?>?> سیاست روز - بررسی وضعیت بازار فولاد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در جلسه علنی روز گذشته مجلس چه گذشت

بررسی وضعیت بازار فولاد

6 آبان 1399 ساعت 23:50


سوال از وزیر راه و شهرسازی، بررسی وضعیت بازار فولاد، موافقت مجلس با تفحص از عملکرد سازمان منطقه تجاری اروند، موافقت مجلس با یک فوریت طرح رتبه بندی فرهنگیان، موافقت با ارجاع طرح تأمین کالاهای اساسی به کمیسیون بودجه از مهمترین اخبار جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی بود.
جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و ادامه بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره بررسی بازار فولاد، بررسی طرح تامین کالاهای اساسی، سوال از وزیر راه و شهرسازی و... در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
در این جلسه نماینده مردم علی آباد ضمن بیان سوال خود از وزیر راه و شهرسازی در خصوص علت عدم اقدام لازم برای تامین مسکن مورد نیاز کشور،‌ تاکید کرد که وزارت راه و شهرسازی باید در عمر باقیمانده از دولت برنامه‌ای برای ساماندهی وضعیت بازار مسکن ارائه کرده و آن را با جدیت دنبال کند.
در پاسخ به این سوال محمد اسلامی، ‌وزیر راه و شهرسازی از تعیین تکلیف ۴۰۰ هزار واحد در طرح اقدام ملی مسکن خبر داد و گفت: ما دو سال پیش تعهد دادیم که اولا مسکن مهر را در این دوره تکمیل و تحویل مردم کنیم، علاوه بر این، طرح اقدام ملی مسکن را با هدف تولید ۴۰۰ هزار واحد برنامه ریزی کردیم که با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته در سراسر کشور پروژه‌های مسکن مهر و طرح اقدام ملی مسکن در حال انجام و تکمیل است.
رحمت الله نوروزی پس از استماع توضیحات وزیر راه قانع شد و همچنین فرصتی یک ماهه به وزیر راه و شهرسازی ارائه کرد تا با حضور در جلسه‌ای آمار و مستندات خود را در بحث ساخت مسکن به ویژه در حوزه تکمیل مسکن مهر و برنامه‌های طراحی شده برای طرح اقدام ملی مسکن ارائه کند.
در ادامه جلسه علنی و در جریان بررسی وضعیت بازار فولاد حجت الاسلام علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون صنایع با بیان این که مافیای پیچیده ای در بازار فولاد شکل گرفته از گران فروشی در حوزه فولاد انتقاد کرد و گفت: در حوزه فولاد در حال حاضر گران فروشی عجیبی در حال انجام است، قرار است ما امسال تا پایان سال ۹۹ ، ۳۰ میلیون تن فولاد تولید کنیم در حالی که مصرف داخلی ۱۲ تا ۱۴ میلیون تن است، یعنی ما ۱۶ میلیون تن مازاد تولید داریم.
صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران هم از عدم وجود طرح جامع برای تولید، عرضه و صادرات فولاد انتقاد کرد و افزود: ما مشکلاتی در حوزه بازار فولاد داریم که عدم وجود طرح جامع تولید، عرضه و صادرات فولاد از جمله این موارد است. در واقع این زنجیره مغفول مانده و وزارت صنعت طرح جامعی برای آن در نظر نگرفته است.
همچنین حاجی دلیگانی‌، نماینده مردم شاهین شهر تاکید کرد که سنگ آهن بخشی از معادن و ثروت عمومی و انفال است، متاسفانه زنجیره تولید فولاد در کشور ما دچار تعارض و تضاد جدی است، از یک سو خواستار رهاسازی قیمت محصول تولیدی و از سوی دیگر خواستار رانت و یارانه در نهاده‌های تولید همچون تامین مواد اولیه و انرژی هستند و این تضاد به ضرر همه شهروندان است.
درادامه بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص وضعیت بازار فولاد، علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید قیمت فولاد و سیمان واقعی شود، گفت: باید مقتدرانه جلوی رانت خواران و دلالان فولاد را گرفت. وی گزارش کمیسیون صنایع در مورد وضعیت بازار فولاد را دقیق خواند و به جلساتش با وزیر صنعت، معدن و تجارت و سرپرست پیشین وزارت صمت اشاره و اظهار کرد: متاسفانه در این باره مدیریت مقتدرانه در وزارت صمت دیده نمی شود، به همین دلیل نباید قیمت فولاد بیش از ۸۰۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم باشد. همچنان قیمت فولاد بالاتر از نرخ جهانی است. سید غنی نظری خانقاه نماینده مردم خلخال هم تاکید کرد که تولید فولاد حدود دو برابر مصرف داخلی بوده اما قیمت آن بالاتر از قیمت های عرف بین المللی است و این بیانگر عدم نظارت بر بازار و سوداگری ها توسط دلالان است.
همچنین حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا،‌ عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت که وزارت صنعت، معدن و تجارت نظارت مناسبی بر بازار و سامانه‌های خرید و فروش فولاد ندارد. رییس مجلس هم ابراز امیدواری کرد که طرح تولید پایدار فولاد بتواند مشکلات این حوزه را کاهش دهد. محمدباقر قالیباف اظهار کرد: ان شاءالله طرحی(طرح تولید پایدار زنجیره فولاد) که در کمیسیون صنایع مد نظر بوده و اعلام وصول شده بتواند در مجلس مطرح شود و این مشکلات را که مشکلات به حقی بود و نمایندگان به آن اشاره کردند با طرح توسعه و تولید پایدار فولاد کاهش و سامان یابد.
در ادامه جلسه،نمایندگان با ارجاع طرح دو فوریتی تامین کالاهای اساسی با استفاده از کالابرگ به کمیسیون برنامه و بودجه موافقت کردند. تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان منطقه تجاری و صنعتی اروند در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با آن موافقت کردند.
محسن زنگنه در جریان بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند در اخطاری مستند به اصل ۵۵ قانون اساسی خواستار استفاده مجلس از ظرفیت دیوان محاسبات شد و گفت که انجام تحقیق و تفحص برای کشور هزینه دارد.
سیدمحسن دهنوی عضو هیأت رئیسه مجلس هم از اعلام وصول لایحه‌ای برای اصلاح قانون بیمه شخص ثالث خبر داد.
در این جلسه درخواست گروهی از نمایندگان برای بررسی طرح رتبه بندی فرهنگیان به صورت دو فوریت بررسی شد که در نهایت نمایندگان با آن مخالفت کردند.


کد مطلب: 115867

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/115867/بررسی-وضعیت-بازار-فولاد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir