کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حمایت آمریکا از داعش برای حفظ تروریسم در غرب آسیا ابعاد تازه‌ای گرفت

ترامپ مجری آرزوهای اوباما

7 ارديبهشت 1398 ساعت 0:46


اوباما همواره تاکید داشت که نه به دنبال نابودی داعش بلکه مدیریت آن است و امروز ترامپ همین سیاست را در عراق و سوریه اجرا می‌کند که نشانگر واهی بودن ادعای آمریکا مبنی بر مبارزه با تروریسم است.
باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا ادعا داشت که به دنبال صلح جهانی و مقابله با عوامل ناامنی است و با این ادعا نیز بر رویکرد مذاکره با کشورها و ساختارهایی که آنها را تهدید جهان می‌نامید مطرح کرد. این ادعای به ظاهر دموکراتیک در حالی مطرح شد که در مقوله مبارزه با تروریسم از جمله اقدام علیه داعش رویه اوباما جای تامل داشت. او می‌گفت آمریکا نه به دنبال نابودی داعش که به دنبال مدیریت آن است چراکه این گروه‌ها در مقاطعی می‌توانند تامین کننده منافع آمریکا باشند. این رویکرد چنان بود که حتی ترامپ در مبارزات انتخاباتی اذعان کرد داعش توسط اوباما ایجاد شده و وی با آن مقابله خواهد کرد.
وعده‌های ترامپ در حالی بوده که مروری بر تحولات سوریه و عراق نشان می‌دهد که ترامپ نیز همان سیاست اوباما را در قبال تروریسم اجرا می‌سازد آنجا که برای نجات تروریست‌ها اقدام به بمباران مواضع ارتش سوریه و اعزام نیرو به این کشور می‌کند. در عراق نیز آمریکا سعی دارد در شرق فرات منطقه‌ای امن برای تروریست‌ها ایجاد و دامنه آن را به الانبار گسترش دهد چنانکه قصی الانباری رئیس دفتر سازمان بدر عراق در الانبار، هشدار داد که صحرای غربی این استان در اشغال آمریکا قرار دارد و احتمال دارد داعش با همکاری آنها، این منطقه را اشغال کند.
الانباری به پایگاه خبری «المعلومه» گفت که آمریکا «به صورت پنهانی در این صحرا از گروه‌های جنایتکار [داعش] حمایت می‌کند». وی همچنین اعلام کرد که نظامیان آمریکا به صورت کامل مناطق «هیت و حصیبة البغدادی» را تحت نظر دارند و این مناطق تحت اشغال آنان قرار دارد. الانباری پیشتر نیز گفته بود که نظامیان آمریکا، ۷۰۰ عنصر داعش را در صحرای غربی مستقر کرده‌اند تا نیروهای امنیتی عراقی حاضر در این منطقه را هدف قرار دهند. در این میان نماینده فراکسیون الصادقون در پارلمان عراق تأکید کرد، دولت برای قصاص سربازان قاتل آمریکایی که در عراق مرتکب قتل شدند، دو راه پیش وی خود دارد.
«محمد البلداوی» نماینده الصادقون در پارلمان عراق به پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت دو راه پیش‌روی دولت است؛ اول اینکه دولت در درجه نخست موظف است در بالاترین سطح دست به اقدام دیپلماتیک بزند تا آمریکا را مجبور کند که سربازان آمریکاییِ قاتل مردم عراق را تحویل دهد تا در این کشور محاکمه شوند. البلداوی ادامه داد: گزینه دوم، اقامه دعوی علیه آمریکا در دادگاه لاهه است تا «این قاتلان که در کشتار عراقی‌ها مشارکت داشتند، قصاص شوند»؛ قاتلانی که مدعی بودند حملات هوایی آمریکایی به مردم عراق اشتباهی بوده و برخی نیز به بهانه مظنون بودن، در عملیات‌های زمینی شرکت داشتند. در این میان در واکنش به تهدیدات آمریکا، سخنگوی جنبش النجباء عراق ضمن تکذیب اخبار مربوط به آماده شدن نیروهای این جنبش برای حمله به منافع آمریکا گفت: ما اگر قصد حمله داشته باشیم اعلام می‌کنیم و ترسی نداریم. از سوی دیگر «عامر الفایز» عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق نسبت به اظهار نظر منفی علیه نیروهای امنیتی و سازمان «الحشدالشعبی» (بسیج مردمی) هشدار داد.
اقدامات آمریکا در حمایت از تروریسم صرفا معطوف به عراق نمی‌شود چنانکه نتایج گزارشی که روز پنجشنبه منتشر شده نشان می‌دهد حملات گسترده ائتلاف تحت رهبری آمریکا در رقه سوریه به کشته شدن بیش از ۱۶۰۰ غیرنظامی منجر شده است. ائتلاف تحت رهبری آمریکا حملات در سوریه را، بدون مجوز شورای امنیت یا موافقت دولت سوریه از ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۴ (۳۱ شهریور ۱۳۹۳) با هدف ادعایی مبارزه با داعش آغاز کرد.
مقامات آمریکایی و خارجی می‌گویند که دولت ترامپ از دستکم ۲۱ کشور همپیمان آمریکا درخواست اعزام نیروی نظامی و ارائه دیگر تجهیزات لجستیکی به سوریه کرده، اما نیمی از آنها تاکنون به درخواست وی جواب رد داده‌اند و باقی نیز با ارائه حمایت‌های جزئی موافقت کرده‌اند. خبر دیگر از سوریه آنکه گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» اعلام کرد که دو روز پیاپی تظاهرات مردم علیه شبه‌نظامیان کُرد در استان دیرالزور ادامه دارد و ساکنان این مناطق، خواستار اخراج این عناصر هستند. شبه‌نظامیانی که تحت حمایت آمریکا قرار دارند. در همین ارتباط، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد که که در جریان حملات عناصر قسد به معترضان در روستای الضمان، سه غیر نظامی کشته شدند.


کد مطلب: 108603

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/108603/ترامپ-مجری-آرزوهای-اوباما

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir