کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نتیجه مواضع ضد ایرانی رئیس‌جمهور فرانسه چه واکنشی را می‌طلبد؟

لغو سفر ماکرون

20 آبان 1396 ساعت 1:11


رئیس‌جمهور فرانسه در حالی خواستار ایستادگی قاطع در برابر برنامه موشک بالستیک جمهوری اسلامی ایران شده است که باید وی درک کند موضوع توان نظامی و دفاعی ایران و بحث موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی نه به او و نه به هیچ کشور دیگری ارتباطی ندارد؛ اگر قرار باشد در چارچوب این موضوعات و دخالت در امور نظامی و توان داخلی جمهوری اسلامی به تهران سفر کند؛ بهترین و مناسبت‌ترین پاسخ به ماکرون لغو سفر او به تهران است.
امانوئل ماکرون در اظهاراتی ضد ایرانی گفت: من خواستار ایستادگی قاطع و محکم در برابر ایران درخصوص برنامه موشک بالستیک و نفوذ تهران در خاورمیانه هستم.
وی که چهارشنبه هفته گذشته برای یک سفر دو روزه به ابوظبی سفر کرده بود در مصاحبه با روزنامه دولتی الاتحاد، بار دیگر بر موضع کشورش در حمایت از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میلادی بین ایران و قدرت‌های جهانی تاکید کرد و گفت: در عین حال این مساله برای ما مهم است که در برابر ایران محکم بایستیم، در قبال فعالیت‌های منطقه‌ای‌اش و برنامه موشک بالستیک.
وی دراین باره گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری، به صلح در منطقه و بازیگران مسئولیت‌پذیر در این منطقه نیاز داریم تا برای برقراری ثبات در خاور میانه تلاش کنند. باز شدن یک جبهه دیگر تنها موجب تشدید تنش‌ها و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه خواهد شد.
وزارت خارجه فرانسه نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است که پاریس اتهامات مطرح شده از سوی آمریکا درباره اینکه ایران ۲ قطعنامه شورای امنیت سازمان‌ ملل را نقض کرده، کاملا جدی می‌گیرد و از تهران می‌خواهد تا به همه تعهدات بین‌المللی‌اش پایبند باشد.
جالب اینجاست که یک روز قبل از سفر رئیس‌جمهور فرانسه به ابوظبی نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان‌ملل ایران را متهم به عرضه موشک به حوثی‌های یمن کرده و از سازمان‌ملل خواسته است تا تهران را به خاطر این اقدامات پاسخگو کند.
آلکساندر جورجینی سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در کنفرانس خبری خود گفت: ما اتهامات آمریکا را جدی می‌گیریم و اهمیت فوق‌العاده زیادی برای پایبندی تهران به تعهدات بین‌المللی‌اش قائل هستیم از جمله ممنوعیت ارسال سلاح که براساس قطعنامه‌های ۲۲۱۶ و ۲۲۳۱ شورای امنیت، بر این مساله تاکید شده است.
وی به این سوال پاسخ نداده است که آیا فرانسه از اقدامات احتمالی شورای امنیت علیه ایران حمایت خواهد کرد یا نه.
البته چند وقت پیش نیز شاهد چنین اظهارات گستاخانه‌ای را از مقامات فرانسوی بودیم چنانچه، ژان ایو لو درایان وزیر خارجه فرانسه گفته بود: «سیاست [موشک] بالستیک ایران که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان‌ملل همخوان نیست. رئیس‌جمهور این مسئله را با همتایان خود و آقای [حسن] روحانی [رئیس‌جمهور ایران] در میان گذاشته است. ما در این زمینه با شرکای اروپایی و اعضای شورای همکاری نزدیکی داریم. ما از بیانیه‌های اخیر مقامات ایرانی در مورد این موضوع نگران هستیم.»
وی همچنین بیان داشته، سیاست منطقه‌ای ایران و تقاضای ما برای اینکه این کشور کمکی مثبت به حل بحران‌های خاورمیانه انجام دهد. این موضوعی است که ما به صراحت و با جزئیات آن را با طرف‌های ایرانی خود مورد بحث قرار می‌دهیم. این موضوع همچنین جزو مسائلی است که همکاری نزدیکی در مورد آن با متحدان اروپایی خود و اعضای شورای امنیت داریم.»
در ابتدا باید به رئیس‌جمهور فرانسه بگوییم موضوع توان نظامی و دفاعی ایران و بحث موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی نه به شما و نه به هیچ کشور دیگری ارتباطی ندارد؛ اگر قرار باشد در چارچوب این موضوعات و دخالت در امور نظامی و توان داخلی جمهوری اسلامی به تهران سفر کنید؛ پیشنهاد می‌دهیم که از هم اکنون سفر خود را لغو کنید چراکه سفرش بدون دستاورد خواهد بود!
همچنین مگر تاکنون جمهوری اسلامی ایران جز نقش مثبت و تاکید بر حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشورها داشته که حالا به دنبال نفوذ تهران در خاورمیانه هستم و آن هم به این مفهوم که نقش مثلت جمهوری اسلامی را در منطقه کم کنید!
به نظر می‌رسد برخی مقامات اروپایی یا دچار کج‌فهمی شده‌اند یا خود را به کج‌فهمی زده‌اند که نمی‌خواهند چشمشان را روی واقعیت و مسببان اصلی آتش‌افروزی‌های منطقه باز کنند! آمریکا و متحدانش سال‌هاست منطقه را به جولانگاه تروریست‌ها تبدیل کرده‌اند و اگر حمایت‌های نظامی و معنوی ایران و محورمقاومت نبود برای نابودی گروه‌های تکفیری - وهابی روز شمار اعلام نمی‌شد!
حتی تصور اینکه اروپا مقابل ترامپ برای ماندن و حفظ برجام بایستد مثال همچون زهی خیال باطل است چراکه اظهارات امائول ماکرون بار دیگر به دلسپردگان به اروپا ثابت کرد که روی اروپا در هیچ زمینه‌ای حتی ماندن در برجام آن هم بدون آمریکا هیچ حسابی نمی‌توان باز کرد.
هنوز نقش پلیس بد فرانسه را در مذاکرات هسته‌ای یادمان نرفته، یک سال قبل از توافق هسته‌ای باید به این توافق دست می‌یافتیم اما کارشکنی فرانسه سبب ادامه دار شدن این مذاکرات شد. روی سخنمان به آنهایی است که همچنان به برجام دلخوش هستند و امید دارند که روی اروپا می‌توان حساب کرد.
اگر می‌بینید که اروپا به آب و آتش می‌زند تا برجام باقی بماند، بسیاری از رفتارها، بازی میان آمریکا و اروپا بر سر توافق هسته‌ای است. اروپا تاکنون از نتایج برجام بهره مند شده است. اما این بهره مندی هیچگاه باعث نخواهد شد که روابط دراز مدت و استراتژیک خود را با آمریکا بر سر ایران به هم بزند به همین خاطر است که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید می‌کنند اروپا باید واکنش عملی به اقدامات آمریکا داشته باشد.
بسیاری از ناظران سیاسی می‌گویند، غرب به دنبال رقم زدن برجامی دیگر این بار در حوزه‌های مختلف است، اما الزاما لزومی به توافقنامه مجزی و جدا نیست و این مساله را می‌خواهند با اضافه کردن متمم‌های جدید در چارچوب همین برجام محقق کنند.
حتی با یک بررسی مختصر به پیشینه مناسبات اروپا با ایران به راحتی می‌توان مشاهده نمود که مناسبات و منافع با ایران برایشان مهمتر است یا با آمریکا! ناظران سیاسی معتقدند، هشدار اروپا به رئیس‌جمهور آمریکا بیشتر به خاطر ترس بر باد رفتن سودهایی است که در این توافق از ایران کسب کرده است.

واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به اظهارات ضد ایرانی ماکرون
در همین رابطه سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم در واکنش به اظهارات اخبر رئیس‌جمهور فرانسه مبنی بر مذاکره درباره برنامه موشکی ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران بارها و با صدایی رسا اعلام کرده که در قالب برجام و نه غیر از آن هیچگونه مذاکره‌ای‌ درباره برنامه موشکی‌اش با هیچ کشوری انجام نمی‌دهد.
وی با طرح این سؤال که نمی‌دانیم رئیس‌جمهور فرانسه بر چه مبنایی اظهارات مداخله‌جویانه علیه توان دفاعی کشور مطرح کرده است؟، اظهار داشت: سخنان رئیس‌جمهور فرانسه علیه ملت ایران و توان دفاعی کشور، مداخله در امور داخلی کشور ما محسوب می‌شود و قطعا باید پاسخی به این اظهارات از سوی مقامات دستگاه دیپلماسی کشور به آنها داده شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه فرانسه حق ندارد درباره برنامه موشکی ایران مذاکره و یا حتی این موضوع را مطرح کند، تصریح کرد: ایران درباره ارتقای توان دفاعی‌اش با هیچ کشوری مذاکره نخواهد کرد؛ ارتقای توان دفاعی جزو دکترین جمهوری اسلامی ایران است؛ نه فرانسه و نه هیچ کشور دیگری حقی درباره مذاکره پیرامون برنامه موشکی ایران ندارند.
نقوی‌حسینی اضافه کرد: اگر توان دفاعی ایران و رشادت‌های دلاورمردان ایرانی نبود، امروز داعش نه تنها بر منطقه مسلط شده بود، بلکه تمام دنیا را نابود می‌کرد؛ اروپایی‌ها به جای اینکه قدردان توان دفاعی ایران باشند، می‌خواهد آن را محدود کنند که این خیلی چیز عجیبی است.
وی مبارزه با داعش و گروه‌های تروریسی در منطقه از سوی غربی‌ها را فقط بلوف سیاسی دانست و اظهار داشت: از ابتدای مبارزه جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مردمی عراق و وسوریه علیه تروریست‌‌ها، غربی‌ها فقط ادعای مبارزه و سرکوب تروریست‌‌ها را داشتند، این درحالیست که خودشان داعش و دیگر گروه‌های تروریستی را برای آوب در منطقه پرورش دادند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه قصد تعرض به خاک و تمامیت ارضی هیچ‌کدام از همسایگانش را ندارد، اما این در شرایطی خواهد بود که آنها نیز قصد آشوب در منطقه و تعرض به خاک میهن اسلامی ما را نداشته باشند، در این صورت ایران از تمامی توان و امکانات دفاعی‌اش برای سرکوب متعرضان استفاده خواهد کرد.


کد مطلب: 101781

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/101781/لغو-سفر-ماکرون

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir