کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برای سومین سال متوالی؛

تاس گرانی باز به نام برق افتاد

2 آذر 1395 ساعت 13:19


برای سومین سال متوالی دولت اقدام به افزایش قیمت برق مشترکان خانگی، تجاری، صنایع و عمومی کرد به طوری که هم‌اکنون متوسط قیمت فروش هر کیلووات ساعت برق خانگی در مقایسه با سال آغاز فعالیت دولت، افزایشی بیش از دوبرابری داشته است.
دولت برای نخستین‌بار اسفندماه سال ۹۲ افزایش ۲۴ درصدی تعرفه مصرفی برق خانگی را تصویب و از ابتدای سال ۹۳ تعرفه‌های افزایش یافته برق را اجرایی کرد و در گام دوم در اسفندماه سال ۱۳۹۳ اقدام به افزایش قیمت برق مشترکان خانگی به میزان ۱۰ درصد کرد.
وزارت نیرو همچنین مردادماه امسال به نمایندگی از دولت یازدهم با اخذ مجوزی از شورای اقتصاد و به صورت چراغ خاموش اقدام به افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت برق مشترکان خانگی، تجاری، صنایع و عمومی کرده است.
نکته قابل توجه درباره افزایش قیمت برق مشترکان آن است که مردادماه امسال دولت و وزارت نیرو بدون هیچگونه اطلاع‌رسانی اقدام به افزایش قیمت برق مشترکان کرده‌اند که این سیاست گرانی‌ها بر خلاف سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف انرژی که مورد تایید مجلس شورای اسلامی بوده انجام گرفته است. چراکه اطلاع‌رسانی درست و به موقع در مورد این افزایش تعرفه می‌توانست مشترکان را به اصلاح الگوی مصرف و مدیریت هزینه برق مصرفی‌شان ترغیب کند.

اجرایی شدن مصوبات قدیمی
در حالی که قبض‌های برق حاکی از افزایش ۱۰ درصدی قیمت است، قائم‌مقام وزیر نیرو معتقد است که برای سال آینده تاکنون هیچگونه پیش‌بینی برای افزایش قیمت تعرفه‌های برق وجود ندارد و در سال‌جاری با توجه به قانون مصوب قیمت برق حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده که این مساله به تازگی اجرایی شده است.
ستار محمودی روز گذشته در نشستی خبری گفت: براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها تعرفه برق باید ۲۰ درصد افزایش یابد، اما دولت با ۱۰ درصد رشد موافقت کرده و این افزایش ۱۰ درصدی فعلی مربوط به ابتدای سال است و چیز جدیدی نبوده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ با توجه به قانون مصوب و اجازه دولت برق مصرفی و تعرفه‌ها ۱۰ درصد به صورت میانگین افزایش یافت و اینکه عنوان می‌شود جدیدا برق ۱۰ درصد گران شده صحت ندارد.
قائم‌مقام وزیر نیرو درخصوص حق انشعاب برق که یک ماه پیش با مجوز قانونی افزایش یافته و قرار است طی پنج سال به قیمت تمام شده برسد، تصریح کرد: افزایش انشعاب برق نیز از اواسط سال‌جاری نیز جنبه عملیاتی پیدا کرد و حدود یک ماه است که عملیاتی شده است.
محمودی با اشاره به پیشنهاد وزارت نیرو به دولت برای افزایش قیمت آب و برق گفت: در حال حاضر وزارت نیرو و دولت برای سال‌جاری و سال آینده پیش‌بینی و یا پیشنهادی برای افزایش قیمت برق و آب نداشته است. وی با بیان اینکه اعمال قانون برای افزایش قیمت آب و برق با چند ماه تاخیر آغاز می‌شود، ادامه داد: جدیدا تعرفه آب و برق افزایشی نداشته است.
قائم‌مقام وزیر نیرو در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر تغییر و تحولات آمریکا بر اقتصاد آب و برق ایران، گفت: با توجه به اینکه تاکنون هیچ قراردادی با کشورهای خارجی در زمینه‌ آب و برق بسته نشده، می‌توان گفت که در این زمینه نگرانی وجود ندارد.
محمودی با بیان اینکه مساله آب و برق یک موضوع در حیطه خدمات اجتماعی است، ادامه داد: در همه جای دنیا اگر قانونمندی بر این مساله مسلط باشد، مسائل سیاسی موجب خدشه در این امر نمی‌شود.
وی افزود: اکثر همکاری‌هایی که با کشورهای خارجی داشته‌ایم تاکنون برای کارکردن در بازارهای ثالث، ورود سرمایه و انتقال تکنولوژی بوده که در زمینه انتقال تکنولوژی شرکت‌های تابعه وزارت نیرو مراودات خود را تا جای مورد قبولی پیش برده‌اند.
قائم‌ مقام وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ایران در دوران تحریم توانست بسیاری از موانع را بردارد و سیستم را از داخل مدیریت کند، بیان کرد: به نظر می‌رسد که شعارهای فعلی ترامپ ژست‌های انتخاباتی باشد با این وجود به نظر نمی‌رسد که این مساله تاثیری روی وزارت نیرو داشته باشد.
البته ناگفته نماند که در مصوبه اعمال شده در نیمه اول سال برق حوزه کشاورزی نیز با رشد ۲۰ درصدی قیمت مواجه بوده است. 

شرایط عمومی و جزئیات تعرفه‌های برق
براساس مصوبه نشست ۲۸ تیرماه امسال شورای اقتصاد و در نهایت بخشنامه وزیر نیرو، از ابتدای شهریورماه امسال افزایش قیمت برق مطابق با تعرفه‌های جدید اعمال شده است.
در بخشنامه‌ای که توسط حمید چیت‌چیان، خطاب به شرکت‌های توزیع برق ارسال شده، آمده است: تعرفه‌های برق و شرایط عمومی آنها برای کلیه مشترکین تحت پوشش شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیروی برق برای اجرا از تاریخ اول مردادماه به شرح پیوست (ممهور به مهر دفتر سرمایه‌گذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق) ابلاغ می‌شود.
بخش مهم این مصوبه به شرح ذیل است:
۱-۱- به منظور تشویق مشترکین برای جابه‌جایی مصرف از ساعات اوج بار، پس از محاسبه بهای برق مصرفی براساس جداول فوق، اضافه پرداختی مصارف اوج بار و تخفیف مصارف غیراوج بار برای آن دسته از مشترکینی که دارای لوازم اندازه‌گیری چند زمانه هستند، به شکل زیر محاسبه می‌شود:
کل مصرف اوج بار در دوره × ۴۵۰ ریال = اضافه پرداختی مصارف اوج بار
(برای مشترکینی که دارای لوازم اندازه‌گیری سه‌زمانه می‌باشند) کل مصرف کم‌باری در دوره × ۲۲۵ ریال = تخفیف مصارف غیراوج بار
(برای مشترکینی که دارای لوازم اندازه‌گیری دوزمانه می‌باشند) کل مصرف غیراوج بار در دوره × ۹۰
تبصره: ارقام فوق برای ماه‌های گرم مناطق گرمسیر ۱ با ضریب یک سوم و مناطق گرمسیر ۲، ۳ و ۴ با ضریب دو سوم محاسبه می‌شود.
۲-۱- بهای برق مشترکین جانباز ۲۵ درصد و بیشتر در مناطق عادی و گرمسیر به ترتیب با کسر ۸۰ و ۱۰۰ کیلووات ساعت از متوسط مصرف ماهانه انرژی برق آنها محاسبه می‌شود.
۳-۱- به تشخیص هیأت مدیره شرکت می‌توان برای خانوارهایی که در یک واحد مسکونی زندگی می‌کنند کد خانوار به شرح زیر در نظر گرفت:
مصرف ماهانه قرائت شده تقسیم بر کد خانوار = متوسط مصرف ماهانه مبنای صدور صورتحساب برای هر یک از خانوارها
تعداد خانوار ساکن در یک واحد مسکونی = کد خانوار (حداکثر برابر ۵)
۴-۱- بهای برق ماهانه بازفروش برای مصارف روستایی براساس جدول تعرفه‌های خانگی بر حسب مورد محاسبه و دریافت می‌گردد. مصرف هر مشترک به شرح زیر تعیین می‌شود:
تعداد مشترک / (کل مصرف ماهانه کنتور اشتراکی) = متوسط مصرف هر مشترک
تبصره ۱: به منظور تأمین هزینه‌های اداری برق روستا، شرکت به ازای هر مشترک مبلغ ۲۴۲۰ ریال از مبلغ صورتحساب کسر می‌نماید.
تبصره ۲: شورای اسلامی روستا (نگهدارنده شبکه برق) مکلف است بهای برق تحویلی به مشترکین را بر حسب مورد براساس تعرفه‌های مربوطه (۱، ۲، ۳، ۴ و ۵) محاسبه و از مصرف‌کنندگان دریافت کند.
-۵-۱- دوره زمانی و محدوده تحت پوشش مناطق گرمسیر ۳، ۲، ۱ و ۴ طبق جدول اعلامی تعیین می‌شود.
-۶-۱- در مناطق گرمسیر، در صورتحساب‌هایی که دوره مصرف آنها شامل ایام گرم و غیرگرم است، انرژی مصرفی براساس نسبت ضرایب جدول مشخص شده محاسبه می‌شود.


کد مطلب: 97640

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/97640/تاس-گرانی-باز-نام-برق-افتاد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir