?>?> سیاست روز - مرکل در باواریا خوشبخت نشد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مرکل در باواریا خوشبخت نشد

24 مهر 1397 ساعت 0:19


در انتخابات ایالتی باواریا حزب اتحادیه سوسیال مسیحی باواریا (سی‌اس‌یو) هم‌پیمان آنگلا مرکل متحمل افت جدی آرا شده و اکثریت مطلق خود در مجلس ایالتی را از دست داد. تقریبا ۱۳ میلیون نفر جمعیت دارد و از نظر مساحت بزرگترین ایالت در میان ۱۶ ایالت این کشور است. مونیخ مرکز ایالت پس از برلین و هامبورگ سومین شهر بزرگ آلمان است. باواریا دارای دومین تولید بزرگ ناخالص اقتصادی در میان ایالات این کشور است.
بر این اساس حزب سبز با صعودی چشمگیر در جایگاه دوم قرار می‌گیرد و حزب ضدمهاجرت‌ای اف دی (آلترناتیوی برای آلمان) برای اولین بار به مجلس ایالتی راه می‌یابد.
از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر واجدین شرایط شرکت در انتخابات دعوت به عمل آمده بود که در انتخاب مجلس ایالتی بایرن آرای خود را به صندوق‌های رای‌گیری بریزند. اختلاف نظر شدید میان احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان شکست فاحشی را در انتخابات ایالتی بایرن برای احزاب محافظه‌کار آلمان در پی داشت. خانم مرکل همین چند ماه پیش ائتلافی شکننده با سی‌اس‌یو و اس‌پی‌دی (سوسیال دموکرات) تشکیل داد.
سوسیال مسیحی از نزدیک به ۷۰ سال پیش، از سال ۱۹۵۰ میلادی، در راس دولت ایالتی بایرن قرار داشته است. دولت آینده بایرن دولتی ائتلافی خواهد بود. حزب سوسیال مسیحی بیش از ۱۰ درصد آرای خود را از دست داده‌ است. حزب سوسیال مسیحی آلمان در سال‌های گذشته اکثریت مطلق آرا را در این ایالت در دست داشت. این حزب، حزب متحد با حزب دموکرات مسیحی آلمان (CDU) به رهبری آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان است.
حزب سبزها با به دست آوردن حدود ۱۸.۵ درصد آرا در رده دوم جدول قرار گرفته است. آرای این حزب حدود ۱۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. حزب سوسیال دموکرات‌ آلمان با شکست تاریخی و از دست دادن ۱۰.۵ درصد آرای خود در ایالت بایرن به حدود ۱۰ درصد آرای شرکت‌کنندگان دست پیدا کرده است. حزب شرکت‌کنندگان مستقل Freie Wähler حدود ۱۱.۵ درصد آرا را در بایرن از آن خود کرده است که بیش از ۲.۵ درصد بیشتر از نتایج این حزب در انتخابات پیشین این ایالت است.
حال این سوال مطرح می‌شود که چرا حامیان دولت مرکزی نتوانسته‌اند در این انتخابات نتیجه مطلوبی کسب کنند؟ برخی ناظران بر این عقیده‌اند که سی‌اس‌یو برای بیش از ۶۰ سال تقریبا تنها حزب حاکم در باواریا بوده اما تفرقه در افکار عمومی پیرامون مسائلی مثل مهاجرت باعث شده بخشی از حامیان خود را از دست بدهد. برخی نیز بر این عقیده‌اند که ظاهرا تلاش‌های اخیر سی‌اس‌یو برای اتخاذ لحن و سیاستی تندتر در قبال مساله مهاجرت، که از جمله باعث مشاجره‌های پرسر و صدا با خانم مرکل شد، نتیجه عکس داده است. این برای مرکل خبر بدی است چون باواریا منعکس کننده افت محبوبیت احزاب راست میانه و چپ میانه است که به طور سنتی قدرتمند بودند.
اما مسئله مهم نوع سیاست‌های دولتمردان آلمان و بویژه شخص مرکل صدر اعظم است که از یک سو نتوانسته انتظارات اقتصادی را چنان که باید رفع سازد و از سوی دیگر در حل مسائل اتحادیه اروپا و مقابله با آمریکا توان چندانی نداشته است مسائلی موجب شد تا مرکل در انتخابات باواریا نتواند به نتیجه مطلوب دست یابد و به اصطلاح در این منطقه خوشبخت نشد. آنچه در ساختار اروپا از جمله در آلمان مشاهده می‌شود رویکرد مردم به جریان‌های ملی‌گرا با محوریت استقلال از اروپا و آمریکاست که فرآیندی جدید از تشکیل دولت‌ها را به همراه داشته است.

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 106461

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/106461/مرکل-باواریا-خوشبخت-نشد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir