?>?> سیاست روز - لزوم اجرای فرمان مبارزه با فساد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دبیر ستاد مبارزه با مفاسد مطرح کرد؛

لزوم اجرای فرمان مبارزه با فساد

19 آذر 1397 ساعت 23:12


دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ درباره لزوم مبارزه با فساد افزود: اگر از همان موقع با موضوع فساد، دقیق و علمی‌تر برخورد می‌کردیم امروز شرایط بهتری را در کشور داشتیم.
کاظم پالیزدار با اشاره به اینکه تکثر و تعدد قوانین، ممکن است فسادزا باشند، افزود: تصمیم بر ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی با نیت ایجاد رانت و فساد نبود بلکه در آن شرایط، مجاسبات و پیش بینی‌هایی به این تصمیم منجر شد اما بعداً شرایطی در کشور به وجود آمد که رانت‌هایی ایجاد شد. وی افزود: همه تلاش ما این است که نظام اعتبار و رتبه‌سنجی شرکت‌ها و افراد انجام شود و اعتبارات و تسهیلات را به افراد و شرکت‌های صلاحیت‌دار بدهیم.
وی ادامه داد: آیین‌نامه نظام پرداخت تسهیلات را تنظیم کردیم که پس از آن همه بانک‌ها باید براساس آن، تسهیلات را پرداخت کنند. پالیزدار اضافه کرد: این آیین‌نامه تکمیل شده است و امیدواریم در آینده نزدیک آن را ابلاغ و اجرایی کنیم.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری گفت: بهترین راه‌حل مبارزه با فساد، ایجاد شفافیت است و همه تلاش ما در این دولت برای همین منظور بود.
وی با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ درباره لزوم مبارزه با فساد افزود: اگر از همان موقع با موضوع فساد، دقیق و علمی‌تر برخورد می‌کردیم امروز شرایط بهتری را در کشور داشتیم. پالیزدار اضافه کرد: همیشه انتظار بر این بود که با مفسد برخورد شود نه با فساد اما فساد به قدری جذابیت دارد که همه آدم‌ها خطر و مجازات آن را می‌پذیرند و وارد آن می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید زمینه بروز و ظهور فساد را کم کنیم، گفت: آن چه موجب جلوگیری از بروز فساد در کشورها می‌شود ایجاد شفافیت بیشتر است و زمانی که این کار را کردیم و اقتصادمان را در اتاق شیشه‌ای قرار دادیم خود به خود زمینه‌های فساد کم می‌شود.
پالیزدار افزود: منافع برخی از افراد و گروه‌ها به فساد گره خورده است بنابراین مقاومت می‌کنند حتی دستگاه‌هایی که خود متولی ایجاد ساز و کار شفافیت هستند خواهان استثنا شدن از این موضوع هستند.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری گفت: سامانه کارمند ایران کامل شده است اما برخی‌ها در برابر اجرای آن مقاومت می‌کنند.پالیزدار افزود: در زمینه حقوق‌های نجومی گزارشی از دستگاه‌های نظارتی نداشته‌ایم. وی در پاسخ به این پرسش که آیا اگر فرزند وزیر یا نماینده مجلس، پُست بگیرد مصداق رانت یا تخلف است؟ گفت: فرزندان این افراد هم مانند دیگر افراد عادی حق زندگی دارند اما اگر موضوع رانت باشد یعنی آنها توانایی و شایستگی لازم را نداشته باشند و فقط به­ علت اینکه فرزند یا خویشاوند و یا دوست وزیر یا نماینده مجلس هستند به آن‌ها پُست­ و مقام داده شود، رانت و فساد است.
پالیزدار درباره پرونده ثبت سفارش غیرقانونی واردات بیش از ۶ هزار خودرو هم گفت:­ این پرونده، جاری و در حال پیگیری است و متهمان در اختیار مراجع قضایی و در مرحله تحقیق هستند. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سامانه جامع مالیاتی باید زودتر راه اندازی می‌شد اما مقاومت‌های زیاد از دورن و بیرون این سازمان برای جلوگیری از ایجاد آن وجود داشته است.
پالیزدار افزود: گستردگی این سامانه بسیار زیاد است، پیمانکار­ خارجی که قرار بود کارهایی را در این زمینه انجام دهد به واسطه تحریم ها، کار را رها کرد.وی اضافه کرد: وضعیت بهتر شده است اما هنوز فرار مالیاتی در کشور داریم.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری گفت: برخوردها و اقدامات پیشگیرانه باید انجام شود و باید فرهنگ مبارزه با فساد را تقویت کنیم.


کد مطلب: 107146

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/107146/لزوم-اجرای-فرمان-مبارزه-فساد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir