کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتراض‌ها‌ به سکوت در برابر کشتار راخینی‌ها بالا گرفت

چشمان گریان مسلمانان روهینگیا از کوری جهان

7 شهريور 1396 ساعت 21:52


به دنبال شدت یافتن تنش در منطقه مسلمان نشین میانمار، اهالی منطقه با ترک کاشانه‌های خود به مرز با بنگلادش گریختند در حالی که مدعیان حقوق بشر و نهادهای جهانی در برابر این سرکوب‌ها و کشتارها راه سکوت در پیش گرفته‌اند.
پس از دو روز خشونت در ایالت راخین در میانمار و شدت یافتن بحران، هزاران نفر از اهالی مسلمان منطقه خانه و کاشانه خود را ترک کردند. مسلمان روهینگیا با ترک منطقه به سوی مرز با بنگلادش رفتند اما مرزبانان بنگلادشی آن‌ها را عقب رانند.
راخین فقیرترین منطقه میانمار ماوای بیش از یک میلیون روهینگیایی است و این افراد در میانمار که بیشتر بودایی هستند با محدودیت‌های شدید مواجه‌اند. این در حالی است که پیشتر ده‌ها هزار نفر از اهالی روهینگیا به بنگلادش فرار کرده و مقام‌های میانمار را به آزار و اذیت نژادی متهم کردند. رئیس‌جمهوری ترکیه از جامعه بین‌الملل خواست برای کمک به اقلیت مسلمان روهینجای میانمار وارد عمل شود و گفت، جهان در مقابل وضعیت این مسلمانان کور و کر است.
روهینجاها یکی از بزرگترین جوامع بی‌خانمان جهان هستند که در تلاش برای فرار از جدیدترین سرکوب دولت میانمار در ایالت راخین واقع در غرب این کشور به بنگلادش فرار کرده‌اند اما حالا دولت بنگلادش هم به دنبال بیرون کردن آنهاست. آژانس آوارگان سازمان ملل اعلام کرد که بیش از ۳۰۰۰ روهینجایی در سه روز گذشته وارد بنگلادش شده‌اند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در یک مصاحبه تلویزیونی زنده گفت: متاسفانه که باید بگویم جهان در مقابل شرایطی که مسلمانان روهینجایی در آن گرفتار شده‌اند کر و کور شده است. نه می بیند چه شده و نه صدای آنها را می شنود.
رئیس‌جمهوری ترکیه جدیدترین دور مهاجرت این اقلیت مسلمان میانمار به بنگلادش را یک "رخداد به شدت دردناک" دانست و قول داد تا این مساله را در ماه آتی میلادی به مجمع عمومی سازمان ملل ارجاع دهد.
دبیرکل سازمان ملل نیز از کشته شدن مسلمانان روهینگیا در میانمار به دست ارتش این کشور به شدت ابراز نگرانی کرد. دبیرکل سازمان ملل متحد از بنگلادش خواست به آن دسته از مسلمانان میانمار که به این کشور گریخته‌اند، اجازه دهد وارد خاک بنگلادش شوند.
همزمان استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، گفت: بیشتر فراری‌ها از میانمار، زنان و کودکانند و در همین حال برخی از آنان زخمی‌اند. او از مقامات میانمار خواست به امدادرسانان سازمان‌های امدادی اجازه دهند وارد مناطق آسیب‌دیده شوند، مناطقی که به کمک و حمایت نیاز دارند. آن دسته از مسلمانانی که از میانمار به بنگلادش گریخته اند همچنان در مرز‌های این کشور نگه‌داری می‌شوند؛ زیرا به آنان اجازه داده نشده است وارد این کشور شوند. همچنین شورای اروپایی روهینجا اعلام کرد، هزاران تن از مسلمانان روهینجایی در سه روز گذشته در غرب میانمار کشته شده‌اند. آنیتا شوگ، سخنگوی شورای اروپایی روهینجا گفت،‌ ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مسلمان روهینجایی در استان راخین واقع در غرب میانمار کشته شده و هزاران تن دیگر نیز در یک نسل کشی بی سروصدا زخمی شده‌اند. وی با متهم کردن ارتش میانمار گفت:‌ اوضاع در غرب میانمار به یک نسل کشی بی سرو صدا می‌ماند. هزاران تن از مسلمانان روهینجا در روز یکشنبه در روستای سائوگپارا کشته شدند.
وزیر خارجه ترکیه از سازمان همکاری‌های اسلامی خواست درباره سرکوب مسلمانان روهینگیا سکوت نکند. «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که مسلمانان «روهینگیا» بصورت سیستماتیک مورد سرکوب و ظلم قرار می‌گیرند و چنین چیزی نباید ادامه یابد.
چاووش ‌اوغلو طی نشست خبری در آنکارا تاکید کرد: ۵۶ عضو سازمان همکاری‌های اسلامی نباید در این باره ساکت باشند بلکه باید راهکاری برای آن پیدا کنند.
پیش از وی نیز ریاست جمهوری و نخست وزیری ترکیه ضمن محکوم کردن نسل‌کشی مسلمانان در میانمار، خواستار اقدام جامعه جهانی برای کمک به آنها شده بودند. مسلمانان در روهینگا - یکی از بزرگترین منطقه‌های بدون دولت در جهان - بخاطر حملات ارتش میانمار و نسل‌کشی مجبور به ترک خانه و کاشانه خود و مهاجرت به بنگلادش شدند. تاکنون بیش از ۳هزار نفر از مسلمانان روهینگیا بدست ارتش میانمار و بودائیان در این کشور، کشته شدند. لازم به ذکر است کشورهای اروپایی و آمریکای مدعی حقوق بشر در برابر این کشتارها راه سکوت در پیش گرفته چرا که میانمار را موئلفه‌ای برای مقابله با چین و نیز اجرای بخشی از سیاست ضد اسلامی خود قرار داده‌اند.


کد مطلب: 100710

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100710/چشمان-گریان-مسلمانان-روهینگیا-کوری-جهان

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir