کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خداحافظی تراژیک دولتمردان دوازدهم با پاستور

وقتی مردم با گرانی‌ها در روزهای آخر دولت روحانی بمباران می‌شوند

9 مرداد 1400 ساعت 23:40


شمارش معکوس پایان دولت روحانی آغاز شده است و چند روز بیشتر دیگر روحانی و تیمش که هشت سال زمام قوه مجریه را در دست داشتند، مهمان پاستور نیستند. یکی ازچالش هایی که مردم در این روزها با آن به شدت مواجه‌اند بمباران بازار با گرانی هاست. همین دو روز پیش بود که خبر رسید روغن موتور ماشین ۴۱ درصد گران شده است. قیمت برخی از اقلام مانند آب معدنی هم آنچنان درحال افزایش است که از دیگر مواد مصرفی بالاتر زده است. قیمت ماکارونی نیز اخیرا ۷۰ درصد گرانتر شده است. قیمت هر کیسه سیمان نیز با توجه به خاموشی‌های اخیر و عدم تولید مناسب این محصول به ۱۱۰ هزار تومان رسیده است. قیمت انواع آهن آلات مختلف به سبب بی برقی و تعطیلی کارخانه‌های تولید فولاد افزایش چشمگیری یافته و بهای میلگرد هم به شدت رشد یافته است.
بهای مرغ هم هر روز در حال گران شدن است و جالب اینجاست که مسئولان ذی ربط به جای پاسخگویی به این که چرا قیمت این محصول پرمصرف روزانه در حال گران شدن است آنرا طبیعی و قابل پیش بینی توصیف می کنند. این موارد تنها بخشی از موج گرانی‌های اخیر بعد از برگزاری انتخابات سال ۱۴۰۰ و روزهای آخر دولت روحانی است. این درحالی است که در اوائل سال هم با وجود اینکه رئیس جمهور مطرح کرد هر چه باید گران شده باشد در سال ۹۹ گران شده و دیگر در سال جاری نباید گران شود بسیاری از اجناس رنگ رشد قیمت شدید را به خود دیدند. بهای هر کیلو شکر هم اخیرا به ۱۵ هزار تومان رسید و گفته می شود دستمال کاغذی به علت کمبود ارز و خمیر گرانتر شده است.
جهان نيوز در ایام انتخابات گزارشی درباره موج گرانی های پیش از انتخابات ریاست جمهوری و بی سیاستی دولت با عنوان «اوج گیری بی‌تدبیری دولت روحانی در فصل انتخابات» منتشر کرد. موضوعی که قطعا در میزان مشارکت بخشی از مردم در انتخابات اثرگذاری منفی داشت. درواقع این موج گرانی های اخیر دومین موج سهمگین گرانی ها در سالی است که هنوز ۵ ماه از آن بیشتر نگذشته است. وضعیت کشور به گونه ای است که دولت روحانی قرارگاه مرغ تشکیل داده، کمیته متشکل از چند وزیر راه اندازی می کند تا به مشکل برق رسیدگی کنند و حالا صحبت از صدور کارت لبنیات برای اقشار کم درآمد برای تامین لبنیات مورد نیاز آنها در محافل خبری است. در دولت روحانی قوت غالب مردم یعنی نان نیز گران شد تا سفره اقشار کم درآمد هر روز کوچکتر و کوچکتر و خالی تر شود. اخیرا «صدیف بدری»، نایب رییس کمیسیون عمران مجلس گفته است: «مردم نمی‌توانند بیشتر از نیم کیلو میوه بخرند». همچنین «آرش نبی زاده» مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های ماهیان سردآبی نیز با عنوان اینکه سرانه مصرف ماهی در کشور نصف شده است، بیان کرده « امروز قیمت ماهی خوراکی افزایش یافته به طوری که از سفره خانوارها حذف شده است و متاسفانه این رویداد سلامت مردم را تهدید می‌کند.»
این موارد جزو اطمینان یافته های گرانی است اما خبرهای بد دیگری نیز در راه است. با اینکه کالاهایی مانند مرغ و برنج به حد خود گران شده اند اما کماکان مسئولان ذی ربط با تزریق نگرانی بیشتر مردم را برای گرانی های دیگر آماده می کنند و عنوان می شود که باید مثلا مرغی که روزگاری کیلویی ۱۲ هزار تومان می خریدند را باید در آینده ۴۰ هزار تومان خریداری کنند. با این وجود یک موج گرانی در اوائل سال، موج گرانی دیگر پس از انتخابات اتفاق افتاده و یک هشدار گرانی نیز در آینده در خصوص برخی اقلام به مردم اعلام می شود!
آنچه امروز کشور درگیر آن است یک بی تدبیر و ناامیدی مهم است که دولتی که مدعی تدبیر و امید بود رقم زده است. به طور کل اگر بخواهیم نامی هم برای این دولت در این روزها تعیین کنیم باید آنرا «دولت خبرهای تلخ» بنامیم. بعد از همه امیدوارکردن‌ها و بادکردن های برجام و آفتاب تابان و فتح الفتوح نامیدن این توافق حالا کشور درگیر مشکلات معیشتی شدیدی شده است. به هر حال چندان خبر خوشی از دولت روحانی به مردم نرسیده است اما دولتمردان هنوز به جای پاسخگویی و عذرخواهی از مردم مشکلات را به گردن دیگران می اندازند. تجزیه و تحلیل سخنان دولتمردان بویژه رئیس جمهور نشان می دهد که دولت با همه وعده ها در وقت پاسخگویی از «اگرنبودها» سخن می گوید. اگر تحریم ها نبود، اگر ترامپ نبود، اگر کرونا نبود و ... در پاسخ به مشکلاتی که به طور عملیاتی باید حل شود ارائه می شود. این درحالی است که مسائلی مانند بی برقی و تنظیم بازار و قیمت های سر به فلک کشیده تماما به تحریم ها باز نمی گردد و کارشناسان مطرح می کنند که عملکرد ضعیف مدیریت اقتصادی و اجرایی کشور عامل اصلی این معضلات و بعضا بحران هاست.
با این حال مردم چندان ناراحت نیستند که دولت روحانی در حال ترک پاستور است و یک خداحافظی تراژیک را از سوی دولت دوازدهم شاهد هستیم. پیش از انتخابات یک شایعه در فضای مجازی منتشر شده بود که به علت کرونا قرار است انتخابات ریاست جمهوری یکسال به عقب بیفتد. این شایعه کابوس بسیاری ازافراد شده بود اما حالا به نظر می رسد مردم بیش از گذشته منتظر دولت جدید هستند، هر چند که با توجه به وضعیت اسف باری که اقتصاد و معیشت کشور دارد آنچنان امیدواری وجود ندارد اما بازهم کورسویی از امید در میان مردم هست تا لااقل این فضای آشفته و به نوعی بی دولتی و جولان دلالان و سوداگران سر و سامان یابد.


کد مطلب: 119063

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/119063/وقتی-مردم-گرانی-ها-روزهای-آخر-دولت-روحانی-بمباران-می-شوند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir