کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راهبردی برای دولت دوازدهم

یکی از بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر دولت‌ها در جهان برخورداری از وجود...

17 مهر 1396 ساعت 2:12


یکی از بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر دولت‌ها در جهان برخورداری از وجود رهبری است که می‌تواند با بیانات و تذکرات خود مسیر انقلاب را روشن کرده و دولتها را در طی مسیر هدایت کند، بر همین اساس نگاهی به کلیدواژه‌هایی که رهبری به عنوان شاه‌کلید حل مشکلات به دولت‌ها دادند می‌اندازیم تا بدانیم دولت کنونی از چه مسیری باید حرکت کند تا به مقصود برسد.

وحدت ملی
رهبری در ۲۲ خرداد ۹۶ با تکیه بر وحدت ملی فرمودند: «در صحبتهای آقای رئیس‌جمهور هم بود، بنده تأیید میکنم که انسجام ملّی را باید حفظ کرد، اتّحاد ملّی را باید حفظ کرد. این منافاتی ندارد با اینکه یک مخالفی هم در یک بخشی مخالفت خودش را ابراز کند... کشور را دوقطبی نباید کرد، مردم را به دو دسته نباید تقسیم کرد؛ آن حالتی که در سال ۵۹ متأسّفانه از ناحیه‌ی رئیس‌جمهور آن ‌روز اتّفاق افتاد که مردم را به دو دسته‌ی موافق و مخالف تقسیم کرده بودند که چیز خطرناکی است.»

صراط مستقیم انقلاب اسلامی
ایشان با تکیه بر اهمیت صراط مستقیم در ۱۴ خرداد ۸۶ نیز بیان کردند: «تغییر جهتگیری‌ها و منحرف شدن از راه اصلی - که هویت اصلی هر انقلابی به آن جهتگیری‌هاست و در واقع، سیرت انقلابها همین جهتگیری‌های اصلی است - بکلی راه را عوض میکند و این انقلاب به هدفهای خود نمیرسد... تغییر جهتگیری‌ها تدریجی است، نامحسوس است.... اول با زاویه‌های خیلی کوچکتر، این تغییر شروع میشود؛ هرچه ادامه پیدا میکند، فاصله‌ی راه اصلی - که صراط مستقیم است - با این انحراف، روزبه‌روز بیشتر میشود.» ۱۳۸۶
چهارم شهریور ۹۴ نیز رهبری بر اهمیت صراحت در ارزشهای انقلابی مطالبی را بیان کردند:«به نظر من کاری که علی‌العجاله باید کرد این است که در اتّخاذ مواضع انقلابی، باید صراحت داشت؛ یعنی رودربایستی نکنیم. مواضع انقلابی را، مبانی امام بزرگوار را صریح بیان کنیم، خجالت نکشیم، رودربایستی نکنیم، ترس نداشته باشیم و بدانیم که «وَ للهِ‌ جُنودُ السَّمواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَزیزًا حَکیمًا»

جانب‌داری از محرومان مستضعف
اهمیت توجه به مستضعفین هم در ۳۰ اردیبهشت ۹۶ اینطور عنوان شده است: «به رئیس‌جمهور محترم و همه‌ی کسانی که در دولت آینده شرکت خواهند داشت سفارش و تأکید میکنم که کار و تلاش پرانگیزه و اندیشیده و جوانانه را برای برطرف کردن مشکلات کشور در پیش گیرند و لحظه‌ئی از این خط مستقیم غفلت نکنند. رعایت قشرهای ضعیف، توجه به روستاها و مناطق فقیر، در نظر گرفتن اولویتها، برخورد با فساد و با آسیبهای اجتماعی، باید در صدر برنامه‌ها قرار گیرد.»

عدالت اسلامی
رهبری در ادامه بیانات به دولت‌ها اینطور درباره اهمیت عدالت اسلامی در ۵ تیر ۶۸ می‌فرمایند: «تکلیف الهی ما و مقتضای عدالت اسلامی این است که همه‌ی افراد جامعه - از هر قشری - برخورداریهای لازم و مناسب شأن انسانی یک مؤمن را داشته باشند و تبعیضها و بهره‌مندیهای ناحقی که در جوامع فاسد دنیا وجود دارد و در جامعه‌ی قبل از انقلاب ما نیز به بدترین شکل وجود داشت و هنوز بقایای آن بکلی از بین نرفته است، برچیده شود.»
ایشان ۱۴ خرداد سال ۸۰ نیز فرمودند: «اسلام‌گرایی در نظام اسلامی، از مردم‌گرایی جدا نیست. مردم‌گرایی در نظام اسلامی، ریشه اسلامی دارد. وقتی ما میگوییم «نظام اسلامی»، امکان ندارد که مردم نادیده گرفته شوند. پایه و اساسِ حقّ مردم در این انتخاب، خود اسلام است.»

اقتصاد مقاومتی
اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال هم توصیه‌های مهم رهبری به دولتها بوده و در مهمترین نطق در ۶ شهریور ۹۲ بیان داشتند: «اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت اقتصادی نیست، به معنای در لاک خود رفتن نیست... ما باید بتوانیم یک اقتصادی را در کشور به‌وجود بیاوریم که در مقابل بحرانها و جزرومدهای بین‌المللی مقاوم باشد، آسیب نبیند؛ این لازم است.» 

نویسنده: سوشیانت آسمانی


کد مطلب: 101288

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/101288/راهبردی-دولت-دوازدهم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir