کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چه کسانی با شهردار شدن «محسن هاشمی» مخالفند؟

2 ارديبهشت 1397 ساعت 22:58


«محسن هاشمی که بدون شک پرشانس‌ترین نامزد برای شهرداری تهران بود، درخواست اعضای شورای شهر را پذیرفت و جهت حفظ انسجام در شورا باقی ماند»؛ این خبری بود که برخی از رسانه‌ها دیروز مخابره کردند. اصلاح‌طلبان همواره به بهانه امضای میثاق‌نامه شورای شهر تهران و عدم اجازه به حضور اصولگرایان در شورا از مطرح شدن محسن هاشمی به عنوان گزینه اصلی شهرداری تهران ممانعت کردند.
برخی از اخبار حاکی از آن است که مخالف جدی شهردار شدن هاشمی، رئیس دولت اصلاحات است. در همین رابطه برخی اخبار حاکی از آن است که بعد از برگزاری جلسات متعدد و رایزنی‌های سنگین میان چهره‌های اصلاح‌طلب و نیز طیف‌های مختلف این جناح، فهرست گزینه‌ها محدودتر شده و گویا اکنون رقابت اصلی میان حناچی و محسن هاشمی است.

توافق بر سر عدم تخریب چهره هاشمی
نگاهی به پیشنه این موضوع نشان می‌دهد، مخالفت با شهردار شدن محسن هاشمی حتی در زمانی که قرار بود شورا اولین دستور کار خود را انجام دهد، وجود داشته و حتی بین کارگزاران و اتحاد ملت در این زمینه توافقاتی صورت گرفته است.
در این‌باره، علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت، در گفت‌وگو با روزنامه شرق می‌گوید: «کارگزاران رغبت داشتند که آقای محسن هاشمی به‌عنوان آلترناتیو مطرح شود که آنجا توافق کردیم آقای محسن هاشمی هم تخریب نشود.»
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار این روزنامه که با تعجب می‌پرسد «تخریب نشود یعنی چه؟» ادامه می‌دهد: «یعنی که مخالفت با [شهردار شدن] آقای محسن هاشمی منجر به تخریب و تضعیف ایشان نشود. مشخص بود که ما با خروج آقای هاشمی از شورا مخالف بودیم ولی [قرار بود] بیان این، به‌گونه‌ای نباشد که به جایگاه آقای هاشمی لطمه بخورد. برای همین گفتیم کسی «له و علیه» آقاي هاشمی صحبت نکند. نه کسی تبلیغ کند و نه کسی مخالفت کند.»
صحبت‌های دبیرکل حزب اتحاد ملت نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان مخالف سفت و سخت شهردار شدن هاشمی هستند و بر این موضوع پافشاری می‌کنند.
علی عطا سخنگوی شورای شهر تهران نیز از مخالفت شورا با استعفای هاشمی خبر دارد و در توئیتر خود نوشت: «به دلیل اینکه خروج آقای مهندس هاشمی از شورا مستلزم استعفای ایشان است و استعفا باید از سوی شورا پذیرفته شود، به پیشنهاد خود ایشان برای رای گیری استمزاجی انجام شد. نظر شورا این بود که آقای مهندس هاشمی در شورا بماند.»

از دست دادن فرصت خیانت به رای مردم است
این درحالی بود که نظر هاشمی در این‌باره چیز دیگری بود. در همین راستا وی درپاسخ به این سوال که مهم‌ترین دلیل مخالفان، آثار استعفای شما از شورای شهر است، موافقان چه می‌گویند، گفت: «این موضوع از مهم‌ترین دلایل مخالفان است، اینکه مردم به‌عنوان عضو شورا به بنده رأی دادند و با استعفای من، یکی از افراد فهرست رقیب وارد شورا می‌شود، موافقان موضوع هم پاسخ‌هایی به این مسأله داده‌‌اند، اینکه انتخاب اعضای شورای شهر برای مدیریت شهری بوده است و حضور در شهرداری هم بخش اجرایی این مدیریت است و گامی در جهت نزدیک شدن به انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم می‌باشد، یا آنکه حضور یک نفر از طیف دیگر موجب دموکراتیک شدن ترکیب شورا و تشکیل اکثریت و اقلیت می‌شود ضمن آنکه رأی یک نفر مقابل ۲۰ نفر تأثیرگذار نیست و از این نوع دلایل که جای بحث دارد.»
هاشمی با بیان اینکه جهانگیری با حضور وی درشهرداری موافقت کرده است حتی بیان می‌دارد که باوجود مشکلاتی که مردم تهران دارند اگر با سیاسی کاری این مسائل را حل نکنیم به رای آنان خیانت کرده ایم. وی در این‌باره می‌گوید: «اگر ما بخواهیم فرصت محدود و کوتاه مسئولیت را صرف چانه‌زنی‌های سیاسی و کشمکش کنیم، به رأی مردم خیانت کرده‌ایم.»
همچنین رئیس شورای شهر تهران با بیان "همچنان آمادگی حضور در مجموعه شهرداری را دارم" گفت: با توجه به تجربه سال‌های گذشته‌ام و ارتباطاتم با مسئولان کشوری و گروه‌های سیاسی و همچنین روش اعتدالی خانواده هاشمی می‌توانستم به پیشرفت شهر کمک کنم.
به هر جهت، اصلاح‌طلبان تلاش زیادی کرده‌اند که محسن هاشمی به عنوان شهردار تهران معرفی نشود و این مسئله را با پشت کردن به آرای مردم در شورای شهر توجیه می‌کنند اما برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بخشی از مردم به شهردار شدن هاشمی بیش از گزینه‌های دیگر اصلاح طلبان اقبال نشان می‌دهند.
حتی در تخریب هاشمی کار به جایی رسیده است که اصلاح طلبان مطرح می‌کنند هاشمی کاندیدای نیروهای رقیب اصلاحات است و اصولگرایان تمایل زیادی برای شهردار شدن وی دارند. جهان‌نیوز


کد مطلب: 104059

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/104059/کسانی-شهردار-شدن-محسن-هاشمی-مخالفند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir