کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

روزگاری برای همبستگی

ملت ایران که با بدرقه حماسی سرداران مقاومت حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همرزمانشان به خانه ابدی و حضور همه جانبه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

3 اسفند 1398 ساعت 21:32


ملت ایران که با بدرقه حماسی سرداران مقاومت حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همرزمانشان به خانه ابدی و حضور همه جانبه در راهپیمایی ۲۲ بهمن، اتحاد و یکپارچگی ملی و پیوندشان با نظام و رهبری را به رخ جهانیان کشیده بودند در دوم اسفند ماه با حضور پای صندوق‌های رای ابعاد دیگری از مردم سالاری دینی را رقم زدند. این انتخابات در حالی برگزار شد که چند نکته قابل توجه در آن مشاهده می‌شود. نخست نحوه برگزاری انتخاباتی بود که حضور بیش از ۷ هزار نامزد، با تفکرات و دیدگاه‌های مختلف فضای باز سیاسی در جمهوری اسلامی را بار دیگر به جهانیان نشان داد. در حالی که در اکثر کشور منطقه حتی مردم حق رای دادن ندارند در ایران برای انتخاب ۲۹۰ نماینده بیش از ۷ هزار نفر داوطلب شرکت داشتند و این نمودی عینی از مردم سالاری دینی است.
دوم آنکه مردم در اوج امنیت و در فضایی آرام پای صندوق‌های رای آمدند که این امنیت خود برگ دیگری از اقتدار مردم سالاری دینی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت. نکته قابل توجه آنکه محافل رسانه ای غرب تقلای بسیار دارند تا با مقایسه میزان مشارکت مردم انتخابات مجلس با انتخابات ریاست جمهوری چنان القاء سازند که این کمتر بودن مشارکت مردم را ناکارآمدی مردم سالاری دینی عنوان و به زعم خود میان مردم و نظام شکاف ایجاد نماید درحالی که اولا جنس انتخابات مجلس و ریاست جمهوری متفاوت بوده و این تفاوت آراء امری طبیعی و در سراسر جهان مشهود است و از سوی دیگر این خود بیانگر تحقق مردم سالاری دینی در پذیرش حق مردم برای شرکت یا شرکت نکردن در انتخابات است چنانکه در بسیاری از کشورهای اروپایی حضور در انتخابات امری اجباری بوده و حقی برای مردم مبنی بر عدم حضور در انتخابات وجود ندارد.
سوم آنکه نوع آراء مردم و انتخابشان چند پیام به همراه دارد. عدم رای مردم به جریانات و افراد نزدیک به دولت این پیام را برای دولت دارد که مردم از عملکرد دولت رضایت چندانی نداشته و عدم تحقق وعده‌های دولت زمینه ساز تنبیه دولت از سوی مردم در انتخابات مجلس شود. بنابراین دولت در یک سال و نیم باقی مانده برای ثبت کارنامه ای مثبت و ماندگار شدن در افکار عمومی باید تلاش نماید و برای حل مشکلات اقتصادی و تحقق مطالبات مردم تمام ظرفیت‌ها را به کار گیرد. بهره گیری از ظرفیت‌های مجلس جدید و نیز تلاش قوه قضاییه برای مبارزه با فساد و مفسدان اقتصادی می‌تواند دولت را در تحقق وعده‌ها و طرح‌های مردمی یاری نماید.
در همین حال ملت این پیام را برای برگزیدگان دور جدید مجلس دارد که هیچ عهد اخوتی با فرد یا جناحی نبسته و اگر این نمایندگان خواستار ادامه حضور در عرصه می‌باشند باید در مسیر مطالبات مردم و رفع مشکلات گام بردارند در غیر این صورت سرنوشت آنها نیز حذف شدن در انتخابات بعدی خواهد بود. نکته بسیار مهم آنکه در مقطع کنونی شرایط کشور خاص و ویژه است.
طراحی آمریکا برای تحریم‌های بیشتر، قرار دادن ایران در لیست اقدام متقابل اف.ای.تی.اف، و در همین حال الزام وحدت درونی در مقابله با آنچه ویروس کرونا نامیده می‌شود تنها در چارچوب یکپارچگی سراسری میان ملت و مسئولان رقم می‌خورد. این مساله وجود دارد که آمریکا برای دلسرد کردن جامعه از تمام جریان‌های سیاسی میان تشدید فشار برای ناکارآمد نشان دادن مجلس جدید را در پیش گیرد لذا از هم اکنون باید وفاق و اتحاد میان دولت و مجلس با محوریت رفع کاستی‌های طرفین در جهت تحقق رفع مشکلات کشور ایجاد گردد و بدون ورود به فضای مچ گیری دولت و مجلس از یکدیگر، برای تحقق قوی شدن کشور گام برداشت.

نویسنده:قاسم غفوری


کد مطلب: 112925

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/112925/روزگاری-همبستگی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir