کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قدرت دفاعی، امنیت آفرین

قدرت دفاعی، امنیت آفرین است، به ویژه قدرتی که مردم آن را آفریده اند و برای امنیت پایدار در جمهوری اسلامی ایران جوانانشان...

21 مهر 1399 ساعت 22:32


قدرت دفاعی، امنیت آفرین است، به ویژه قدرتی که مردم آن را آفریده اند و برای امنیت پایدار در جمهوری اسلامی ایران جوانانشان در عرصه‌های دفاعی و نظامی حضور دارند. پایه و اساس بدنه قدرت دفاعی ایران اسلامی، مردمی است.
حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا روز گذشته به سه رکن اقتدار ملی اشاره کردند که هر یک از آنها در جای خود قابل بررسی و تجزیه و تحلیل است.
ایشان در مراسم مشترک دانش آموختگی دانشگاه‌های نیروهای مسلح، «قدرت دفاعی»، «استحکام و ثبات اقتصادی» و «توانایی و قوام فرهنگی» را ارکان اقتدار ملی برشمردند و فرمودند؛ «مبنای اقتدار در جمهوری اسلامی یک مبنای عقلانی و براساس محاسبات صحیح و منطقی در خصوص اندازه قدرت دفاعی، چگونگی تقسیم کار بین نیروهای مسلح و تعیین ابزارهای دفاعی است.» تعریفی که ایشان از قدرت دفاعی در جمهوری اسلامی ایران ارائه دادند، زمینه کار و تلاش مسئولان و مردم را برای کارهای اساسی فراهم می‌کند، در واقع فرصتی است برای مسئولین و مردم تا در فضای امن ایجاد شده از سوی قدرت دفاعی، دو مولفه دیگر خود را به ارتقاء برسانند، استحکام و ثبات اقتصادی و توانایی و قوام فرهنگی زیر سایه قدرت دفاعی باید رشد کنند تا توازن در این سه مقوله ایجاد شود. اکنون قدرت دفاعی نیروهای مسلح توانسته است به بخش زیادی از آنچه که فرمانده کل قوا در عرصه دفاعی متذکر شدند، دست یابد، یعنی توانسته است با اقتداری که در بدنه نیروهای مسلح به وجود آمده، اندازه قدرت دفاعی، چگونگی تقسیم کار بین نیروهای مسلح و انواع ابزارهای دفاعی تعیین شود.
حتی تحریم‌های اقتصادی و تسلیحاتی دشمن علیه جمهوری اسلامی ایران نتوانسته است این بخش از بدنه حساس نظام اسلامی را مختل کند بلکه باعث شکوفایی در عرصه نظامی و دفاعی نیروهای مسلح شده است.
در این میان علاوه بر آن که دشمنان جمهوری اسلامی ایران سعی دارد، توانایی‌های نظامی کشور را به چالش کشیده و آن را بهانه ای برای تهدید از سوی ایران معرفی کنند، برخی در داخل نیز سعی دارند هم صدا با دشمنان، توانمندی‌های نظامی کشور را بهانه ای برای فشارهای دشمن معرفی کنند.
بارها مواضع و سخنان برخی افراد و اشخاص در داخل کشور در زمینه توانمندی‌های نظام ایران به ویژه قدرت موشکی دیده شده است که البته همچنان ادامه دارد، این تفکر بر این باور است که برای پایان دادن به دشمنی دشمنان علیه ایران اسلامی، کافی است که از مواضع نظامی و دفاعی خود کوتاه بیاییم، تا مشکلات اقتصادی نیز حل شود، در حالی که راه کار و راه حل این است که به استحکام و ثبات اقتصادی برسیم.
چرا ظرفیت‌های اقتصادی کشور نباید همچون، پیشرفت‌های نظامی نمی‌تواند خود را ارتقاء دهد و به استحکام و ثبات در عرصه نظامی و دفاعی برسد؟ آن‌هایی که تصور می‌کنند، کنار آمدن با دشمن مشکلات اقتصادی را حل می‌کند، آیا باور دارند که دشمن خواهان جمهوری اسلامی ایران با اقتصادی پویا و پیشرفته در عرصه‌های اقتصادی است؟ چنین تصوری مصداق همان سخن رهبر معظم انقلاب است که فرموده اند؛ «بعضی‌ها اسم عقلانیت و عقل را می‌آورند اما منظورشان ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن است، در حالی که فرار کردن و ترسیدن، عقلانیت نیست.»
قدرت دفاعی کشور که اکنون عاملی بازدارنده در مقابل تهدیدات نظامی دشمنان است، می‌تواند و باید الگویی برای عرصه اقتصادی شود تا استحکام و ثبات اقتصادی را به کشور بازگرداند.
اگر ایران اسلامی در عرصه نظامی، دفاعی و منطقه ای توانسته است دشمن را با چالش‌های جدی روبرو کند، در عرصه اقتصای نیز خواهد توانست. کافی است اندکی از روحیه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به بدنه اقتصادی و اندیشه ای این بخش از اقتدار ملی تزریق شود، آنگاه شکوفایی اقتصادی با پیشرفت‌های بزرگی همراه خواهد شد.
مشکلات اقتصادی دو بخش دارد، بخش نخست آن به مدیریت، تصمیم گیری و تصمیم سازی مدیران اجرایی و اقتصادی بازمی‌گردد و بخش دوم آن به تحریم‌ها مربوط می‌شود. اما می‌بینیم که نیروهای مسلح با کمترین بودجه نظامی توانستند، با وجود تحریم‌های تسلیحاتی که تحریم‌های اقتصادی نیز فشار مضاعف را بر آن وارد کرد، به آنچنان توانمندی‌هایی دست یابند که دشمنان را ناامید از جنگ با جمهوری اسلامی ایران کرده است.

نویسنده: محمد صفری


کد مطلب: 115697

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/115697/قدرت-دفاعی-امنیت-آفرین

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir