کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی آمریکا مجبور به خروج از سوریه می‌شود

شکست بزرگ در تحقق اهداف استعماری‌

2 دی 1397 ساعت 1:39


در اقدامی که حتی برای مقامات ارشد آمریکایی غافلگیرکننده بود روز چهارشنبه دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که قصد دارد نظامیان آمریکایی در سوریه را از آنجا خارج کند؛ اقدامی که به باور کارشناسان حکایت از ناتوانی آمریکا در معادلات منطقه‌ای و از سوی دیگر بسیاری از محافل سیاسی و رسانه‌ای این اقدام را پیروزی بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران توصیف کردند.
برای ترامپ این عمل، نمونه‌ای از تصمیم‌گیری بدون اعلام قبلی و از طریق توییتر است و در حالی اعلام شد که حتی مقامات ارشد دولتی مانند جیمز جفری نماینده ویژه در سوریه نیز بر ماندن آمریکا در این کشور تاکید می‌کرد.
حتی یک روز قبل از آن سخنگوی وزارت امورخارجه رابرت پالادینو اعلام کرده بود که نظامیان آمریکایی در این کشور حضور دارند تا از شکست قطعی و پایدار داعش اطمینان حاصل شود. او گفت ما پیشرفت قابل توجهی در این امر داشته‌ایم اما کار هنوز پایان نیافته است اما، چهارشنبه صبح ترامپ طی توییتی اعلام کرد: ما موفق به شکست کامل داعش شده‌ایم که تنها دلیل حضور ما در سوریه طی دوران ریاست‌جمهوری من بود. این توییت موید خبرهایی بود که حکایت از خروج فوری و کامل نظامیان آمریکایی از سوریه داشتند. پس از مدتی خبر رسید که تمام مقامات وزارت امور خارجه آمریکا نیز ظرف ۲۴ ساعت منطقه را ترک خواهند کرد.
تحلیلگران معتقدند این تصمیم فوری میان مقامات ارشد دولت به خصوص جان بولتن، مشاور امنیت ملی و مایک پومپئو وزیر امور خارجه با ترامپ شکاف ایجاد کرده است و نشان داد نقش آمریکا در سوریه چقدر ناچیز است در حالی که بشاراسد با همکاری ولادیمیر پوتین در حال بازیابی قدرت خود در این کشور است. هفته گذشته برت مک گور، نماینده ریاست‌جمهوری در ائتلاف علیه داعش، به خبرنگاران گفته بود: پس از شکست داعش میتوان انتظار داشت که نیروهای آمریکایی حضور خود را در سوریه حفظ کنند.
جاشوا لاندیس، کارشناس امور سیاسی در دانشگاه اوکلاهاما معتقد است؛ ترامپ هیچ وقت با توجیهات پومپئو و بولتن درباره لزوم حفظ حضور نظامی واشنگتن در سوریه برای مقابله با ایران علاوه بر شکست داعش قانع نشد.
کارشناسان معتقدند این اقدام ترامپ یک فرصت استثنایی برای سایر بازیگران منطقه‌ای مانند روسیه، ایران و حتی داعش است تا بار دیگر موقعیت خود را تحکیم کنند. در حالی که این اقدام نمایانگر تنش میان ترامپ و جبهه بولتن_پومپئو است، می‌تواند نشانه‌ای از نفوذ وزیر دفاع، جیمز متیس نیز در ترامپ باشد چرا که او از مدت‌ها پیش تاکید می‌کرد که تنها علت حضور نظامی آمریکا در سوریه، پایان دادن به فعالیت داعش است.
در همین حال لیندسی گراهام، نماینده جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا تصمیم دولت این کشور برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه را یک پیروزی بزرگ برای ایران و بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه توصیف کرد.
رسانه‌های رژیم صهیونیستی در تحلیل خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نوشتند؛ این اقدام به معنای پیروزی ایران و حزب‌الله است. علی‌رغم این، سناتور رند پال از تصمیم ترامپ استقبال کرده و گفته خوشحال است که او پس از اعلام پیروزی بر داعش، نیروهای آمریکا را از سوریه خارج می‌کند.
یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی ضمن بررسی خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه نوشت، اقدام دولت ترامپ در خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، نشانگر و اثبات کننده شکست واشنگتن در قبال تهران است.
جان بی آلترمن معاون اندیشکده مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا معتقد است؛ خروج نظامیان آمریکایی از سوریه شکست واشنگتن در برابر تهران را اثبات خواهد کرد چرا که برندگان اصلی این رویداد ایران، روسیه و اسد خواهند بود و این امر سبب تقویت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و اشراف اطلاعاتی آن در سوریه خواهد شد به گونه‌ای که تبعات جبران ناپذیری را برای متحد استراتژیک آمریکا یعنی رژیم صهیونیستی خواهد داشت و می‌توان گفت بازنده اصلی این اتفاق رژیم صهیونیستی خواهد بود.
این تحلیلگر ارشد سیاسی در ادامه در پاسخ به این سئوال که بازنده و برنده اصلی خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، چه کسی خواهد بود، تاکید کرد: واضح ترین برنده‌ها روسیه، ایران و ترکیه و همین طور دولت اسد خواهند بود. ایران یک برنده بزرگ است. خروج نظامیان آمریکایی به تثبیت روابط بین ایران و متحدانش در لبنان کمک زیادی خواهد کرد و زمینه لازم برای حضور گسترده اطلاعاتی و نظامی ایران در خاک سوریه را فراهم می‌آورد.
رژیم غاصب صهیونیستی بی‌شک یکی از مهمترین بازندگان خواهد بود.

خروج آمریکا از سوریه، شکست واشنگتن است
در همین رابطه دکتر سیدرضا صدرالحسینی در خصوص خروج آمریکا از سوریه به سیاست روز گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت نیروهای خود را از خاک سوریه خارج کند تصمیمی که اجرای آن موجب مخالفت تعدادی از شخصیت‌ها و مراکز سیاسی و نظامی این کشور شد؛ به نظر می‌رسد حتی استعفای آقای ژنرال متیس وزیر دفاع آمریکا از مقام وزارت نیز به همین دلیل بوده است، حتی تعدادی از این مقامات نیز با صراحت اعلام نمودند اقدام ترامپ باعث تقویت ایران و روسیه در منطقه خواهد شد و اقتدار نظام سیاسی سوریه را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: بطورکلی این تصمیم نشان دهنده شکست آمریکا در تحقق اهداف استعماری‌اش از طریق حضور مستقیم در خاک سوریه است. این استاد دانشگاه گفت: در پی این تصمیم می‌توان پرسش‌های متعددی درباره راهبردهای آمریکا در منطقه، نقش مستقیم جبهه مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگر اصلی و موتور محرک سیاست منطقه‌ای ایران و نقش آفرینی آن در تحولات بین المللی ایجاد نماید.
صدرالحسینی اظهارداشت: در حقیقت باید گفت شکست سیاست‌ها ی راهبردی آمریکا با تاکید بر اقدامات نظامی این کشور در منطقه فوق استراتژیک غرب آسیا به مفهوم پیروزی راهبردهای نظامی، امنیتی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود؛ نیاید فراموش کرد اقدام آمریکا مبنی بر خروج احتمالی سوریه به مفهوم تضعیف کشورها، گروه‌ها و جریانات تروریستی همسو با آمریکا در منطقه غرب آسیا به شمار می‌رود.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: البته خروج نیروهای آمریکا از سوریه موضوع جدیدی نبوده در طول سال جاری میلادی چندین مرتبه به طرف روسی اعلام نموده بود که نیروهای نظامی خود را از منطقه التنف سوریه که مرز مشترک این کشور با عراق می‌باشد خارج خواهد کرد که این اقدام را انجام نداده است که نشانه عدم تعهد به قول‌های آمریکا محسوب می‌شود.
وی افزود: نباید فراموش کرد اقدام به خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه خنجری بر پهلوی بخش‌هایی از کردهایی است که سرنوشت خویش را به تعهدات آمریکا در سوریه گره زده بودند؛ این در حقیقت اثبات مجدد بی‌تعهدی آمریکا به قول‌هایی است که به کشورها و گروه‌های همپیمان خویش در نقاط مختلف دنیا داده است؛ این اقدام آمریکا این سوال را در مراکز راهبردی ایجاد می‌کند که حتما ایران می‌تواند خلع حضور آمریکا در سوریه را به سرعت با کمک کشورهای ضامن که همان ایران، روسیه و ترکیه است، پر نماید.
صدرالحسینی در ادامه بیان داشت: اقدام به خروج نیروهای متجاوز آمریکایی از سوریه نشان از پیشدستی این کشور از محکومیت در مجامع بین المللی و به جریان افتادن پرونده سنگین و سیاه برای این کشور بوده است، خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه نباید این باوررا در منطقه غرب آسیا ایجاد کند که هدف آمریکا خروج از همه مناطق مختلف این منطقه می‌باشد و سلطه گری و توسعه طلبی این کشور در این منطقه به پایان رسیده است؛ بر همین اساس همه کشورهای منطقه از جمله کشورهای محور مقاومت باید هوشیاری خویش را کاملا حفظ نموده تا دچار فریب بزرگی از جانب آمریکای فریب کار نشوند.
وی با اشاره به اینکه بعید نیست حرکت بعدی آمریکا در این منطقه سرمایه گذاری بر روی جریانی منحرف، منحط و تروریستی و تکفیری همچون داعش انجام شود، اظهارداشت: اقدام آمریکا نشان از عدم موفقیت این کشور برای ارتقای امنیت رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود؛ چرا که نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در دقایق نخست اعلام تصمیم ترامپ موضعی سخت و یاس آلود اتخاذ نمود و با صراحت اعلام کرد این اقدام به به امنیت منطقه‌ای اسرائیل لطمه می‌زند؛ نتانیاهو به خوبی می‌داند شکست‌های اخیر گنبد آهنین و هجوم موشک‌های دو جریان مقاومتی مانند حماس و جهاد اسلامی درهفته‌های گذشته چه زلزله سنگینی بر ستون فقرات این رژم وارد نمود تا جایی که وزیر جنگ این رژیم مجبور یه استعفا و دولت این رژیم به پرتگاه سقوط نزدیک شد.
وی با بیان اینکه شکست سیاست‌های آمریکا در منطقه به صورت سریالی درحال وقوع است، خاطرنشان کرد: شکست سیاست‌های دخالت گونه این کشور در استقلال استان‌های کرد نشین عراق، شکست دخالت‌های این کشوردر به تعویق انداختن انتخابات پارلمانی عراق، شکست آمریکا و طرفدارانش در انتخابات عراق، شکست آمریکا در ایجاد اختلاف بین گروه‌های شیعی درعراق به بهانه سهم خواهی آنان در دولت جدید، شکست سیاست‌های اختلاف افکنانه بین اقوام و طوایف موجود در عراق، شکست آمریکا در سیاست مداخله جویانه این کشور در هنگام انتخاب ریاست جمهوری عراق، شکست‌های متعدد آمریکا در صحنه‌های سیاسی، اجتماعی و امنیتی لبنان شکست طرح‌های اختلاف افکنانه آمریکا در تضعیف حزب الله لبنان و در نهایت شکست طراحی‌های آمریکا با حضور نظامی و غیر قانونی خویش در خاک سوریه بخش‌هایی از این سریال مستمر است که به نظر می‌رسد پایانی برای آن نمی‌توان پیش بینی کرد.


کد مطلب: 107280

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/107280/شکست-بزرگ-تحقق-اهداف-استعماری

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir