?>?> سیاست روز - جز دست‌مریزاد به این فدراسیون چه باید گفت؟ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عملکرد تیم‌های ملی در دوره ریاست کفاشیان؛ ۸۱ درصد ناکامی!

جز دست‌مریزاد به این فدراسیون چه باید گفت؟

22 آبان 1391 ساعت 21:21


۲۱ آبان یک روز بد در تقویم کاری فدراسیون علی کفاشیان بود؛ دو شکست بد در مسابقات جوانان آسیا و جام جهانی فوتسال باعث حذف تیم های ملی جوانان ایران و فوتسال از گردونه مسابقات شد.
یکشنبه شب، شب سیاه فوتبال ایران بود و دو ناکامی تلخ و بزرگ را تجربه کردیم. آیا می توانیم بگوییم شب سیاه تمام شد یا باید بگوییم روزهای سیاه و شب های طولانی ناکامی ادامه دارد؟ اکنون در سر علی کفاشیان چه می گذرد؟ او به چه فکر می کند؟ اصلا رئیس نای فکر کردن دارد؟ به اینکه چرا فوتسال، فوتسالی که به یکی از قطب های خوب دنیا تبدیل شده بود چطور و چگونه این طور شکست خورد؟ شکست مقابل کلمبیایی که برای اولین بار طعم حضور در جام جهانی را تجربه کرد اما توانست ایرانی که یک بار به مقام چهارمی این رقابت‌ها رسیده بود را ناکام کند.
آقای کفاشیان امروز در اتاق مستطیل و بزرگ خود باید به روزی فکر کنید که اکبر محمدی در این فدراسیون سرمربی تیم ملی نوجوانان شد و حتی وقتی با این تیم در ازبکستان ناکام شد او را بیشتر تشویق و حمایت کردید و برای این ناکامی در رده نوجوانان، تیم ملی جوانان را به او سپردند. این پاداش ناکامی در یک رده پایین تر بود. جز دست‌مریزاد به این فدراسیون چه باید گفت؟
اگر اکبر محمدی و فدراسیون فوتبال این مطلب را به پای غرض‌ورزی نمی گذارند و فکر نمی کنند هر کسی که نقدی بر این تیم می‌نویسد دشمن است و نمی خواهد موفقیت های این تیم را ببینید باید بگوییم که یکی از بهترین تیم های جوانان سال های اخیر خود را از دست دادیم.
به راحتی جام جهانی جوانان از دستمان پرید. اکبر محمدی تیمی در اختیار داشت که اکثر بازیکنان این تیم در تیم های لیگ برتری عضویت دارند و اگرچه بازی های زیادی به آنها نمی رسد اما از تجربه کافی برخوردار بودند. اینکه محمدی در مصاحبه ای اعلام می کند نمی داند چرا دفاع اینگونه مقابل کره جنوبی بازی کرده می تواند دلیل خوبی برای این شکست و حذف از ادامه مسابقات باشد؟ پس نقش مربی چیست؟
راستی! آقای معینی شما که سال هاست ریاست کمیته جوانان را بر عهده دارید در امارات چه می کردید؟ آیا حضور شما تاثیری در این نتایج داشت؟ در بازی با کویت موثر بودید یا کره جنوبی؟
سخن اصلی با کفاشیان است. او که به نظر می رسد قدرت تصمیم‌گیری‌اش در ارکان مختلف را در بین کمیته های فدراسیون به گونه‌ای تقسیم کرده است که ظاهرا خودش دیگر اراده ای در آنها ندارد.
مدتهاست که در مورد عملکرد کمیته جوانان نقدها نوشته می شود اما شما چه کردید؟ حمایت حلقه گمشده این فوتبال است اما شما همان طور که در کمیته ملی المپیک بودید و پس از ناکامی هایی که در المپیک پکن برای ورزش ایران رخ داد از همه چیز حمایت کردید، این رویه غلط حمایت‌های بی موقع را در فوتبال ادامه دادید و امروز به جایی رسیده ایم که در کمیته فوتسال این عباس ترابیان است که فقط و فقط تصمیم می‌گیرد. اوست که وقتی می گوید شمس نباشد دیگر روی حرف او حرفی نمی‌آید.این است واقعیت فوتبال ما آقای کفاشیان.
فدراسیونی که همه نگرانی هایش را برای تیم ملی بزرگسالان برای رسیدن به جام جهانی گذاشته است همین سرنوشت را هم باید پیش روی خود ببیند.
اکنون همه آمال و آرزوهای ما می شود رسیدن به جام جهانی برزیل اما دریغ که تیم ملی هم چنگی به دل نمی زند.
البته همه ناکامی ها به این موارد خلاصه نمی شود. یک ماه دیگر قرار است سهمیه کشورها در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شود و نگرانیم که نکند این شایعات کاهش سهمیه ایران واقعیت پیدا کند.ما اکنون منتظر تصمیمات جدید در فدراسیون هستیم.
یک ماه پیش و بعد از شکست تیم ملی نوجوانان در گزارشی به بررسی عملکرد تیم های ملی ایران در مسابقات مختلف در دوره مدیریت کفاشیان پرداختیم که اکنون با این دو باخت، می توان گفت کلکسیون ناکامی های فدراسیون کفاشیان کامل شده است!

تیم ملی بزرگسالان
تنها امید فدراسیون علی کفاشیان، صعود به جام جهانی ۲۰۱۴ است تا سرپوشی بر ناکامی های متعدد فدراسیون او در رده های مختلف باشد. کفاشیان و تیم مدیریتی اش برای رسیدن به این هدف، اختیار کاملی به کی‌روش داده اند و مسابقات لیگ برتر را به طرز عجیب و غریبی برگزار می‌کنند و حتی بر حذف جام حذفی نیز مصمم بودند!
تیم ملی ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ توفیقی نداشت و از صعود به این تورنمنت بزرگ بازماند. یک ماه پس از انتخاب کفاشیان به عنوان رئیس فدراسیون، تیم ملی کار خود در این مسابقات را آغاز کرد و در مرحله اول از سد امارات، کویت و سوریه گذشت. در مرحله دوم ایران عملکرد مناسبی نداشت و پس از تغییر سرمربی نیز نتایج تفاوت زیادی نداشت. تیم ملی در حالی با ۱۱ امتیاز از ۸ بازی صعود نکرد که در صورت پیروزی در بازی آخر مقابل کره جنوبی راهی جام جهانی می شد.
پس از ناکامی در راه صعود به جام جهانی، تیم ملی در مسابقات غرب آسیا نیز در فینال مغلوب کویت شد و از تکرار ۳ قهرمانی متوالی خود بازماند. در مسابقات جام ملت های ۲۰۱۱ نیز تیم ملی در مرحله یک چهارم نهایی و در وقت اضافی مغلوب کره جنوبی شد و از دور مسابقات کنار رفت.

تیم ملی امید
تیم زیر ۲۳ سال ایران در بازی های آسیایی ۲۰۱۰ توفیقی نداشت و پس از ۳ برد متوالی در مرحله مقدماتی و شکست مالزی و عمان در مراحل حذفی، در نیمه نهایی مغلوب ژاپن شد و در بازی رده بندی نیز بازی ۳-۱ برده را ۴-۳ به کره جنوبی باخت.
امیدهای ایران در مرحله انتخابی المپیک ۲۰۱۲ نیز پس از حذف قرقیزستان در مرحله اول، در دور دوم حذفی با آن اشتباهات عجیب در بازی دادن به بازیکن ۲ اخطاره، در نهایت مغلوب عراق شده و از دور مسابقات حذف شدند. آخرین مسابقاتی که این تیم با نام تیم زیر ۲۲ سال برگزار کرد، مسابقات مقدماتی قهرمانی آسیا بود که موفق به صعود به مرحله نهایی شد.

تیم ملی جوانان
جوانان ایران در دوران مدیریت کفاشیان ۳ بار در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کرده اند که هیچ توفیقی نداشته اند: سال ۲۰۰۸ در عربستان و سال ۲۰۱۰ در چین که در هر دو دوره در گروه خود سوم شده و از صعود به مراحل بالاتر بازماندند. در این دوره نیز تیم جوانان ایران فقط یک مرحله نسبت به دو دوره قبلی پیشرفت داشت و در مرحله یک چهارم نهای حذف شد.

تیم ملی نوجوانان
تنها موفقیت فدراسیون کفاشیان کسب قهرمانی نوجوانان آسیا در سال ۲۰۰۸ در ازبکستان بود که با مربیگری علی دوستی مهر بدست آمد. این تیم روند موفقیت های خود را در جام جهانی ۲۰۰۹ نیز ادامه داد و به جمع ۱۶ تیم برتر رسید. نوجوانان ایران در سال ۲۰۱۰ با مربیگری اکبر محمدی از گروه خود صعود نکردند و در سال ۲۰۱۲ نیز در مرحله نیمه نهایی حذف شدند، هر چند به جام جهانی ۲۰۱۳ راه یافتند.

تیم ملی فوتسال
فوتسال ایران در دوره ریاست علی کفاشیان ۳ بار در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کرده است که دو بار در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ قهرمان شده که همین نتیجه هم انتظار می رفت. اما تیم ملی فوتسال در سال ۲۰۱۲ در آسیا سوم شد و از صعود به فینال بازماند.
فوتسال ایران دو بار نیز در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ در جام جهانی حضور یافته است که در دوره قبلی علیرغم بازی های تماشایی و زیبا فقط به خاطر تفاضل گل از صعود به جمع ۴ تیم بازماند، اما در این دوره نه بازی زیبایی ارائه داد و نه خوب نتیجه گرفت و حتی به جمع ۸ تیم برتر هم نرسید.

عملکرد کلی
۴ تیم ملی فوتبال در رده های مختلف در مجموع تاکنون فرصت حضور و قهرمانی در ۱۷ تورنمنت مهم را داشته اند که فقط یک قهرمانی نوجوانان آسیا و دو حضور در جام جهانی نوجوانان (۲۰۰۹، ۲۰۱۳) تنها موفقیت های فوتبال ایران در سطح ملی بوده است.
تنها تورنمنت باقیمانده برای فوتبال ملی نیز جام جهانی ۲۰۱۴ است که امید زیادی به صعود تیم ملی به این جام می رود. فوتسال ایران نیز از ۳ فرصت قهرمانی و۲ حضور در جام جهانی، ۲ قهرمانی بدست آورده است و اگر حضور درخشان در جام جهانی قبلی را یک موفقیت محسوب کنیم، حضور در جام جهانی ۲۰۱۲ یک شکست مطلق بود.

ناکامی ها
یک جام جهانی و یک جام ملت های آسیا برای تیم ملی بزرگسالان، یک بازی های آسیایی و یک المپیک برای تیم ملی امید، ۳ جام جهانی و ۳ جام جوانان آسیا برای تیم ملی جوانان، یک جام جهانی و ۲ جام نوجوانان آسیا برای تیم ملی نوجوانان، یک جام آسیایی برای تیم ملی فوتسال. 

موفقیت ها
یک قهرمانی نوجوانان آسیا، ۲ حضور در جام جهانی نوجوانان، ۲ قهرمانی آسیایی و ۲حضور در جام جهانی برای تیم ملی فوتسال.

نتیجه
از ۱۶ فرصت حضور و قهرمانی در تورنمنت ها برای تیم های ملی فوتبال( مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ هنوز در جریان است و در این محاسبه منظور نشده است)، فقط ۳ موفقیت برای فدراسیون فوتبال ثبت شده است؛ یعنی ۱۹ درصد موفقیت و ۸۱ درصد ناکامی!


کد مطلب: 78236

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/78236/جز-دست-مریزاد-این-فدراسیون-باید-گفت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir