کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ناتوانی دولتمردان واشنگتن در مقابله با کرونا بر جدایی طلبی در ایالات متحده دامن می‌زند

فعال‌شدن گسل تجزیه آمریکا

5 ارديبهشت 1399 ساعت 22:14


بر اساس پیمان اتحادی که زمینه ساز ایجاد ایالات متحده با ۵۱ ایالت شد، ۱۳ ایالت در صورت عدم تامین نیازهایش از سوی دولت مرکزی می توانند اعلام استقلال کنند و حال با بحران کرونا این جدایی طلبی قوت گرفته است. تجزیه و چند پاره شدن ایالات متحده سالهاست که بر سرزبان‌هاست بویژه آنچه ایالت‌هایی همچون تگزاس، کالیفورنیا و ویس کانسین و چند ایالت دیگر بارها سخن از جدایی طلبی زده‌اند. شاید بحران سازی بیرون و سرکوب گسترده درونی موجب عدم تحقق این مسئله شده است. اکنون با شیوع کرونا ویروس این روند شدت گرفته است چنانکه یک روزنامه آمریکایی در مطلبی تحلیلی نوشت، شیوع ویروس جدید کرونا در ایالات متحده نشان داد که زمان تجزیه این کشور فرا رسیده است. روزنامه «لس‌آنجس تایمز» در یادداشتی به قلم «استیو لوپز» به بررسی تاثیرات شیوع ویروس «کووید۱۹» بر ایالات متحده پرداخته و تحلیل کرد انشقاق‌های زیادی در جامعه آمریکا وجود دارد، به‌گونه‌ای که بهتر است این کشور تجزیه شود.
در ابتدای این یادداشت با اشاره به گزارش‌های متناقضی که از شبکه‌های مختلف آمریکایی درباره وضعیت ویروس کرونا در این کشور پخش می‌شود، آمده است: «ما به‌صورت درمانده و جبران‌نشدنی گسسته هستیم، زمان آن رسیده که دست از صحبت کردن درباره متحد شدن بکشیم و تنها کار معقول را انجام دهیم».
این روزنامه ضمن یادآوری تجزیه اتحاد جماهیر شوروی سابق به ۱۵ کشور در حدود ۳۰ سال پیش، به کنایه نوشت: «چرا ما نتوانیم همان کار را اینجا انجام دهیم؟ تمام کسانی که شخص اداره‌کننده کنونی ایالات متحده آمریکا را دوست دارند، می‌توانند ساکن قلمرو "مار-اِ-لاگو" باشند. همه شما موفق باشید!».

استیو لوپز، ملت آمریکا را جامعه‌ای از هم‌گسیخته‌تر از هر زمانی در تاریخ حدوداً ۲۵۰ ساله ایالات متحده توصیف کرده و افزود: «ما از هم متنفریم و برایش اثبات هم دارم... ما می‌توانیم به روش اتحاد جماهیر شوروی عمل کنیم و به ۱۵ کشور خودگردان تجزیه شویم». این روزنامه با اشاره به تمایل ترامپ برای دو نیمه کردن آمریکا به ایالت قرمز و آبی (اشاره‌ای به رنگ‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه)، تحلیل کرد: «قلمرو "مار-اِ-لاگو" می‌تواند قطعا شامل ایالت‌هایی شود که علی‌رغم خطرات گفته شده از سوی مسئولان درمانی [درباره کرونا]، به سرعت در پی بازگشایی کسب‌وکار و مشاغل هستند. تگزاس، تِنِسی، جورجیا، کارولینای جنوبی و فلوریدا». بسیاری بر این عقیده‌اند که راهکار پایان این وضعیت بحرانی جدایی از آمریکای واحد است. در این میان در حوزه عدم توجه دولتمردان به مردم نیز خبر می‌رسد به دنبال مواجهه آمریکا با بحران کمبود تجهیزات پزشکی در پی شیوع کرونا، ایالت نیویورک با صدور دستورالعملی جدید به کارکنان بخش اورژانس اعلام کرد از این پس نیازی نیست خود را برای احیای بیماران ایست قلبی به زحمت بیندازند.روزنامه آمریکایی «نیویورک‌پست» در این خصوص گزارش کرد، طبق دستورالعمل‌های قبلی، پزشکان می‌بایست تا حدود ۲۰ دقیقه برای احیای بیمارانی تلاش کنند که دچار ایست قلبی شده‌اند اما با توجه به افزایش بیماران مبتلا به کرونا و کمبود فضای بیمارستان‌ها، دستورالعمل جدید به کادر درمان و پزشکی نیویورک تأکید کرده، نیازی به احیای بیمارانی با مشکل ایست قلبی نیست. اداره بهداشت ایالت نیویورک در دفاع از این دستورالعمل گفته است که حتی قبل از شیوع کرونا، این حرکت در بسیاری از مناطق آمریکا و همچنین دیگر نقاط سراسر جهان نیز اجرا می‌شده است. لازم به ذکر است دبیر کل سازمان ملل با انتشار پیامی ویدئویی هشدار داد، همه‌گیری ویروس کرونا در جهان بسرعت در حال تبدیل شدن به یک بحران حقوق بشری است. از سوی دیگر دولت ترکیه در پاسخ به درخواست کمک رئیس‌جمهور آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا، اولین محموله شامل تجهیزات درمانی و قطعات مورد نیاز برای ساخت دستگاه تنفس مصنوعی را به این کشور ارسال می‌کند. در همین حال در ادامه سیاست بحران سازی خارجی، وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده کشورش ممکن است هرگز بودجه سازمان جهانی بهداشت را احیا نکند.
وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکهخبری فاکس‌نیوز خواستار «اصلاح ساختاری سازمان جهانی بهداشت» و اصلاح محدودیت‌های آن شد. وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که چین به موقع شیوع ویروس کرونای جدید را به سازمان جهانی بهداشت گزارش نداد. پامپئو در ادامه اضافه کرد: «حتی پس از اینکه چین به سازمان جهانی بهداشت شیوع ویروس کرونا را اطلاع داد، تمامی اطلاعاتی را که در اختیار داشت به اشتراک نگذاشت.»


کد مطلب: 113481

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/113481/فعال-شدن-گسل-تجزیه-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir