کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دور جدید کشتار ائتلاف سعودی- آمریکایی همزمان با نشست امنیتی آلمان

یمن در مونیخ گم شد

29 بهمن 1396 ساعت 0:35


نشست به اصطلاح امنیتی مونیخ در حالی برگزار شد که همزمان ائتلاف آمریکایی- سعودی دور جدید کشتار مردم یمن را آغاز کردند اما اشاره‌ای به این جنایات در این نشست مدعی امنیت جهان نشد.
این روزها نشست امنیتی مونیخ با ادعای صلح و امنیت جهانی در حالی برگزار می‌شود که تنها مسئله‌ای که در آن مشاهده نمی‌شود بحران‌های اصلی جهان از جمله سه سال نسل‌کشی در یمن است. دیروز منابع وابسته به ائتلاف تحت رهبری عربستان و امارات از عملیاتی موسوم به الفیصل در حضرموت یمن با هدف آنچه مبارزه با القاعده خوانده شده، خبر دادند. ائتلاف تحت رهبری عربستان و امارات عملیات موسوم به الفیصل را ضد القاعده در وادی المسینی در استان حضرموت یمن از سه محور اساسی و با حمایت هوایی آغاز کرده‌اند. این در حالی است که ائتلاف تحت سرکردگی عربستان و امارات به بهانه مبارزه با القاعده به دنبال بسط نفوذ خود در مناطق مختلف یمن هستند.
در همین حال لندن که سالها با اشغال جنوب یمن، اهداف و منافع راهبردی‌اش را در این کشور پیش برده، اکنون با تصحیح اشتباهات پیشین از طریق امارات و سایر ابزارهای عربی و محلی، تلاش دارد، اشغالگری به شکل نوین را در جنوب یمن به نمایش گذارد. تحرکات چراغ خاموش بریتانیا در یمن به ویژه در بخش جنوبی این کشور، یادآور ۱۲۸ سال استعمار این شهر است و نشان می‌دهد که هرگز لندن به از دست دادن منافعش در یمن راضی نشده است. پایگاه خبری «النجم الثاقب» در یادداشتی به بررسی نحوه بازگشت مجدد انگلیس به یمن می‌پردازد و می‌نویسد: «بریتانیا این‌گونه به یمن باز می‌گردد...تصحیح اشتباهات با سازوکارهای محلی و عربی».
در ۲۸ نوامبر ۲۰۱۷، بریتانیا میزبان نشستی درباره یمن بود خنده‌دار این بود که یمنی‌ها در این نشست حضور نداشتند. در مقابل،
«بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس و همتایان عربستانی، اماراتی و عمانی او، «توماس شانون» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی، «اسماعیل ولد الشیخ احمد» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن در آن زمان و بسیاری دیگر از کسانی که دستهایشان به خون یمنی‌ها آلوده شده، حضور داشتند. بریتانیا به دنبال راهکار مسالمت‌آمیز برای یمن در راستای خدمت به مردم این کشور و منافع آنها نیست بلکه در درجه نخست به دنبال راهکاری برای خارج کردن همپیمانانش از باتلاق ساخته شده از سوی آمریکا و اسرائیل در یمن است و در درجه بعد، تجزیه یمن به چندین اقلیم مستقل است و مصداق این سخنان نیز، اظهارات سفیر انگلیس در یمن است که گفته بود: جدایی جنوب یمن در نهایت یک امر یمنی است و یمنی‌ها باید این مسئله را با گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز حل کنند. در این میان جنایات سعودی همچنان ادامه دارد چنانکه جنگنده‌های رژیم سعودی در ادامه جنایت های خود علیه مردم یمن استان‌های صنعاء و الجوف را هدف حملات هوایی گسترده قرار دادند. این در حالی است که حاضران در نشست امنیتی مونیخ هر کدام توجهی به مسئله یمن نداشته‌اند.
به عنوان نمونه در نشست مونیخ ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو درکنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۱۸ بر توجه و وظیفه بیشتر ناتو و اتحادیه اروپا در بالکان غربی تاکید و از تقویت مشارکت با صربستان استقبال کرد.
همچنین وزیر امور خارجه روسیه در مونیخ تأکید کرد، رویکرد قرار دادن غرب مقابل روسیه و یا ایران در خاورمیانه خطرناک است و دامن زدن به اختلافات در این منطقه عواقب شدیدی به دنبال خواهد داشت. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد، روسیه آماده شراکت و همکاری با اتحادیه اروپا و آمریکا بر اساس احترام متقابل است.
از سوی دیگر نخست‌وزیر ترکیه در کنفرلانس امنیتی مونیخ مخالفت آنکارا را با روابط و همکاری‌های آمریکا با «تروریست‌ها» در شمال سوریه تکرار کرد. سخنرانی نخست‌وزیر ترکیه در نشست مونیخ در حالی انجام شده که طی هفته‌های جاری روابط این کشور با آمریکا در موضوع همکاری و حمایت‌های واشنگتن از گروه‌های کُرد سوری از قبیل یگان‌های مدافع خلق و «نیروهای دموکراتیک سوریه»، دچار تیرگی شده است. «بینالی ایلدیریم» در کنفرانس امنیتی مونیخ به موضوعات مختلفی از قبیل روابط ترکیه با کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین آمریکا پرداخت.
همچنین نخست‌وزیر فرانسه در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که جهان با تهدید‌های جدید مواجه شده است.
«ادوارد فیلیپ» نخست‌وزیر فرانسه با اشاره به تغییرات درتهدیداتی که جهان با آن مواجه است گفت که از دید وی جهان ماهیتی ناامن دارد اما تهدیدها و چالش‌هایی که امروزه با آن مواجه است، در مقایسه با گذشته تغییر کرده‌اند.
وی گفت که در طول عمر خود شاهد اقداماتی بوده است که در جهت خلاف دموکراسی صورت گرفته‌اند اما امروز این اقدامات در غرب و در کشور وی رخ می‌دهند. همچنین صدر اعظم اتریش در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ، تفاوت‌هایی که چالش‌های امنیتی در سالهای گذشته داشته‌اند، را مورد توجه قرار داد. «سباستین کورتس» صدراعظم اتریش در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که در دهه‌های گذشته تهدید‌های نظامی و خطرات تروریستی وجود داشتند اما بسیار دور بودند. افزود: «اما نسل من در اروپا باید متوجه باشیم که امنیت با حرف تامین نمی‌شود.» وی با اشاره به بحران اوکراین و تحولات در جهان عرب و خاورمیانه و بحران پناه‌جویان آفریقا از مسایلی یاد کرد که همچنان حل نشده‌اند و بر اروپا هم تاثیر می‌گذارند و امکان دارد بدتر هم شوند.
از سوی دیگر نخست‌وزیر انگلیس در جریان سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ ضمن اشاره به مسایل مشترکی که کشورها را گرد هم آورده است گفت که امنیت شهروندان در گرو همکاری مقامات آنان است.
«ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس در آغاز سخنان خود به تاریخچه کنفرانس مونیخ اشاره کرد و با تاکید بر اینکه مسایل تهدید کننده امنیت ابعاد گسترده‌تری یافته‌اند گفت که امنیت شهروندان کشورها به همکاری میان مقامات بستگی دارد.
وی گفت که کشورش در زمینه امنیت جهانی سرمایه‌گذاری می‌کند چرا که این اقدام بهترین کار در راستای تامین امنیت شهروندان بریتانیا محسوب می‌شود و افزود: «به همین دلیل است که ما دومین کشور در زمینه هزینه‌های دفاعی در ناتو هستیم.»
می با تشریح اقدامات کشورش در زمینه مسایل نظامی و دفاعی گفت: «امنیت اروپا، امنیت ما محسوب می‌شود و انگلیس بی‌قید و شرط در آینده و پس از برگزیت هم به این موضوع پایبند خواهد بود.»
نخست‌وزیر انگلیس گفت که این کنفرانس کشورهای فراآتلانتیک را گرد هم آورده است. وی مسایلی مانند دموکراسی و حقوق‌بشر را از جمله ارزش‌های مشترک میان کشورهای شرکت‌کنده در کنفرانس مونیخ دانست و گفت که تسلیحات فقط در میدان‌های نبرد به کار گرفته نمی‌شوند بلکه در جهان سایبری هم کاربرد دارند. وی گفت: «امروزه جهانی‌سازی مردم را بیش از گذشته به هم نزدیک کرده است. ما با تهدیدهای جدیدی روبرو هستیم.که می‌خواهند قوانین و ارزش‌ها را نابود کنند.» نخست‌وزیر انگلیس گفت که این کشور در زمینه مقابله با داعش در عراق و سوریه و تحقق صلح در شمال سودان و شرق اروپا فعالیت دارد و در اروپا هم انگلیس همکاری نزدیک‌تری با شرکای خود دارد.


کد مطلب: 103275

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/103275/یمن-مونیخ-گم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir