کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تظاهرات پاريس با حضور مقامات اروپايي و غير‌اروپايي برگزار شد

احساسات مردم بازيچه سياستمداران غرب

21 دی 1393 ساعت 23:21


مردم فرانسه ديروز در حالي تظاهرات انزجار از تروريسم را برگزار كردند كه سران كشورهاي اروپايي سوار بر موج احساسات مردم ابعاد جديدي از طراح‌هاي سلطه‌گرايانه خود را پايه‌گذاري كردند.
سران اروپا و آمريكا و البته دوستان صهيونيست‌ آنها در روزهاي اخير اقدامات گسترده‌اي را براي سوء‌استفاده از حادثه تروريستي پاريس صورت داده و تلاش كردند تا با موج‌سواري بر احساسات مردم وحشت‌زده اروپا، سياست‌هاي خود براي افزايش خفقان در اروپا، تشديد قوانين مهاجرتي، لغو شنگن، افزايش نظارت بر زندگي مردم و در نهايت حضور نظامي گسترده‌تر در جهان را اجرايي سازند.
ديروز صدها هزار نفر از مردم فرانسه در راهپیمایی پاریس شرکت كردند تا با محکوم کردن تروریسم و حملات اخیر در فرانسه، همبستگی خود را با قربانیان این حوادث اعلام کنند اما سران كشورهاي غربي با حضور در اين راهپيمايي از آن به عنوان ابزاري براي رسيدن به اهداف خود بهره گرفتند.
تظاهرات ديروز که نام "جمهوری" بر روی آن گذارده‌اند، از میدان "جمهوری" تا میدان "ملت" پاریس به طول سه کیلومتر برگزار شد و رهبران و مقام‌های ارشد بیش از ۴۰ کشور جهان برای گرامیداشت کشته‌شدگان حملات اخیر فرانسه در آن شرکت كردند.
بیش از ۵۵۰۰ نیروی پلیس و ارتش در پاریس مستقر شده‌اند تا به تامین امنیت شرکت کنندگان در این راهپیمایی پرداختند. رهبران و مقاماتی از جمله نخست‌وزیر انگلیس، صدر‌اعظم آلمان، رئیس دولت خودگردان فلسطینی، پادشاه اردن و همسرش، نخست‌وزیر تونس، وزیر خارجه مصر، وزیر خارجه مراکش، نخست‌وزیر ترکیه، رئیس‌جمهوری اوکراین، رئیس‌جمهوری مالی، نخست‌وزیر ایتالیا، نخست‌وزیر اسپانیا و وزیر خارجه اسرائیل در این راهپیمایی حاضر شدند.
در همین حال برنارد کازنوو، وزیر کشور فرانسه گفته است که کشور در هفته‌های آینده در وضعیت آماده‌باش کامل خواهد بود. روز چهارشنبه گذشته سعید و شریف کواشی با حمله به دفتر مجله فکاهی شارلی ابدو، ۱۲ نفر از جمله چند کاریکاتوریست این مجله را به ضرب گلوله کشتند. روز جمعه نیز به یک فروشگاه یهودی در پاریس حمله شد و چندین نفر گروگان گرفته شدند.
در ادامه سوء‌استفاده از اين حادثه پس از افزایش سطح هشدار امنیتی در انگلیس، رئیس پلیس این کشور حمله تروریستی در انگلیس را محتمل خواند. در‌پی افزایش سطح هشدار امنیتی انگلیس به بالاترین حد خود در طول سال‌های گذشته، بالاترین مقام پلیس انگلیس نیز به روزنامه «اسکای نیوز» گفت، حمله تروریستی در این کشور محتمل است. سطح هشدار تهدیدات تروریستی در این کشور به وضعیت «وخیم» رسیده و این بدان معناست که احتمال زیادی وجود دارد تا حملات تروریستی در این کشور رخ دهد. این چهارمین سطح خطرناک در درجه‌بندی ۵ پله‌ای از سطح تهدیدات است که اکنون متوجه امنیت داخلی انگلیس می‌باشد.
پیش از این نیز «اندرو پارکر» ریاست سازمان امنیتی انگلیس MI۵ هشدار داد انگلیس با تهدیداتی هم‌چون توطئه‌های پیچیده‌ای روبرو خواهد بود.انگليس با اين ادعاها به دنبال توجيه سركوب مردم و جاسوسي از زندگي شخصي افراد است.
از سوي ديگر پلیس آلمان در‌پی حمله به یک نشریه فرانسوی، درباره خلاءهای امنیتی آلمان هشدار داد و خواستار اختصاص منابع بیشتر برای تجهیز پلیس شد. پلیس آلمان در پی حمله‌ اخیر به نشریه فرانسوی «شارلی‌ابدو» درباره خلاءهای امنیتی در آلمان هشدار داد.
شبکه خبری «دویچه‌وله» نوشت که این در حالی است که هیچگونه ارتباطی میان حمله به دفتر این نشریه و اتباع آلمانی پیدا نشده اما اتحادیه‌های پلیس آلمان خواستار قدرت بیشتر در مبارزه با تروریسم شده‌اند و نمایندگان نیروهای پلیس آلمان می‌حواهند تا هزینه‌های بیشتری برای حمایت از شهروندان آلمان در برابر تروریست‌ها و مقابله با اقدامات تروریستی در نظر گرفته شود. پلیس آلمان اعلام کرد که اوایل وقت ديروز دفتر روزنامه آلمانی «هامبورگر مورگن‌پست» در شهر «هامبورگ» مورد حمله قرار گرفته و از روی عمد به آتش کشیده شده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که این روزنامه کاریکاتورهای نشریه موهن «شارلی ابدو» فرانسه را چاپ کرده است در ادامه جوسازي‌ها یک روزنامه آلمانی گزارش داد بر‌اساس داده‌های اطلاعاتی آژانس امنیت ملی آمریکا،‌ حملات پاریس آغاز حملات تروریستی برنامه‌ریزی شده داعش در اروپا است.
بر‌اساس داده‌های اطلاعاتی آژانس امنیت ملی آمریکا حوادث پاریس آغاز حملات برنامه‌ریزی شده داعش در اروپا است. روزنامه آلمانی «بیلد‌آم سونتاگ» ديروز گزارش داد که طبق داده‌های اطلاعاتی آژانس امنیت ملی آمریکا، درگیری‌ها و حوادث اخیر فرانسه، آغاز حملات تروریستی برنامه‌ریزی شده داعش در اروپا است. به ادعای این روزنامه،‌ چند ماه قبل پرسنل آژانس امنیت ملی آمریکا توانستند مکالمات تلفنی رهبران داعش را ردگیری کنند که با شنود آن مشخص شد «اروپا باید انتظار موجی از ترور را داشته باشد» و اینکه «حوادث فرانسه،‌ تازه شروع ماجرا است».
در اين ميان روزنامه المنار فلسطین در مقاله‌ای با انتقاد از رفتار دوگانه غرب در برخورد با تروریسم اعلام کرد این افراد که در حمله پاریس توسط غرب تروریست خوانده شدند، همان افرادی هستند که در سوریه "انقلابی" نامیده شده‌اند! این روزنامه در این‌باره می‌نویسد: عنوان غریبی نیست؛ این واقعیت جهان بین‌الملل و منطقه از زمان برافروخته شدن آتش در جهان عرب تحت عنوان بهار عربی است؛ بلافاصله پس از اینکه واقعه رخ داده در پاریس اتفاق افتاد رئیس‌جمهوری فرانسه آن را عملیاتی تروریستی خطاب کرد، اما این عنوان هیچ‌گاه بر آنچه در سوریه اتفاق افتاده و هم‌اکنون نیز در حال وقوع است، با وجود آنکه پرچمی که در پاریس به اهتزاز درآمد با پرچم گروه‌های تروریستی سوریه از النصره و داعش تفاوتی نداشت اطلاق نشد.
این روزنامه سپس به سابقه غرب و فرانسه در حمایت از گروه‌های تروریستی اشاره می‌کند و می‌گوید: غرب بطور کلی و فرانسه به خصوص اصرار دارد تا گروه‌هایی را که مردم سوریه را می‌کشند با نام حقیقی خود که "تروریست" است خطاب نکند، بلکه آنها را گروه‌های انقلابی بخواند و جنایتکاران این عملیات‌ها که اقدام به اداره این عملیات‌ها از پاریس و استانبول و دوحه می‌کنند را مخالفانی که به دنبال حقوق خود هستند خطاب نماید و این مسأله چیز عجیبی برای فرانسه و یا غرب که مسائل را طبق منافع خود می‌سنجند و وزن می‌کنند نیست.
این روزنامه در ادامه می‌نویسد: چه تسهیلات و امکاناتی که فرانسه و حامیان آن به این گروه‌های تروریستی دادند؛ از رساندن سلاح و تسهیل انتقال آنها تا پشتیبانی از ایجاد یک رژیم سیاسی برای آنها از طریق حمایت از افرادی که در پاریس زندگی می‌کنند و دارای تابعیت فرانسوی هستند، و با هر سخنی نیز علیه سرزمین مادری‌شان مزد آنها را پرداخت می‌کردند.
این روزنامه سپس با اشاره به سیاست فرانسه که از ایجاد مستعمره‌های جدید حمایت می‌کند و در این راستا از جدایی‌طلبان لیبی و پروژه تقسیم سوریه و لبنان، از طریق مزدورانی خودفروخته پشتیبانی می‌کند می‌گوید: آنان که پاریس را هدف گرفتند همان تفکر و همان ابزارهایی بودند که سوریه، عراق و جهان عرب را هدف گرفته بودند و همان تفکر ساخته و پرداخته شده در غرب بوده است.
این روزنامه در ادامه می‌گوید: ما نمی‌توانیم نقش آمریکا را در ایجاد القاعده نادیده بگیریم و نمی‌توانیم نادیده بگیریم که هم‌پیمانان آمریکا و غرب در منطقه و خصوصا عربستان سعودی منابع تروریست و تروریسم هستند؛ از این‌رو امروز این مسأله مورد پذیرش نیست که فرانسه مسأله مهمترین هم‌‌پیمانان خود را در منطقه و که بزرگترین حامی تروریسم بودند نادیده بگیرد.
در ادامه سوء‌استفاده از حادثه تروريستي پارس، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است برنامه‌های خود را برای حفاظت از تجار و مشتریان این کشور در برابر تهدیدهای سایبری ارائه کند؛ اقدامی که یک ماه پس از حمله سایبری به کمپانی سونی پیکچرز انجام می‌شود.
کاخ سفید اعلام کرد که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۵ برنامه‌ها و پیشنهادها برای تامین امنیت و حفاظت از تجار و مشتریان در فضای مجازی را در سخنرانی سالانه‌اش اعلام می‌کند و درباره مقابله با سرقت هویتی و مساله امنیت فضای خصوصی، امنیت سایبری و دستیابی‌های گسترده به سخنرانی می‌پردازد. اوباما برنامه‌های خود را برای تقویت و بهبود روند اعتماد در فناوری به کمیسیون فدرال تجاری ارائه می‌دهد که شامل مقابله با سرقت هویت و بهبود و تقویت حریم خصوصی دانشجویان و مشتریان است.
وی همچنین میزبان یکسری از اعضای کنگره از هر دو حزب خواهد بود تا درباره اهداف مشترک امنیت ملی و اقتصادی به گفت‌وگو بپردازد. از سوي ديگر دولت مادرید در اظهاراتی خواستار تغییر پیمان شنگن بمنظور اعمال کنترل بر مرزهای داخلی اتحادیه اروپا شد.
به نوشته روزنامه فرانسوی فیگارو، دولت اسپانیا اعلام کرد: مادرید خواستار تغییر پیمان شنگن به منظور اعمال کنترل بر مرزهای داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. پیمان شنگن موافقتنامه‌ای است که به برداشته شدن مرز بین ۶ کشور اروپایی انجامید و امکان مسافرت بدون روادید بین این کشورها را فراهم کرد.
این پیمان در سال ۱۹۸۵ بین پنج کشور اروپای غربی به امضا رسید و کشورهای دیگر به تدریج به این پیمان ملحق شدند. تمام کشورهای اتحادیه اروپا بجز بریتانیا و ایرلند وارد این پیمان شده‌اند و در حال حاضر ۲۶ کشور اروپایی از قوانین این پیمان پیروی می‌کنند.
این ۲۶ کشور عبارت‌اند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.در ادامه جوسازي‌هاي رسانه‌اي رسانه‌های غربی ویدئویی منتشر کردند که در آن ادعا شده، یکی از عاملان حمله و گروگان‌گیری اخیر در پاریس، عضو داعش بوده و با آن بیعت کرده بود. رسانه‌های غربی ویدئویی را منتشر کردند که در آن یکی از عوامل حملات اخیر در فرانسه،‌ پیشتر بیعت خود را با داعش اعلام کرده بود.
در حالی که پیشتر رسانه‌های غربی گزارش داده بودند که القاعده یمن مسئولیت حملات و درگیری‌های اخیر پاریس و فرانسه را به عهده گرفتند، ‌اکنون این خبرگزاری‌ها ویدئویی از یکی از عوامل حمله منتشر کردند که وی در آن می‌گوید «من عضو داعش هستم».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این ویدئو،‌ «آمدی کولیبالی» که یکی از افراد مسلح عامل حمله به فروشگاه «کوشر» پاریس بود، حضور داشته و او در این فیلم با داعش «اعلام بیعت» می‌کند. پیشتر نیز رسانه‌های فرانسوی از حضور یک دختر ۲۶ ساله که از نزدیکان به «کوبالی» بوده،‌ در میان عاملان حمله به این فروشگاه خبر داده بودند اما بر‌اساس خبرهای منتشر شده بعدی ادعا شد، این دختر در زمان حمله در مرز ترکیه - سوریه بوده و اکنون در سوریه حضور دارد.


کد مطلب: 90701

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/90701/احساسات-مردم-بازيچه-سياستمداران-غرب

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir