کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی ناقص حقوق بشر، ایران را به نقض حقوق بشری متهم می کند

روسیاهی آمریکا

23 اسفند 1398 ساعت 22:35


درحالی آمریکای جنایتکار بار دیگر در گزارشی مغرضانه جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می کند که این رژیم استعمارگر پرونده سیاهی درموارد نقض حقوق بشر دارد؛ ضمن آنکه تحریم های ظالمانه این کشورعلیه ملت ایران در شرایط بحران کرونا مشکلات متعددی را برای مردم بوجود آورده است که خود بزرگترین جنایت علیه یک کشور قلمداد می شود.
به تازگی وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه حقوق بشر سال ۲۰۱۹ خود بار دیگر به تکرار اتهامات اثبات‌نشده علیه ایران پرداخت. وزارت خارجه آمریکا در این گزارش اتهامات مندرج در گزارش‌های سال‌های گذشته را تکرار و تهران را به نقض حقوق زنان و اقلیت‌ها، حقوق همجنس‌طلبان و سرکوب مخالفان متهم کرده است.
وزارت خارجه آمریکا همچنین بدون ارائه مستندات کافی مدعی شده اعدام‌ها در ایران مطابق با استاندارهای قانونی بین‌المللی نیست و بدون محاکمه منصفانه افراد انجام می‌شود.
نکته جالب تر اینکه در این هجمه رویکرد گستخانه دولتمردان آمریکا در قبال ملت ایران، رئیس جمهور این کشور نیز وضعیت اضطراری در قبال ایران را یک سال دیگر تمدید کرد؛ دونالد ترامپ، در این بیانیه خاطرنشان کرده رئیس‌جمهور وقت آمریکا در تاریخ ۱۵ مارس ۱۹۹۵ به منظور مقابله با تهدیدغیرمعمول و فوق‌العاده‌ای که اقدامات و سیاست‌های دولت ایران متوجه آمریکا می‌کند برای نخستین بار وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
رئیس‌جمهور آمریکا در این بیانیه خاطرنشان کرده که وضعیت اضطرار ملی درباره ایران که واشنگتن اولین بار روز ۱۵ مارس ۱۹۹۵ اعلام کرده، بایستی بعد از ۱۵ مارس سال ۲۰۲۰ نیز ادامه پیدا کنند.
در این بیانیه آمده است: رئیس‌جمهور آمریکا روز ۱۵ مارس ۱۹۹۵ به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۷۵ و به منظور رسیدگی به تهدیدهای غیرمعمول و فوق‌العاده‌ای که اقدامات و سیاست‌های حکومت ایران علیه منافع ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده ایجاد می‌کنند، در ارتباط با این کشور وضعیت اضطرار ملی اعلام کرد.
رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از این بیانیه به یادداشت خود برای پایان دادن به مشارکت آمریکا در برجام اشاره کرده و ایران را به اشاعه موشکی، فعالیت‌های مخرب در منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی متهم کرده است.
در همین رابطه؛ سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، رژیم آمریکا را فاقد هرگونه وجاهت سیاسی، حقوقی و اخلاقی برای اظهارنظر در خصوص حقوق بشر خواند و تاکید کرد: رژیمی که رئیس جمهور آن با افتخار فرمان ترور پاک‌ترین فرزندان ایران زمین را صادر می‌کند و همدستانش در مصدر وزیر امور خارجه و نماینده ویژه امور ایران با بی شرمی میزبان و مهمان منفورترین گروهک‌های تروریستی ضد ایرانی هستند، هیچ میانه‌ای با مفهوم والای حقوق بشر ندارند.
وی افزود: رژیمی که رئیس جمهور آن آشکارا سخنان نژادپرستانه به زبان می‌آورد، با بی شرمی تمام از تبعیض مذهبی دفاع می‌کند، زنان را در حد ابزاری برای هوسرانی می‌داند، مردمان سایر کشورها را تنها به دلیل مذهب و نژاد از سفر به آمریکا منع می‌کند، بی محابا و بر خلاف تمام مقررات و موازین بین‌المللی تهدید به نابودی مراکز فرهنگی کشورها می‌کند، متحد و حامی رژیم کودک کش و قصاب سعودی و رژیم ضد بشری صهیونیستی است، در جایگاهی نیست که برای سایر کشورها نسخه حقوق بشری بپیچد.
موسوی با اشاره به اعترافات صریح و بی پرده مایک پامپئو که تعلیم شگردهای دروغ گفتن و حقه بازی را بخشی از برنامه درسی خود در دوره ریاست بر سازمان جاسوسی آمریکا عنوان کرده است، اظهار داشت: گزارش نویسی آمریکایی در مورد سایر کشورها از جمله ایران، شیوه نخ نما شده‌ای است که بر اساس آموخته‌های پامپئو و هم قطارانش در سازمان سیاه سیا و از طریق ردیف کردن مجموعه‌ای از دروغ‌ها و وارونه سازی واقعیت‌ها و بزرگنمایی نقاط ضعف و سیاه‌نمایی نقاط مثبت تنظیم می‌شود و بنابراین هیچ ارزش و اعتباری ندارد.
موسوی با ابراز تاسف از تقلیل مفهوم "حقوق بشر" به اهرم اعمال فشار و بدنام سازی از سوی آمریکا و برخی متحدین غربی آن، گزارش وزارت خارجه امریکا را مکمل شبهه پراکنی های نهادهای وابسته به دولت آمریکا از جمله عفو بین الملل دانست که تحت لوای سازمان غیردولتی عملا سیاست های رسمی رژیم امریکا را اجرا می کنند.
آمریکا در دهه‌های گذشته همواره داعیه دفاع از مبانی و اصول حقوق بشر را داشته و بر این اساس به خود اجازه داده تا در خصوص وضعیت و شرایط حقوق بشر در سایر کشورها اظهارات مداخله جویانه داشته باشد. بررسی دقیق مواضع حقوق بشری آمریکا به صراحت تأیید کننده این واقعیت است که دولتمردان این کشور موضع‌گیری در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان را بر مبنای ترجیحات و منافع سیاسی انجام می‌دهند و همین رویه موجبات استفاده ابزاری آمریکا از موضوع حقوق بشر را در سطح بین المللی فراهم ساخته است. نکته مهم و تأسف بار این است که چنین قضاوت‌های سوگیرانه و جانبدارانه، مبنای عمل سیاسی آمریکا در ارتباط با کشورهای هدف قرار می‌گیرد و از جمله وضع تحریم‌های اقتصادی و تحمیل فشارهای سیاسی علیه کشورهای مستقل، بر مبنای همین قضاوت‌های نادرست توجیه می‌شود. فراتر از این بحث، نکته مبنایی و مهم دیگری وجود دارد که توجه به آن از اهمیت اساسی برخوردار است. دولت ایالات متحده در حالی که بر کرسی قضاوت در خصوص عملکرد حقوق بشری سایر کشورها تکیه می‌زند که خود در داخل نیز به طور مکرر و فاحش حقوق بشر را نقض می‌کند. طبعاً چنین وضعیتی موید عدم صلاحیت واشنگتن برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر در سایر کشورهاست و هرگونه حقی را از این کشور برای طرح ادعاهای بشر دوستانه سلب می‌کند. با توجه به این واقعیات است که مقام معظم رهبری همواره بر تلاش برای افشای ماهیت ضد حقوق بشری دولت آمریکا تأکید داشته‌اند تا بدین ترتیب عدم صداقت و صلاحیت آمریکا در پیگیری مسائل حقوق بشری به تصویر کشیده شود.
قانون حمل آزادانه سلاح از جمله مواردی است که جان و حریم شخصی شهروندان آمریکایی را به مخاطره انداخته و حق حیات و امنیت را از آنها سلب کرده است؛ به طوری که ۸۲ درصد از کشتارهایی که با سلاح گرم صورت می‌گیرند در ایالات متحده رخ می‌دهند. ۷۵ درصد کشتارها در آمریکا با سلاح صورت می‌گیرد که این آمار ظرف دو سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
پلیس آمریکا برخلاف عرف متعارف که می‌باید رکن اساسی حقوق شهروندی را تأمین کند، حقوق مردم آمریکا به ویژه سیاه پوستان را مورد تعرض قرار می‌دهد و گزارش‌ها حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۷ نیروهای پلیس تنها ۱۴ روز مرتکب خشونت نشده‌اند. تا اوایل دی ماه این سال نیز آمار این خشونت‌ها به ۱۱۶۶ مورد رسید. در آمریکا تعداد زیادی از شهروندان توسط پلیس کشته و یا مصدوم می‌شوند که در این بین سیاه پوستان به نسبت از سهم بیشتری برخوردارند. آنچه در این رابطه حائز اهمیت است اینکه در این کشور نه تنها برخورد قانونی با پلیس در راستای سوءاستفاده از قدرت و هنجارشکنی‌های اخلاقی آن صورت نگرفته، بلکه به منظور توجیه موضوعاتی از این دست، بعضاً به موازین قانونی نیز استناد می‌شود.
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش‌های سالانه خود از وضعیت حقوق بشر در جهان، برخی کشورها را در مورد محکومیت‌های قضائی مورد نکوهش قرار داده و رویه آنها را ناقض حقوق بشر معرفی می‌کند؛ در حالی که در این کشور مواردی از محکومیت‌های قضائی وجود دارد که به گزارش مراجع حقوق بشری نقض مسلم حقوق زندانیان محسوب می‌شود. آمریکا دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران را به دلیل اجرای شریعت اسلامی از جمله در مورد حکم اعدام مورد انتقاد قرار می‌دهد اما خود اعدام را از طریق غیر انسانی چون تزریق‌های مرگبار، صندلی‌های اعدام الکتریکی و … در این کشور به اجرا می‌گذارد. این قبیل اعدام‌ها در بخش قابل توجهی از ایالت‌های آمریکا مجاز است به طوری که از ابتدای سال ۲۰۱۸ تا اواسط دی ماه ۱۳۹۷ (پایان سال میلادی) حدود ۲۵ نفر در هشت ایالت به شیوه‌های غیر انسانی محکوم به مرگ شده‌اند.
در آمریکا تبعیض علیه اقلیت‌های مذهبی کاملاً آشکار است و در این میان، تبعیض علیه مسلمانان در رتبه اول قرار دارد. موج تبلیغاتی علیه اسلام سبب تشدید اسلام هراسی و اسلام ستیزی و جرایم ناشی از انزجار بر ضد مسلمانان در آمریکا شده است؛ بسیاری از اقدامات علیه مسلمانان، سازمان‌ها و ادارات اسلامی آمریکا با نام اجرای قانون، بدون اقامه اتهام متقن و محکمه پسند انجام می‌گیرند. در این زمینه، مسلمانان آمریکایی بارها بدون دلیل، هدف بازرسی‌های ضدتروریستی اف. بی. ای قرار گرفته‌اند.
شایان توجه است که از زمان روی کار آمدن ترامپ، تبعیض‌ها علیه مسلمانان در آمریکا تشدید شده است به گونه‌ای که بر اساس یافته‌های مرکز پژوهشی پیو، مسلمانان آمریکا از آینده کشور و جایگاه خود در جامعه آمریکا در دوره ترامپ ابراز نگرانی کرده و رئیس جمهور و حزب جمهوری خواه را مخالف مسلمانان قلمداد می‌کنند. دونالد ترامپ موضوع اسلام هراسی را به ابزاری برای تحقق سیاست‌های خود تبدیل ساخته و با اقداماتی نظیر ممنوع ساختن ورود اتباع برخی کشورهای مسلمان به روند اسلام هراسی و اسلام ستیزی در این کشور دامن زده است. سیاست‌های اسلام هراسانه دولت ترامپ به حدی بوده است که ۵۶ درصد از شرکت کنندگان آمریکایی در یک نظر سنجی که در آبان ۱۳۹۷ انجام شد حتی نسبت به ساخت مسجد در نزدیکی محل خانه خود ابراز نگرانی کرده و در واقع با آن مخالف بوده‌اند.
مقامات آمریکایی به رغم تأکید ظاهری بر حقوق مدنی و سیاسی، در عمل توجهی به رفع مشکلات ناشی از تبعیض نژادی در این کشور نداشته‌اند. اقلیت‌های نژادی پرشمار و متنوعی در آمریکا زیست می‌کنند که در بین آنها، سیاه پوستان با جمعیتی بالغ بر ۴۰ میلیون نفر یعنی ۱۳ درصد از کل جمعیت آمریکا، بزرگترین اقلیت قومی در این کشور محسوب می‌شوند. با این حال از تبعیض و رفتارهای نابرابر رنج می‌برند. سیاهپوستان اکثریت قربانیان قتل‌های با اسلحه را در امریکا تشکیل می‌دهند. آنها ۱۰ برابر بیشتر از سایرین در معرض خطر مرگ با سلاح هستند و این آمار در رابطه با مردان به ۱۶ برابر نیز می‌رسد. آنها همچنین بیش از سه برابر سفیدپوستان در معرض خشونت پلیس قرار دارند. از سوی دیگر فرصت‌های شغلی نیز در میان سفید پوستان و سیاهپوستان به صورت نابرابر توزیع شده است. نرخ بیکاری، میزان ساعات کار و درآمد سیاه پوستان نشان از استمرار تبعیض از گذشته تا به امروز دارد و این امر در حالی است که وضعیت سفید پوستان در این زمینه در حال ارتقا و بهبود است؛ اینها تنها موارد کوچکی از نقض حقوق بشر آمریکا است که مدام جمهوری اسلامی ایران را به آن متهم می کند.
اندرحکایت گستاخی ها وفشارهای آمریکا اخیرا وزیر خارجه در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل که رونوشت آن برای روسای سازمان‌های بین‌المللی و وزرای خارجه همه کشورها ارسال شد، بر ضرورت رفع تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران برای مقابله با کرونا تأکید کرد.
سید عباس موسوی در صفحه توئیترش از نامه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل خبر داد و نوشت: ظریف در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد که رونوشت آن برای روسای سازمان‌های بین‌المللی و وزرای امور خارجه همه کشورها ارسال شد بر ضرورت رفع تمامی تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران برای مقابله با کرونا تاکید کرد.
ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نامه پایان تحریم‌های دولت ایالات متحده را که مانع عمده‌ای برای مبارزه با شیوع کرونا در کشورمان است خواستار شد.
ظریف در این نامه تاکید کرده است که علی‌رغم توانمندی علمی و تعهد نظام سلامت ایران برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا، تحریم‌های ایالات متحده بر تجارت قانونی و پیش شرط‌های اخیر مقامات ایالات متحده برای ممانعت از فروش دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای بشردوستانه، تلاش‌ها برای مبارزه با شیوع کووید-۱۹ در ایران را با موانع جدی مواجه کرده است.
وزیر امور خارجه، تاثیر تحریم‌های ثانویه بر فروش نفت و هم چنین دیگر صادرات کشور توسط بخش خصوصی و در نتیجه کاهش توان دولت برای تامین یارانه کالاهای اساسی شهروندان ایرانی و کاهش توان بخش خصوصی برای تولید و اشتغال، چندلایه بودن تحریم‌های بخش‌های مالی، حمل و نقل، بیمه و بانکی برای ممانعت از فروش دارو و تجهیزات پزشکی به ایران، عدم تامین لوازم و نرم‌افزارهای ناوبری مورد استفاده شرکت‌های هواپیمایی ایران با هدف زمین‌گیر کردن بخش هوایی ایران و اقدامات اخیر شرکت‌های آمریکایی برای مانع‌تراشی در استفاده از فناوری اطلاعات در جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ را به عنوان مثال‌هایی از اقدامات آمریکا برشمرده که تا حدی در بی‌عملی جامعه جهانی در مقابل اقدامات غیرقانونی دولت ایالات متحده ریشه دارد.
ظریف همچنین نیز در صفحه توئیتر خود با اشاره به تأکید «کریستالینا جورجیوا» مدیر اجرایی صندوق بین‌المللی پول مبنی بر اینکه از کشورهای متأثر از کووید۱۹، با ابزار سریع مالی پشتیبانی خواهد شد نوشت: بانک مرکزی ایران خواستار دسترسی فوری به این تسهیلات شده است و صندوق بین‌المللی پول و هیأت مدیره آن باید به دستور صندوق پایبند باشند، در طرف صحیح تاریخ قرار بگیرند و مسئولانه عمل کنند.


کد مطلب: 113176

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/113176/روسیاهی-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir