کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راز یک خروج

طی هفته‌های اخیر آمریکایی‌ها ادعای پایان دادن به نظامی گری در کشورهای مختلف از جمله در عراق و افغانستان را مطرح کرده اند...

28 مهر 1399 ساعت 0:09


طی هفته‌های اخیر آمریکایی‌ها ادعای پایان دادن به نظامی گری در کشورهای مختلف از جمله در عراق و افغانستان را مطرح کرده اند. هر چند که سیاست عملی آمریکا از استمرار اشغالگری‌های آنها حکایت دارد این سوال مطرح است که چرا این مواضع اکنون مطرح می‌شود.؟
آمریکا که زمانی به عنوان ناجی حضور نظامی خود در سایر کشورها را توجیه می‌کرد، به واسطه جنایات و رفتارهای غیر انسانی و عدم تحقق وعده‌ها نه تنها دیگر چنان جایگاهی ندارد بلکه از سوی ملت‌ها به عنوان عامل بحران و نابسامانی‌ کشورها شناخته می‌شود. لذا آمریکا با ادعای خروج نظامیان به دنبال خاموش کردن فریاد اعتراض ملت‌ها است. در همین حال آمارها و گزارش‌های منتشره از وضعیت نابسامان در ساختار درونی نیروهای مسلح آمریکا حکایت دارد. آمارهای رو به افزایش تجاوز و هتک حرمت نظامیان زن که پنتاگون رسما درباره این وضعیت هشدار داده است، آمار بالای افسردگی و خودکشی در میان نظامیان به ویژه آنانی که در حوزه برون مرزی حضور دارند، افزایش نافرمانی در میان رده‌های مختلف و تنش‌های فزاینده میان فرماندهان و رده‌های زیر دستشان، فضای حقارتی که به دلیل تغییر وضعیت از ناجی به مزدور ایجاد شده، افزایش شدید گرایش نظامیان به استفاده از الکل و مواد مخدر که عملا قوای نظامی ارتش آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و... موجب شده تا عملا ارتش آمریکا از درون دچار چالش شود. لذا ادعای خروج نظامیان را می‌توان طرحی اجباری برای جلوگیری از آشکارتر شدن فروپاشی درونی ارتش آمریکا دانست.
نکته دیگر آنکه کارنامه حضور آمریکا در اقصی نقاط جهان از جمله افغانستان، عراق، سوریه و... سراسر جنایت و کشتار بوده است چنانچه سازمان ملل در گزارش‌های متعددی از آمار بالای کشتار غیر نظامیان در حملات نیروهای آمریکایی و یا ائتلاف‌های تحت رهبری آمریکا حکایت دارد که برای هر کدام از این جنایات باید بازخواست و محاکمه جهانی شود. بر این اساس آنها در یک بازی رسانه‌ای به دنبال فرار از پاسخگویی و محاکمه هستند.
نکته مهم آنکه بخشی از اهداف ادعای خروج نظامیان آمریکایی را در بازی انتخاباتی ترامپ می‌توان جستجو کرد. وضعیت داخلی آمریکا و ناتوانی ترامپ در حل بحران کرونا، چالش‌های اقتصادی، عدم تحقق وعده‌های سیاست خارجی و... موجب شده تا ترامپ وضعیت مطلوبی در انتخابات نداشته باشد. لذا با توجه به جمعیت قابل توجه نظامیان و خانواده‌های آنها، ادعای بازگشت سربازان به خانه را می‌توان اقدامی انتخاباتی برای کسب آرای این بخش از جامعه دانست. در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت که ادعای خروج شاید در عمل اجرایی نشود اما طرح آن خود نشانه وضعیت بحرانی آمریکاست که آنها را به چنین مواضعی واداشته است در حالی این رفتار خود سندی بر افول جهانی آمریکاست هر روز ابعاد گسترده‌تری می‌گیرد.

نویسنده: علی تتماج


کد مطلب: 115769

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/115769/راز-یک-خروج

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir