک و خمپاره قرار دادند.در حمله توپخانه‌ای نیروهای یمنی به جازان نیز، شماری از سربازان سعودی کشته و زخمی شدند.
بنا بر این گزارش، مقر نیروهای ارتش عربستان در »الفریضة» و روستای «القفل» هدف قرار گرفته بود.
توپخانه‌ ارتش یمن و کمیته‌های مردمی یمن، همچنین مواضع سعودی‌ها را در نجران بمباران کردند.
جنگنده‌های ائتلاف متجاوز سعودی ۲۰ بار به یک منطقه در بخش مرزی‌ باقِم در شمال یمن حمله کردند.
یک منبع نظامی از کشته و زخمی شدن شماری از مزدوران عبدربه منصور هادی رئیس‌جمهور فراری و مستعفی یمن و انهدام یک خودروی نظامی آن‌ها در درگیری‌های شدید با نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی این کشور در بخش المُتون در شمال استان مرزی الجوف خبر داد.
۸ تن از مزدوران منصور هادی به ضرب گلوله تک‌تیراندازان ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در بخش صِراوح به هلاکت رسیدند. همزمان با این تحول، جنگنده‌های ائتلاف متجاوز سعودی بخش وادی حباب در غرب استان مارب در شمال شرق یمن را آماج حملات خود قرار دادند.
یک منبع نظامی گفت که شماری از مزدوران رئیس‌جمهور فراری و مستعفی یمن در پی حملات توپخانه‌ای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به مواضع آن‌ها در پادگان الصدرین و منطقه یعیس در بخش مُریس در شمال استان الضالع به هلاکت رسیده و یا زخمی شدند.
دو نظامی سعودی به ضرب گلوله تک‌تیراندازان ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در پایگاه نظامی المخروق از پای در آمدند. همزمان یگان موشکی و توپخانه‌ای ارتش یمن پایگاه نهوقه و پایگاه عباسه در نجران را هدف حملات خود قرار داد.
تک‌تیراندازان ارتش و کمیته‌های مردمی یمن یک نظامی سعودی را در منطقه وادی‌المعاین جیزان از پای در آوردند. یگان توپخانه‌ای و موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن پادگان ام‌تراب و پایگاه‌های المُعنق، الکُرس، و جَحفان در جیزان را هدف حملات خود قرار داد. عربستان سعودی ضمن ائتلاف با برخی کشورهای عربی منطقه از ششم فروردین ۹۴ حملات گسترده علیه یمن را کلید زد تا از این طریق بتواند «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری یمن را به قدرت بازگرداند که این حملات به‌جز ویرانی یمن و کشتار هزاران انسان بی‌گناه نتیجه‌ای برای رژیم سعودی نداشته است.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، بیش از ۷۴۰۰ نفر در جریان جنگ عربستان علیه یمن کشته و بیش از ۴۰ هزار نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.
نکته قابل توجه آنکه ۳۰ قانونگذاران آمریکایی در نامه‌ به وزرای خارجه و دفاع، ضمن ابراز نگرانی درباره فروش احتمالی بمب‌های هدایت شونده به عربستان سعودی خواستار توضیحات بیشتر وزرا شدند.
در حالی که حمایت‌های آمریکا از حملات نظامی عربستان سعودی به یمن ادامه دارد، تعداد اندکی از قانونگذاران آمریکایی درباره احتمال فروش بمب‌های هدایت شونده توسط واشنگتن به ریاض ابراز نگرانی کرده‌اند. با شدت گرفتن تلفات غیرنظامیان در یمن و تشدید فشارهای بین‌المللی به امریکا بود که در سال گذشته میلادی، دولت باراک اوباما طرح خود برای ارسال و فروش بمبهای هدایت شونده به عربستان سعودی را به تعویق در بیاورد.
اما با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، خبرها حاکی از طرح او برای ازسرگیری فروش این تسلیحات به عربستان سعودی حکایت دارد. در این نامه آمده است: «همانطور که می‌دانیددولت قبل به دلیل نگرانی درباره تلفات گسترده غیرنظامیان و نامارآمدی قابل ملاحظه نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی در هدف قرار دادن اهدافش، در دسامبر ۲۰۱۶ تصمیم به توقف طرح فروش بمبهای هدایت شونده به عربستان سعودی گرفت».
در ادامه این نامه که اکثر امضا کنندگان آن دموکرات هستند، تاکید شد: «اما با توجه به گزارشهای خبری اخیر، وزارت خارجه اکنون مسیر عکس را در پیش گرفته و تعلیق فروش بمبهای هدایت شونده را برداشته است». لازم به ذکر است کمیساریای عالی امور پناهندگان (UNHCR) درباره افزایش سریع خطر گرسنگی در چهار کشور آفریقایی شامل یمن، نیجریه، سومالی و سودان جنوبی به دلیل خشکسالی و درگیری ها هشدار داد.
«آدرین ادوارد» در نشست خبری گفت: ما امروز سطح هشدار را درباره تشدید خطر کشتار جمعی ناشی از گرسنگی در بین مردم شاخ آفریقا، یمن و نیجریه افزایش داده‌ایم. ما شاهد افزایش آوارگی مردم هستیم.
وی همچنین گفت: در بحبوحه کمبود منابع مالی و وخامت شدید دسترسی غذایی، بحرانی انسانی احتمالا بدتر از آنچه در سال ۲۰۱۱ در نتیجه قحطی در شاخ آفریقا بروز کرد و ۲۶۰ هزار نفر را به کشتن داد؛ بسرعت به امری اجتناب ناپذیر بدل می‌شود. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین گزارش خود که اوایل ماه جاری منتشر شد، اعلام کرد: مناقشات و تداوم بحران‌ها باعث شده تا نیمی از مردم سوریه دچار ناامنی غذایی شدید شده و وضعیت تغذیه در یمن و عراق نیز وخیم تر شود.
این گزارش افزود: در پنج سال گذشته سطح امنیت غذایی و تغذیه در خاور نزدیک و شمال آفریقا به شدت کاهش یافته است.طبق گزارش فائو، وخامت شرایط در منطقه به شکل عمده ناشی از شیوع و شدت مناقشات و بحران‌های طولانی است. فائو در گزارش خود از مقیاس تجربه ناامنی غذایی (FIES) استفاده و اعلام کرده شیوع ناامنی شدید غذایی در جمعیت بزرگسال خاور نزدیک و شمال آفریقا در فاصله سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ نزدیک به ۹.۵ درصد بوده که به معنای به مخاطره افتادن امنیت غذایی تقریبا ۳۰ میلیون نفر در این منطقه است.


کد مطلب: 98928

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/98928/برتری-مقاومت-سلاح-سعودی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir