?>?> سیاست روز - ایران با حمله به عین‌الاسد برتری فناوری و موشکی آمریکا را خُرد کرد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تحلیلگر آمریکایی:

ایران با حمله به عین‌الاسد برتری فناوری و موشکی آمریکا را خُرد کرد

19 بهمن 1398 ساعت 23:44


یک تحلیلگر آمریکایی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به حمله موشکی تلافی‌جویانه ایران علیه پایگاه نظامی آمریکا گفت: تصور می‌کنم کشوری که توانست ایده برتری فناوری و دفاع موشکی آمریکا را خرد کند، ایران است.
جیمز کری ضمن اشاره به حمله موشکی ۸ ژانویه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه یک پایگاه نظامی آمریکا در عراق به‌تلافی ترور سردار قاسم سلیمانی و همراهانش، گفت: سامانه دفاع موشکی آمریکا یک شوخی است، یک فریب کامل. ما مطالعاتی داریم که از نخستین جنگ خلیج فارس آغاز شده است و این مطالعات نشان می‌دهد که اکثر سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت آمریکا در رهگیری موشک‌های اسکاد عراق ناکام بوده است، با این حال، آمریکا همچنان به فروش این سامانه‌ها به متحدانش ادامه می‌دهد، با این تضمین که این سامانه‌ها قادر به متوقف کردن اکثر تهدیدات وارده هستند.

روز ۸ ژانویه، نیروهای مسلح ایران حملات موشکی را علیه یک پایگاه آمریکایی در غرب عراق به‌تلافی ترور سردار قاسم سلیمانی انجام دادند، نظر شما درباره این حمله چیست؟
تصور می‌کنم این حمله مایه شرمساری برای آمریکا بود ولی به هیچ وجه این مسئله قابل قبول نیست که بگوییم دولت ترامپ از اقدام تلافی‌جویانه ایران اطلاع نداشته است. فکر می‌کنم آمریکا خوش‌شانس بوده که این یک عملیات محدود نظامی بوده است زیرا این همان چیزی بود که آنها انتظار داشتند. هیچ راهی وجود نداشت که ایران به‌دنبال تلافی ترور سردار سلیمانی نباشد، آن هم در شرایطی که مشاوران نظامی ترامپ به وی گزینه حمله به کاروان سردار را در فرودگاه بغداد ارائه کردند. در حالی که ایالات متحده احتمالاً فکر کرده است که این اقدام آنها را امن کرده است ولی من فکر نمی‌کنم که ترامپ نقش سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس و سایر نیروهای حشد شعبی عراق در شکست داعش را به‌حساب آورده باشد.
حتی کُردها که اساساً متحد آمریکا به‌شمار می‌روند، با حضور نظامی آمریکا در عراق مخالفت کردند و ادامه حضور آمریکا در این کشور را مایه شرمساری دانستند. اکنون شاهد واکنش آمریکا هستیم که سعی می‌کند بهانه‌ای برای ادامه حضور در عراق بتراشد و نیروهای نظامی بیشتری را به منطقه اعزام کند، آن هم از طریق ارائه ایده‌هایی مثل یک ملت متشکل اهل‌سنت به متحدان خود یعنی عربستان سعودی و امارات با این هدف که شعله‌های اختلافات فرقه‌ای را روشن کند، با این حال، من نسبت به احتمال وقوع یک اتفاق شدید بدون ایجاد یک جنگ بزرگتر در منطقه شک و تردید دارم، تصور می‌کنم آمریکا به‌دنبال دوری و جلوگیری از وقوع چنین چیزی است، و به همین دلیل سعی داشته تا بر خسارات واردشده به این پایگاه نظامی در پی حمله موشکی ایران، سرپوش بگذارد.

ایران ۱۶ فروند موشک بالستیک شلیک کرد، نیروهای آمریکایی قادر به رهگیری آنها نشدند و احتمالاً تنها نظاره‌گر بودند و منتظر تأثیر حملات شدند، این مطلب به‌نقل از تارنماها و گزارش‌های آمریکایی است، این حمله آسیب‌پذیری دفاع موشکی آمریکا را نشان داد، این مسئله چطور می‌تواند معادلات آینده را تغییر دهد؟
سامانه دفاع موشکی آمریکا یک شوخی است، یک فریب کامل. ما مطالعاتی داریم که از نخستین جنگ خلیج فارس آغاز شده است و این مطالعات نشان می‌دهد که اکثر سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت آمریکا در رهگیری موشک‌های اسکاد عراق ناکام بوده است، با این حال، آمریکا همچنان به فروش این سامانه‌ها به متحدانش ادامه می‌دهد، با این تضمین که این سامانه‌ها قادر به متوقف کردن اکثر تهدیدات وارده هستند. عربستان سعودی پیش از این از سامانه‌های پاتریوت استفاده کرده ولی نتوانسته است عملکرد موفقی در رهگیری موشک‌های یمن داشته باشد. اسرائیل نیز سامانه‌های موشکی مشابهی دارد که تقریباً همیشه در رهگیری راکت‌ها و موشک‌های حماس ناکام بوده است. تصور می‌کنم این ایده که پاتریوت‌ها یا حتی گنبد آهنین می‌تواند از هر چیزی محافظت کند، تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر نقاط ضعف است و شما شاهد هستید که حتی متحدان آمریکا مثل ترکیه نیز به‌دنبال استفاده از سامانه‌های دفاع موشکی جدید اس۴۰۰ روسیه‌اند.
همان طور که گفته شد، تصور می‌کنم کشوری که توانست ایده برتری فناوری و دفاع موشکی آمریکا را خُرد کند، ایران است. تاکنون سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا بیشتر متکی به متحدان بوده و توسط خود آمریکا برای یک مدت زمان مشخص استفاده نشده بود. فناوری آمریکایی، خواه رادار، سامانه دفاع موشکی یا تسلیحات خودکار که به‌روی کشتی‌ها نصب شده است، توانایی و کارایی لازم برای جنگ علیه ایران را ندارد. در حالی که شاید صدام تنها چند موشک اسکاد به‌سوی نظامیان آمریکایی شلیک کرد، پدافندهای منطقه‌ای و دریایی آمریکا برای مقابله با این حجم از موشک‌های پیشرفته آمادگی نداشته است و ایران می‌تواند به‌طور همزمان تعداد زیادی از این موشک‌ها را شلیک کند. سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا برای یک جنگ زمینی ساخته شده است که برای مقابله با هرگونه جنگ احتمالی در اروپا است. این سامانه‌ها هنوز متکی به عقاید قدیمی مثل مهار جنگنده‌های شوروی سابق و جنگیدن برای دستیابی به برتری هوایی در جهانی است که آمریکا تصور می‌کند تنها نیروی واقعی در آن است.

بعداً مقام‌های آمریکایی تأیید کردند که بیش از ۵۰ نظامی آمریکایی در این حملات زخمی شده‌اند، به‌خلاف ادعاهای اولیه واشنگتن که هیچ کسی زخمی نشده است. ابعاد خسارات واردشده بسیار جدی و زیاد است و اکنون روشن و آشکار شده است، چرا ترامپ سعی کرد تا اهمیت این حملات را کم جلوه دهد و بگوید همه چیز خوب است؟ چرا فکر می‌کنید آمریکا از واکنش نشان دادن عاجز شد؟
تصور می‌کنم این مسئله ساده است که ایده یک جنگ بزرگتر در خاورمیانه به‌شدت نامطلوب است تا جایی که خود ترامپ برای پایان دادن به دخالت آمریکا در منطقه تلاش کرده است. من قاطعانه فکر می‌کنم که ترامپ خواستار یک پیروزی تبلیغاتی بزرگ است چرا که با انتخاباتی روبه‌رو است که ممکن است مقابل یک نامزد چپگرای واقعی باشد، کسی که می‌تواند وعده‌های توخالی ضد جنگ و ضد جهانی‌سازی وی را به‌چالش بکشد. کسی به‌دنبال یک جنگ بزرگ مثل جنگ احتمالی با ایران نیست، این اقدامات تنها می‌تواند رأی‌دهندگانی را که از ترامپ و جمهوری‌خواهان حمایت می‌کنند، با خود همراه کند.


کد مطلب: 112752

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/112752/ایران-حمله-عین-الاسد-برتری-فناوری-موشکی-آمریکا-خ-رد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir