کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

برجام روی هوا اصرار برای پیوستن به اف ای تی اف

11 اسفند 1399 ساعت 21:21


پیوستن به اف ای تی اف هنوز مسئله‌ای است که دولت اصرار دارد تا ایران به این کارگروه مالی بپیوندد و اعتقاد و اصرار دارد که اگر نپیوندیم مشکلات اقتصادی کشور بیشتر می‌شود در حالی که مخالفین پیوستن به اف ای تی اف بر عکس این نظر را دارند چرا که استدلال آنها به دستاوردی است که دولت تدبیر و امید برای کشور داشت اما هیچ حاصل و عایدی برای مردم نداشت. آقای روحانی رئیس جمهور روز گذشته درباره برجام گفت؛‌ «برخی فکر می‌کنند دستاورد برجام احقاق حقوق ملت ایران بود که البته به دلیل بزرگی آن دنیا توطئه کرد تا کمر برجام شکسته شود.»
درباره این جمله آقای روحانی سخن زیاد است، همین بس که بگوییم برجام حاصل مذاکراتی است که میان ایران و آمریکا در دولت اوباما به دست آمد و این توافق اکنون بدون هیچ سودی برای ایران، ‌تبدیل به ابزار فشار شده است حال چگونه است که دنیا تلاش می‌کرد برجام به دست بیاید و اکنون تلاش می‌کند نابود شود؟
ماجرای اف ای تی اف نیز به مانند برجام است،‌ حال آن که دولت در ماه‌های پایانی کار خود قرار دارد و اصرار دولت تدبیر و امید نیز منطقی نیست.
مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر خود را درباره لوایح دولت برای پیوستن به اف ای تی اف اعلام کرده بود اما رئیس جمهور در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب درخواست بازنگری و بررسی مجدد آنها را داشت که چنین شد. قرار است مجمع نظر بازنگری خود را اعلام کند و هر نظری که مجمع تشخیص مصلحت نظام در باره اف ای تی اف بدهد، باید هر دو طرف به آن تمکین کنند و به فضا سازی‌ها پایان دهند.
در همین زمینه نمایندگان مجلس که مخالف پیوستن ایران به اف ای تی اف هستند، اعتقاد دارند اجرای کنوانسیون‌های سی اف تی و پالرمو خود تحریمی است و نباید این اتفاق بیفتد.
در همین زمینه عضو فراکسیون روحانیت مجلس گفت: آنهایی که می‌گویند اگر به FATF نپیوندیم مشکلات معیشتی‌مان بیشتر می‌شود درباره برجام نیز چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کردند.
حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از پیوستن به کنوانسیون‌های FATF گفت: آنهایی که عنوان می‌کنند که اگر به FATF نپیوندیم مشکلات کشور از جمله مشکلات معیشتی بیشتر می شود و شرایط بر ما سخت تر خواهد شد، همان کسانی هستند که در مذاکرات برجام برای امضای این توافق و پذیرش شروط کشورهای غربی، این مسائل را مطرح می‌کردند.
وی در گفت‌وگو با فارس افزود: سوال من از این افراد این است که آیا با امضا و پذیرش برجام و انجام تعهدات در قالب این توافق مشکلات کمتر شده و آیا امروز که ما انجام تعهدات‌مان را به حالت تعلیق درآورده‌ایم، شرایط سخت‌تر شده که عضویت در FATF و یا عدم عضویت در آن بخواهد تغییری برای ما ایجاد کند.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس اظهار داشت: ما امروز در شرایط تحریم به سر می‌بریم و دشمن تحت عناوینی همچون مبارزه با پولشویی، مبارزه با تأمین مالی تروریسم و ایجاد شفافیت در این زمینه‌ها درصدد است تا از مسائل محرمانه ما در بخش مالی اطلاع کسب کند.
نوروزی خاطرنشان کرد: دشمن از تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران به هدفش نرسیده و در صدد است از طریق این کنوانسیون‌ها اطلاعات مربوط به دور زدن تحریم‌ها را به دست آورد و فشارها را بر کشورمان بیشتر کند.

وی افزود: سردمداران این کنوانسیون‌ها حامیان اصلی گروه‌های تروریستی هستند و به هیچ وجه هدف آنها مبارزه با تروریسم و گروه‌های تروریستی نیست.
علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: آنهایی که می‌گویند اگر به FATF نپیوندیم مشکلاتمان بیشتر می‌شود و چنین و چنان خواهد شد در زمان مذاکرات برجام همین حرف‌ها را مطرح می‌کردند.
وی افزود: امروز پس از ۴ سال می‌بینیم که برجام هیچ ثمره اقتصادی برای کشور نداشت و مشکلی را از مردم و کشور حل نکرد و در مورد FATF هم هیچ کس تضمینی نمی‌دهد که با پیوستن ایران به کنوانسیون‌های آن مشکلی از کشور حل شود.
خضریان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید بدانیم که همه این شفافیت‌ها در شرایطی می‌تواند مفید باشد که کشورهای عضو در شرایط برابر باشند. ما امروز در شرایط تحریم هستیم و طبیعتا برای دشمنان ما بسیار مهم است که از مسائل مالی ما اطلاع داشته باشند.
وی افزود: پیوستن به FATF باعث می‌شود راه‌های دور زدن تحریم‌ها کاملا در اختیار دشمن قرار گیرد و آنها که از تحریم‌های به اصطلاح خودشان فلج کننده علیه ایران به اهدافشان نرسیده‌اند بتوانند از این طریق به مقصود نهایی خود که ضربه زدن به ملت ایران است دست یابند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: هیچ کشوری حاضر نیست که اطلاعات محرمانه خود را از جمله در حوزه اقتصادی در اختیار بیگانگان قرار دهد و FATF درواقع به دنبال همین موضوع است که از مسائل محرمانه مالی ما اطلاع حاصل کند.
خضریان خاطرنشان کرد: ما در کشور قانون مبارزه با پولشویی و قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم داریم و اگر کسی هم می‌خواهد کاری بکند خب، همین قوانین داخلی را اجرا کند، چه دلیلی دارد به کنوانسیون‌هایی بپیوندیم که سردمداران آنها حامیان تروریست‌ها هستند.
همچنین نماینده مردم شهر کرد در مجلس گفت: پیوستن به FATF یک خودتحریمی بزرگ است و نباید اجازه دهیم عده‌ای آن را به کشور تحمیل کنند.
احمد راستینه افزود: ما در کشور قانون مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم را داریم و آن را اجرا می‌کنیم و نه از نظر عقلی و نه منطقی و نه فنی قابل پذیرش است که به قانون کنوانسیونی بپیوندیم که هیچ یک از نهادهای بین المللی در حوزه اقتصادی برداشت مشخصی از آن نمی‌کنند.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آمریکا چند سالی است که به دنبال ساختارسازی در سازمان‌ها و نهادهای بین المللی است تا از طریق آنها بر کشورهای جهان سلطه و سیطره خود را در پوشش این سازمان‌ها اعمال کند.
وی افزود: FATF هم از این قاعده مستثنی نیست و آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال آن هستند تا از این طریق بر اقتصاد دنیا سیطره داشته باشند و با هر گونه استقلال اقتصادی به مقابله بپردازند.
نماینده مردم شهر کرد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آنهایی که پیش از این فریاد سر می‌دادند که برجام را امضا کنیم از این توافق چه نتیجه‌ای گرفتند که امروز بار دیگر فریاد پیوستن به FATF را سر می‌دهند. 


کد مطلب: 117334

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/117334/برجام-روی-هوا-اصرار-پیوستن-اف-تی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir